Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Mysteriózní

Recenze (48)

plakát

Měsíc v ohrožení (2006) (TV film) 

Jelikož jsem si to pouštěl jako kulisu při práci, tak mě to i celkem bavilo. Ale jinak je to otřesné. Nejlepší je, když pilotka raketoplánu hlásí něco jako "Centrálo, blikají nám tu červené kontrolky!". To jako fakt? Takhle se dorozumívají školení astronauti? Tolik ke kvalitě dialogů...

plakát

Dokonalé repliky (2018) 

Trochu jsem doufal, že první utahaná polovina bude předehrou k něčemu úplně jinému. Zoe, 17 dní mimo, škola, práce, kamarádi, ... To je neuvěřitelný materiál, na kterém se dá vystavět skvělý příběh o tom, že i když si doma naklonujete mrtvou rodinu, tak vyhráno rozhodně ještě není. Akční jízda pobavila, takže nějaké ty hvězdičky si to zaslouží, ale pořád mě tam někde v hlavě zlobí ta myšlenka, že to mohl být úplně jiný film s úplně jiným hodnocením.

plakát

Stroj (2013) 

SPOILER. Hodně to zkazil konec. Mělo to určitou atmosféru, která byla zajímavá. Někdy teda až moc, protože jsem si několikrát říkal, proč by ten hlavní hrdina pracoval v takovém příšerném prostředí. Ale kromě atmosféry to bylo úplně prázdné a potenciál se vůbec nikam nerozvinul. Čekal jsem nějaký vývoj těch "nemluvek s implantátem", který by vlastně nakonec úplně zbytečný, protože je zjevně speciální munice zhruba stejně vhodná na zabíjení robotů jako munice normální, takže je vlastně úplně zbytečné střílet, a hlavní hrdinka to bere s větším klidem než Arnie v terminátorovi. Takže nedošlo ani k žádné romantice mezi hlavním hrdinou a umírajícím robotem... Pro hlavní hrdinu by to byla určitě výhoda, protože jestli se báli, že umělá ruka může být moc silná, tak bych se u té robotky bál asi něčeho úplně jiného :-).

plakát

Battlestar Galactica (2004) (seriál) 

Prostě WOW... Dlouho jsem nevěděl, že existuje nová verze BSG a pamatoval jsem si z dětství jen tu starou. Od první chvíle mě tenhle seriál úplně pohltil a shlédl jsem ho v podstatě celý jako jeden dlouhý film v průběhu několika dní. Dala by se napsat spousta věcí o kladech i občasných záporech, ale vypíchnout chci hlavně to, že zatímco u seriálů jako Stargate mě nebaví díly zabývající se "politikou", tak v BSG tomu bylo úplně jinak. Všechny díly tvořili víceméně konzistentní celek popisující život ve flotile se všemi jeho aspekty... U posledního dílu jsem zamáčknul slzu, že už tak skvělý seriál končí, ale současně jsem byl rád, že nebyl uměle natažen a znehodnocen dalšími zbytečnými sériemi.

plakát

Pátrání (2018) 

Není to úplně 100% a jsou místa, kde se film té neotřelé formě musí přizpůsobit. Dohromady se zajímavým příběhem, tajemstvím a zvraty to je ale povedený kousek, který mě bavil více než "tradiční" filmy.

plakát

Upgrade (2018) 

Malinko předvídatelný konec, ale jinak velmi povedené.

plakát

Doupě (2014) 

Narozdíl od Okrsku 13 to má navíc Paula Walkera a s ním související auto scény, ale díky tomu i Damiena, který neumí parkour, což sice přidává trochu jiný nádech, ale není to výhoda. Zbytek filmu totiž tolik nefunguje a srovnání s Okrskem 13 prostě nezvládne. Zejména konec je oproti originálu smutně debilní.

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

První třetina plná naprosto neuvěřitelných scén - Chris Pratt pomalu obtéká lávou a o centimetry se zachrání i přes to, že je nadopovaný uspávadlem pro dinosaury, aby pak mohl běhat pod nohama prchajícímu davu veleještěrů, kteří ho jako zázrakem neušlapou. V tu chvíli jsem zvažoval, jestli má smysl se vůbec koukat dál. Tenhle typ napětí, kterému se prostě nedá věřit, mě zaručeně odradí. Zbytek filmu mě bohužel nepřesvědčil, že koukat se dál bylo správné rozhodnutí...

plakát

Rampage Ničitelé (2018) 

Ve chvíli, kdy jsem se dozvěděl, že Johnson - coby vědec - byl dříve u zelených baretů, jsem tak nějak očekával, že závěr filmu bude přesně takový, jaký byl...