Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Dexter

Dexter (2006)

Srdeční záležitost a absolutní číslo jedna.

Útěk z vězení

Útěk z vězení (2005)

Do doby příchodu Dextera moje jasná seriálová jednička. Kvality první sezony jsou nezpochybnitelné, podle mě jedna z nejlepších seriálových sezon všech dob. Druhá a třetí sezona si u mě stále drží vysokou (možní díky setrvačnosti první sezony) ještě pětihvězdičkovou úroveň, čtvrtá sezona místy více či méně pokulhává. Žádný seriál mě nikdy tolik nevtáhl, nikdy jsem se tolik netěšil na další díl a na další sezonu. A T-Bag? To se musí vidět.. Tenhle útěk to sou vážně nervy v kýbli. Jsem moc vděčný tvůrcům PB za to co stvořili, vždy budu na tento již ukončený seriál vzpomínat s láskou...

Gangy z Birminghamu

Gangy z Birminghamu (2013)

Po prvním dílu jsem byl na vážkách ale někdy od pátého se už bezmezně vezu na vlně euforie z dokonalé podívané. Hudba od Nicka Cave and The Bad Seeds a The White Stripes jsou pak pomyslnou třešničkou na dortu. Po dvou sériích bez debat jasných 5*. - "By Order of the Peaky Fuckin Blinders!"

Impérium - Mafie v Atlantic City

Impérium - Mafie v Atlantic City (2010)

Boardwalk Empire je pro mě tím nejlepším možným seriálovým dárkem. Gangstersko-mafiánská tahanice rozprostřená do úchvatné mnohahodinové podoby, oplývající krásou v každém detailu.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Kamerová dokonalost a propracovanost ve všech ohledech činí z Bratrstva jeden z nejunikátnějších válečných filmových počinů historie.

Město divů

Město divů (2012)

Fantastické vykreslení dobové atmosféry ve všech detailech, které krásně vynikne ve vysokém rozlišení, kdy bravurně obsazené i zahrané všechny hlavní postavy, a to jak krásné a elegatní ženy, nebo šarmantní mocní muži protilehlých stran vytvářejí velmi sourodý celek neonoirového soft-gangsterského prostředí, které se honosí velmi elegantním zpracováním.

Pacifik

Pacifik (2010)

10ti dílná série snažící se zachytit především to, co cítili mladí mariňáci při bojích v Pacifiku, u které je pro mě samotný boj až na druhém místě. Tím hlavním hnacím motorem pro mě totiž nebyli bojové scény, které byly nicméně krom těch prvních z úvodu vynikající, ale právě dialogové části a čistě nebojové díly jako při opušťáku v Melbourne a dalších. Právě z těch jsem totiž cítil válku nejvíc a ty se mě silně dotýkaly. Bylo z nich okamžitě cítit aktuální rozpoložení, atmosféra situace i bláto lepící se na nohy nebo neutuchající déšt. Seriál se mi tak silně vryl pod kůži a já HBO děkuji za další klenot, kterým obohatil seriálovou scénu.

Dva a půl chlapa

Dva a půl chlapa (2003)

Moje láska k tomuhle seriálu neustále úměrně roste. Je to sice stále o tom samém (což mě osobně vůbec nevadí, protože stále nalézám spoustu nových hlášek a srandovních scén), jak je tu zde stále vytýkáno, ale vy snad také skončíte se sexem po prvním pohlavním styku protože by to bylo stále jen to samé??

Black Books

Black Books (2000)

Tohohle sitcomu jsem se trošku obával jelikož nepatřím k nejsečtělejším osobám ale jak se hned po prvním díle ukázalo, není to zdaleka tak o knihách jako o poflakování a alkohlismu Bernada a neustálém pošťuchování Mannyho. Seriál mi rychle přirostl k srdci, škoda jen těch nevyrovnaných dílů, tříhvězdičkové a pětihvězdičkové úseky se střídaly vcelku často. Nicméně je to velice povedený sitcom, řekl bych takový "knihový IT Crowd". A ačkoliv musím přiznat, že k "písíčku" mám blíže než ke knize, Black Books je z mého pohledu sitcomem lepším a zábavnějším.

Mr. Bean

Mr. Bean (1990)

Seriál, který jsem si zamiloval už jako kluk a do dnes je to můj asi nejoblíbenější seriál vůbec. Geniální Rowan Atkinson se pro tuhle roli narodil. Opravdu nemám co vytknout.