Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 709)

plakát

Divoké historky (2014) 

Nebylo to ani trapné, ani nevtipné, ale smíchy jsem se prostě taky úplně neřezal. Spíš to byl pořád takový "lehký smích"... :) A je to škoda, protože podle mě se na tom dalo vyblbnout opravdu o dost víc. Některé příběhy byly trochu víc fajn, některé méně, ale pohromadě opravdu moc nedržely. Ale co, hlavní je, že toho vznikla opravdu celkem dobrá absurdní pitomost. :)

plakát

Zmizelá (2014) 

Rozporuplné pocity - a to tak moc, že opravdu nevím, jestli se mi to líbilo nebo ne. Přišlo mi to, jak kdyby film dělal z lidí blbce, ale zároveň to dělal tak brilantně, až je to hodno k obdivu. Intrikářské dialogy (výborné), překvapivé zvraty (výborné), dynamický scénář (výborný), ALE přece všechnu tu "děsně chytrou hru" hlavní postavy nemůžu sežrat i s navijákem. Podle mě by jí to prostě v životě nemohlo projít... :) A to i přesto, že David Fincher je výborný režisér a filmařsky by už to asi ani lépe nešlo. Snímek šlape přesně tak jak má, Ben Affleck se do role hodí a Rosamud Pike hraje "bi*ch" naprosto báječně (postava Amy je fakt výborná). ALE... stejně to nemůžu brát jako nic jiného, než film "pro masy", kteří budou tak paf z těch všech zvratů a budou ve svém živlu (protože je to přece tááák šokující)... a zároveň mě to trochu se*e, protože svým způsobem jsem si to tentokrát užil taky. Ovšem víc než 60-70% bych tomu nedal ani náhodou a vlnu nadšení prostě nesdílím. PS. Fakt je to tak 3,5* a je dost možný, že hodnocení se ještě někdy může změnit.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Když zavřu obě oči, tak teda 3*, ale jak to tu může mít proboha červenou barvu, tak to fakt nechápu. Scénář je blbost a klišé na druhou a ZAS TAK vtipné to taky nebylo. Nevím, čím je to taková pecka a z jakého důvodu se to tady vynáší do nebes, protože filmařsky mi na tom nepřišlo nadprůměrné nic a jako "zábavná cool bomba" to podle mě funguje spíš tak pro kluky a holky od 10 do 15 let. Ale ať tu jen nebuzeruju, tak se na to dá koukat bez problému (překousneme-li absurdnost) a párkrát jsem se přeci jen zasmál. Jen chci říct, že je to naprostý průměr, tak mezi 2 a 3*.

plakát

Equalizer (2014) 

K čemu je slušná filmařina a dobré herecké výkony Washingtona a Moretz, když je film pitomý a totálně ničím nepřekvapí? O hlavní postavu se ani nelze bát, protože je tak moc "cool", tak moc "všemocná" a zabije každého kdykoli a kdekoli, že divák může maximálně tak přemýšlet o tom, jestli si udělá alespoň škrábanec či nikoli. O její motivaci radši pomlčet. O logice celkově taky. O té rádoby drsné atmosféře taky. Když Vás prostě film absolutně nezajímá a je Vám jedno, jak skončí, asi je něco špatně. Ach jo.

plakát

Zůstaň se mnou (2014) 

Citové vydírání možná ano, ale kdo to vlastně nečekal? Každopádně velmi emotivní snímek, dokonce se mi i filmařsky líbil. Na typický americký doják celkem i dobrý scénář. Ve svém žánru opravdu nadprůměr. 70%.

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Ze začátku musím citovat recenzi Petra Slavíka, protože je opravdu výstižná. "The Maze Runner má dost zajímavou zápletku na to, aby jí nepodrazily nohy všechny ty klišé a logické díry, které se na ni nabalují. Skutečnou hvězdou tu navíc není scénář, ale sebevědomá režie nováčka Wese Balla, který do světa teenagerů dokázal vstříknout koňskou dávku napětí a akce." Je to přesně tak. Filmařsky výborné, budování atmosféry velmi působivé a překvapivě ani herecky vůbec ne špatné. Skoro bych řekl, že mým oblíbeným Hunger Games chyběl přesně takový náboj v aréně. Rychlé tempo, skvělý střih, super kamera - ani se mi nechtělo věřit, že tohle je režijní debut. Co se týče logiky a závěru, tak podle mě se to dá díky cliffhangeru omluvit, protože vše zůstalo v podstatě nedořešené a ten, kdo nečetl knihu vlastně vůbec neví "co, proč, jak?". Celé to teď bude záležet na dalších dílech, které to však můžou bohužel i opravdu pohřbít. Momentálně mi to trochu připadá, jak když hodnotím pilotní díl seriálu, který se jeví jako velmi slibný, ale opravdu to potvrdí / vyvrátí až další pokračování. Nicméně se mi tento "pilotní díl" fakt líbil a za špatný nepokládám ani ten otevřený závěr, který v divákovi vyvolá spoustu otázek.

plakát

Dárce (2014) 

Mně osobně vlna "teen sci-fi" a v poslední době i omílání stejných motivů stále dokola nijak nevadí. Ale Dárce se mi jeví opravdu asi jako nejslabší článek. Oproti podobným filmům jako jsou třeba letošní Hunger Games nebo Divergence je kvalitou na míle daleko a z námětu nevytěžil vlastně nic. Přitom myšlenka filmu je opravdu výborná (možná jediný plus filmu) a o to víc mě mrzí, že z toho vznikl takový nudný kýč. Psychologie postav je strašná, herecké výkony mladých herců a scénář také, no a logika - škoda mluvit. A to jsem ty negativní recenze bral hodně s nadhledem a nakonec mi zdejší hodnocení přijde ještě vysoké...

plakát

Nejhledanější muž (2014) 

Možná bych také vyzdvihl filmařské kvality, ale to nemění nic na tom, že film byl na mě neskutečně pomalý, nudný a neemotivní.

plakát

Láska na kari (2014) 

Pokud čekáte komedii, kde se budete řechtat až budete ze židle padat nebo drama, kde bude jeden zvrat za druhým, tak asi nebudete úplně nadšeni. Láska na kari je "pouze" sympatická podívaná s jedinečnou atmosférou. Indičtí herci tomu navíc přidávají jakousi opravdovost a laskavost. Pravda, má to občas strohé dialogy a žádné větší ambice než vyprávět příjemný příběh to nemá. Sice to tedy není nic přelomového, ale je to přesně ten typ filmu s obrovským srdcem, snad bych se i nebál říct "film pro každého" nebo minimálně "film, který nikoho neurazí", což rozhodně není málo... :)

plakát

Dracula (1996) (divadelní záznam) 

Vizuálně velkolepé, nadčasové a srovnatelné se zahraničními muzikály, hudba a choreografie je skvělá a pěvecké výkony naprosto excelentní. Ovšem trochu mi to přišlo, jako kdyby se mi líbil obal knihy a styl psaní, místo toho aby si mě spíše získal obsah. Nějak mě to nezasáhlo, emoce se nedostavily a občas jsem se i nudil. Každopádně jak říkám, řemeslně je to opravdu obdivuhodný muzikál, který sklidil úspěch naprosto právem.