Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Krátkometrážní
  • Horor

Recenze (524)

plakát

Parade (2011) 

Kromě konce naprosto předvídatelné. Road movie o tom, jak se balkánská macha spojí s utiskovanými gayi, protože fag hag vždycky hrají důležitou roli v životech hetero i gay chlapů, zní skvěle. Nemá to ale spád a skoro dvě hodiny jsou na něco, co se tváří většinu času jako komedie, moc. Hvězdu přihazuju za to, že to vzniklo na Balkáně.

plakát

Anthropoid (2016) 

Jamie v roli českýho parašutisty, prostě jo. Funguje to. Film splňuje všechno, co má...udělat reklamu Česku případně říct, že tu někde v Evropě to Česko vůbec je. Na Dornana se hezky dívá, příběh sám o sobě je drsný dost. Geislerovou si mohli odpustit, prostě nevypadá jako mladá holka nadšená do odboje. Od prvního záběru, kde se objeví, působí jako úlitba kvodíkomu, aby se tam objevila česká herečka. Mohli ale vybrat někoho čerstvějšího. Jestli tohle alespoň minimálně roznese info o českých dějinách do světa, splňuje to svůj účel.

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

Masterpiece. Tvůrci moc dobře věděli, že nesmí přijít s hloupostí, která by ždímala prachy. Podařilo se. Bridget se stala symbolem a tenhle film je skvělým závěrem příběhu, se kterým se mohou ztotožnit miliony lidí po celém západním světě.

plakát

Buchty a klobásy (2016) odpad!

Cítíte se trapně za všechny, kteří na tom pracovali. Už nejsem ve věku, kdy by mě rozesmál nekonečný proud nadávek. Vlastně se u toho filmu smějete jen proto, že to má být komedie, rozhodně ne proto, že byste chtěli. O prvoplánovém utahovaní si z latinos nebo Židů a muslimů se už nemá ani cenu zmiňovat. Méně jsem litoval peněz za lístek i u Lídy Baarový...

plakát

Volný pád (2013) 

Šablonovité, i když se obávám, že v policejních kruzích pořád aktuální. Chvílemi je z toho cítit Zkrocená hora, chvílemi zase scenáristická beznaděj (tolikrát jsem "je mi to líto" během jednoho filmu fakt ještě neslyšel). Průměr, který sice dobře pracuje se stereotypy, ale sám do jednoho velkého sklouzává.

plakát

Julieta (2016) 

Almodóvarovská estetika zůstala, zmizela ale spleť mezilidských vztahů, které z Almodóvara dělají Almodóvara. Julieta sleduje de facto chronologicky naprosto nemastný neslaný příběh, kde postavy polykají emoce a vlastně ani nemají pořádnou motivaci pro svoje činy. Po Los Amantes pasajeros jsem čekal návrat k drsným dramatům, kde nikdo nic nemá zadarmo, jenže jsem se dočkal takového španělsky namluveného Hřebejka. Škoda.

plakát

Papírová města (2015) 

Průměr, který zvlášť v prostřední části, která má být nejnapínavější, děsně nudí. Melancholie ve finále nijak nevyzní a Cara Delevingne nic moc zachránit nemůže, protože se objevuje před kamerou minimálně.

plakát

Hledání (2016) (TV film) 

Důstojné rozloučení s příběhem. Perfektně civilně odvedené drama, které dokáže dojmout, rozesmát i naštvat. Chytré dialogy, skvělí herci a skvělý pohled na gay komunitu (moje body jdou hlavně pro Richieho a fag hag Doris). Doufám, že za pár let taky budeme říkat, že manželství je leda pro buzny.

plakát

Nebe nad Berlínem (1987) 

Naposled jsem takhle trpěl u Kubricovy Odyssey. Bez emocí, bez příběhu. Těžkopádná nuda, kterou nepovznesou žádní andělé...

plakát

Správní chlapi (2016) 

Nedělal jsem sii iluze, že tenhle film stojí i na něčem jiném než Ryanu Goslingovi. Ono to ale bylo víc než dobré! Tedy nijak objevné, vtipy snadno odhalitelné, ale fungovalo to. Nepotřebuju to vidět znova, ale jsem rád, že jsem na to šel.