Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (2 154)

plakát

Maximální riziko (1996) 

Slušně natočený akčňák a oproti většině Van Dammovi produkci určitě méně béčkově působící. Ten se zřejmě vyžívá v dvojrolích, protože po Dvojitém zásahu je to jeho druhý film kde hraje sebe a svoje dvojče.

plakát

Souboj cti (1996) 

Není to Van Dammova špička ale takový lepší průměr s trochu kolísající kvalitou. Mám moc rád úvodní úsek z New Yorku 20. let, to se povedlo, pak je to ale trochu nahoru a dolu a závěrečná třetina soubojů je spíš takovou zeměpisnou turistikou po vzhledových i bojových archetypech bojovníků z jednotlivých zemí. Van Damme se tu také poprvé a naposled posadil na režijní židli. Dá se říci že celkem úspěšně a vnesl do svých akčních filmů i trochu jiného ducha. Roger 007 Moore je tu pak zajímavým zpestřením. 3,5*

plakát

Lví srdce (1990) 

Když vezmete osvědčený recept ale použijete špatné ingredience a nesoustředíte se na vaření, takhle to dopadne. Lionheart jede v základu podle klasické šablony ale celý příběh je ještě naivnější než bývá standardem, souboje špatně a hloupě zpracované a jako celek to zkrátka nemá moc hlavu ani patu a žádný charakter.

plakát

Karaoke blues (2023) 

"Dáme si druhý? - To už ale bude šestý." ..... Skvělý mix syrového severského humoru s výbornými dialogy. Zručně a vyváženě natočené a hlavně od začátku do konce prdel. (Kino Čerčany - 13. 1. 2024)

plakát

Dvojitý zásah (1991) 

Vizuál mého milovaného Hong Kongu a Van Damme v povedené dvojroli. Navíc je to dobře napsané, příběh má hlavu a patu a ve výsledku je tak z toho jeden z jeho nejlepších filmů.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Nejsem příliš velký fanoušek jedničky, protože si myslím, že z toho námětu šlo dostat víc. Na dvojku jsem se ale stejně těšil a říkal si, že tohle skoro čtyřicetileté ohlídnutí by mohlo být konečně ono. No a rovnou píšu jo, bylo. Hned od začátku jsem byl hodně spokojenej, vizuál parádní a hned úvodní letecká akce ukázala, že v tomhle ohledu se bude na co těšit. Romantické zápletka na pozadí tu tentokrát taky vyzněla pro mě o dost líp a Jennifer Connelly byla toho pomyslnou třešničkou na dortu, po padesátce furt neskutečně krásná a charismatická baba. Čitelnost příběhu ani všechny ty klišé tu nelze vůbec brát jako problém a závěr je v rámci toho co by bylo potřeba dokonce docela pěkně zamotanej. Jsem fakt spokojenej a byť to není stoprocentní, je to víc než důstojné pokračování a asi i zakončení tohohle snového leteckého lovestory. Docela mě mrzí že jsem film nestihl v IMAXu, protože to by zážitek ještě určitě povýšilo.

plakát

Všichni prezidentovi muži (1976) 

Strohé a věcné až dokumentární odvyprávění jedné z největších kauz v dějinách amerického prezidentství. Žádná vábnička na diváka, uměle vytvářené emoce ani nic podobného, ale technicky strohé a přesné vylíčení stojící na výkonech ústřední dvojice. Pro dnešního typického diváka zvyklého na jiný přístup to může být trochu nudné a odtažité, pro ty co o laciné triky na divákovi nestojí ale naopak.

plakát

Svědectví z minulosti (2020) 

Čekal jsem od toho víc, obzvláště pokud dokument režíruje člověk, jehož rodiny se holokaust přímo dotkl. Výběr pamětníků je pestrý a je vidět, že ti lidé mají co říct, ale vedení těch rozhovorů, pokládané otázky a nasměrování konverzace bohužel až na pár zajímavých a silnějších momentů příliš neukáže. Škoda.

plakát

Tři dny Kondora (1975) 

Poctivá a ve všech ohledech ukázková sedmdesátková kriminálka. Ten přechod mezi starým a novým Holywoodem v tomhle období je mnohdy tak charakterní, že je to pomalu samostatný žánr a tohle je přesně ten případ. Jo a abych nezapomněl, moc příjemné hudební podkreslení, které podtrhuje výše zmíněné. Ústřední duo snad ani komentovat nemusím.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Takové to očekávání jaké to bude co bylo na začátku jedničky už tu není, protože člověk ví do čeho jde, ale díky bohu je to i s velkým časovým odstupem vlastně hezky navazující a na stejné úrovni nesoucí se prima vánoční pohádka.