Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Obsahy (6)

Klassenfahrt

Klassenfahrt (2002)

Dvacítka dospívajících Berlíňanů se vydává na školní výlet k pobřeží polského Baltu. Příběh se zaměřuje na oblíbenou Isu a samotáře Ronnyho, jenž se kolem ní postupně začíná točit. Školní výlet se tak utápí nejen v alkoholu a cigaretách, ale též v zábavné a upřímné nešikovnosti.

Linear

Linear (2009)

Filmový doprovod v podobě jedenácti dějově propojených klipů s hudbou U2 z desky No Line on the Horizon, v režii dvorního fotografa a režiséra Antona Corbijna.

Moje sestřička

Moje sestřička (1995)

Daantje je pohledná studentka umělecké školy v Amsterdamu. Jednoho dne u jejích dveří zazvoní její bratr Martyn s kamerou. Daantje bratra už dlouho neviděla. Martyn se k ní ihned nastěhuje a neustále ji natáčí na každém kroku. Vzájemný vztah mezi oběma sourozenci je zvláštním způsobem ponurý, obtěžkaný traumatizujícím tajemstvím z jejich dětství.

Pohřeb bramboru

Pohřeb bramboru (1990)

Na jaře 1946, krátce po nástupu komunistické lidové vlády, se do rodné vesnice vrací z koncentračního tábora starý sedlář Matouš. Všichni ve vesnici jej považovali za mrtvého a rozkradli mu jeho majetek. Vesničané se taky bojí o svůj podíl na přidělované zemědělské půdě a proto na Matouše neustále útočí. Po čase se sedlář dozvídá další prameny nenávisti k jeho osobě…

Tajemství srdce

Tajemství srdce (1997)

Devítiletý Javi podléhá vyprávěním svého staršího bratra, který opřádá svět okolo nich různými tajemstvími. Vyrůstá s bratrem v domácnosti dvou staropanenských tetiček a jen občas dojíždí za matkou, strýčkem a dědečkem do rodné vesnice. Bezelstný chlapec naivními otázkami postupně rozkrývá neznámý svět dospělých, v němž se však nedokáže orientovat.

Reklama