Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (336)

plakát

Poldark (2015) (seriál) 

95% Romance hadr.

plakát

Hrdinové od Alama (2015) (seriál) 

Na historické nepřesnosti kašlu - nesleduji dokument! Výběr herců svkělý - ale nejvíc mě potěšilo obsazení Maxe Thieriota:-)) A možná bude i pokračování....?

plakát

Jízlivě tvůj (2013) (seriál) 

Břitký černý humor, který by američané nikdy nedokázali napodobit (protože by byl ze dvou třetin zcenzurovaný). A skvělé obsazení je jen třešničkou na dortu.

plakát

Daredevil (2015) (seriál) 

Úctyhodná náprava reputace, kterou poškodil Ben Affleck a spol. v onom otřesném filmu... Aneb jedna z nejrealističtějších komiksových adaptací, kde je uvěřitelné to, že po zásahu nějakých toxických chemikálií získáte super rozvinuté smysly nahrazující zrak. Skvěle zvládnuté choreografické bitky, během niž Matt dostává rány, které se na něm fyzicky projevují, stejně tak i průběžná únava z boje. Charlie Cox je sympaťák (a americký přízvuk zvládá na jedničku), stejně jako jeho parťák a Deborah to sluší i jako blondýně. Jen hlavní záporák mě nezaujal - jeden z nejnudnějších z MCU, co jsem kdy viděla - plešatý hromotluk, co má problémy s agresí je otravný stereotyp. Tisíckrát zajímavvější byl jeho "lapdog" Wesley... A na závěr jsem byla ráda, že celou sérii se DD neproháněl v úchylném oblečku, jak to mají rádi ve zvyku jeho kolegové, ale nakonec i ten obleček si musel opatřit... ale to je jen menší vada na kráse, těším se na druhou sérii!

plakát

American Horror Story - Asylum (2012) (série) 

Navzdory tomu, že se v Asylum nachází (kromě bláznů) jeptiška posedlá ďáblem, nacistický doktor, občas zavítá anděl smrti a v neposlední řadě jsou zde i ufoni... jedná se o nejhororovější řadu AHS a proto je i nejlepší. A jak se již stalo tradicí i v pozdějíšch řadách, finále je zase zcela mimo a klimax je tak ve 12 epizodě.

plakát

American Horror Story - Freak Show (2014) (série) 

Freak show mělo nakročeno k nejlepší řadě, ale pak se vše rozvláčnilo v rozlučkovou one-woman show Jessicy Lange a finále bylo opět ucházející... Dandy byl skvělý sociopat, ale ke konci už taky dost přehrával; Edward Mordrake byl skvělým doplněním a bylo ho tak akorát, stejně tak děsivého klauna, kterého se zbavili dřív, než se okoukal. NPH mi nevadil, protože si zahrál to, co dělá i ve skutečnosti (iluzionistu, ne vraha:-) ) a přeříznul tu blonďatou pipinu, takže za to má u mě veeelké plus! A závěrem: i když to vypadalo na Murphyho mash-up "American Glee Show", nakonec těch písniček bylo mizivé procento - ale bohužel i představení zrůd před publikem, v čemž spatřuji hlavní nedostatek jinak skvělé řady.

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Pomalý rozjezd Murder Housu je následován překvapivými zvraty a antiklimatickým finále. Nejvíc na mě zapůsobilo Tateovo školní řádění - protože tohle není fantasy a ani sci-fi, ale krutá realita.

plakát

Pád (2013) (seriál) 

Britové mají tíživé kriminálky prostě v krvi; tam, kde americký The Killing žalostně selhává, The Fall bez větší námahy kraluje. Především první série je skvěle vystupňované drama, u kterého omylem neusnete. Druhá série mohla být ještě lepší, kdyby byla i závěrečnou – poslední díl k tomu měl výborně nakročeno, všechno hezky uzavřít... ale to se nestalo a teď fakt nevím, o čem bude třetí série – že by něco na způsob Hannibala po britsku? Nicméně, Jamie Dornan si tu hezky střihl roli vraha, který nebyl jen plochou karikaturou, ale skutečně zajímavým záporákem, který spolu s Gillian Anderson utáhl obě série. Ale Colinu „Merlinovi“ Morganovi jsem roli zkušeného detektiva fakt nevěřila, i když bylo fajn ho zase v něčem vidět.

plakát

Sons of Liberty (2015) (seriál) 

Než historici začnou páchat hromadné harakiry, měli by mýt na paměti (stejně tak jako každý průměrný divák, co propadal na základce z dějepisu), že seriál není dokumentem (navzdory tomu, že ho vysílala TV stanice History), ale dramatickou inscenací, které zobrazují historické události. Jako všechny knížky o válce o nezávislost (ale i všechny historické knížky obecně) jsou něčí subjektivní interpretací něčeho, co nikdo z nás nezažil. Technické detaily, jako jsou nepřesnosti v uniformách, výzbroji, jménech apod. sem tahat nebudu – ale jakožto příběh samotný byl dobře vystavěný, herci dobře zahraný a výprava minisérie více než hodnověrná. Abych si utvrdila v paměti pár významných mezníků v americké historii, tak se radši podívám na Sons of Liberty pro lepší vizuální asociaci, nežli se prodírat nezáživnými daty.

plakát

Muž z Vysokého zámku (2015) (seriál) 

Skvělá myšlenka na alternativní minulost, ve které náckové vyhráli a společně se svými spojenci japončíky ovládli svět. Je více než jisté, že tenhle pilot se dočká plné série (na což se nesmírně těším), takže se dozajista dočkáme temnějších důsledků vítězné ideologie – a doufám, že se scénáristé nebudou držet při zemi (když se nejedná o komerční televizi) a ukážou všem těm idiotům s Buddhistickou svastikou, kteří se nacházejí v současné době všude po USA (a množí se s farmářským dobytkem) – a vlastně i po Evropě, jak by se asi měli, kdyby se jejich zbožňovaný židovský rakušan, co nedočetl Nietzscheho až do konce, dostal až za Atlantik. Avšak lidi mají tu neblahou tendenci se z minulosti nepoučit... tak mi nezbude nic jiného, než si užívat hereckého působení mých oblíbenců Alexi Davalos a Rufuse Sewella.