Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (247)

plakát

Boku wa tomodači ga sukunai - Season 1 (2011) (série) 

Vlastně to není nic jiného, než harémovka...ovšem narozdíl od spousty ostatních má tahle srdce a vcelku hezké poselství o přátelství, navíc také obsahuje solidní porci komediálních momentů ke kterým bych měl výtku, že v posledních dílech působí už přecijenom poněkud repetetivně (mluvím o vztahu Sory a Yozory), jinak ale jde o příjemný seriál z perfektním vizuálem, solidní hudbou a sympatickými postavami...a ještě jednu výtku bych měl k posledním dílům (hlavně k tomu úplně poslednímu), že jsme se mohli dočkat nějaké té romance...no snad příště...a já doufám, že nějaké to příště bude, protože těchhle dvanáct dílů bylo až na menší výkyvy výborných...a...Sena rulezz! - blonďatá už dlouho nebyla takhle cool :)

plakát

Čihajafuru (2011) (seriál) 

Na Chihayafuru není ani tak otravný otřesný vizuál ani špatně napsané postavy, ale to s jakou drzostí míní tvůrci naplnit 20+ dílný seriál...já vím, že tohle by se dalo vytknout každému špatnému seriálu (v rámci ecchi by opravdu bylo mezi čím vybírat), jenže to ecchi (vyjímky v kvalitě se pochopitelně najdou) má aspoň krásné holčiny, ty sportovní (platí to samé jako u ecchi) nudné seriály mají aspoň sympatické postavy a příjemný zápal pro hru a co má Chihayafuru? Absolutně nic. Naprosto zbytečné díly o karetní hře (karuto), která sice má svou logiku a pro některé lidi může být zábavná (to rozhodně nepopírám), jenže vyplnit s ním 23-26 dílů, to jako vážně? A že je mezi vším tím patosem a ubíjející nudou schovaná romantika...a jako co? Díky nefunkčním a naprosto otřesně napsaným charakterům ani tato nevýrazná složka Chihayafuru nefunguje. Vizuál? Ultralevná břečka podivných barev a ošklivě nakreslených postaviček bez jakékoli viditelné potřeby vdechnout postavám aspoň špetku životnosti a lidskosti. Třeba jsem příliš zaujatý proti takovémuto typu anime, možná jsem se vždy, když vyšel nový díl v noci předtím špatně vyspal a možná je také Chihayafuru jeden z nejhorších seriálů, který kdy vyšel...to už asi nezjistím a rozhodně nemám v plánu to udělat.

plakát

Tonagura! (2006) (seriál) 

Ikdyž je Tonagura! většinu její stopáže příjemným a relativně kvalitním seriálem, jde o standartní ecchi s jeho povětšinou zápornými zákonitostmi...vyjímku tvoří některé dramatické a překvapivě funkční momenty, což je první plus, dalším je sympatičnost zejména hlavních postav a také vcelku povedené komediální momenty...nakonec se tedy dá konstatovat, že Tonagura je solidní seriál a nadstandartní v rámci žánru. Slabší 4*. Edit směřován na daGGose: za 1. Tonagura není rabukome, ale ecchi, to jen pro pořádek a za 2. krystalicky čisté rabukome je třeba School Rumble.

plakát

Madži de wataši ni koi šinasai!! (2011) (seriál) 

Nablblý fight - harem, který by velmi dobře fungoval jako hentai. Jenže když to má být aspon v rámci ecchi seriózní dílo je to totální shit a je jedno, který jeho aspekt si k hodnocení vyberete - postavy - hezké slečny, inteligentní jako Sabina Laurinová v Do-re-mi. Hlavní hrdina - dement, zabouchlý do své sestry, správňáček, který nemá koule na nic a nudný patron panictví - fuck off. Souboje - výsměch prakticky všem bojovým anime (i těm špatným). Romantická linka - jakási tu je, nefunguje vůbec - protože je hlavní hrdina vykleštěnec. Děj - epizodní demence a slet tupostí, kdy jedna slečna po druhé přicházejí na to, že vlastně i ony maj rády hlavního hrdinu - ach, jak originální, jak zábavné - ty vole, to fakt ne! Maji de watashi ni koi shinasai!! je seriál, který je tak špatný, že i hloupoučkému ecchi žánru dělá ostudu. První díly ještě aspoň mají jakýsi děj, ten je sice těžce podprůměrný ale aspon něco, to co se děje dál, to je totální lobotomie - slabá 1*.

plakát

Ben Tó (2011) (seriál) 

Zatímco u nás je honičům za slevami většinou 60+ let, v Japonsku a konkrétně v seriálu Ben-to jsou to středoškoláci. Zatímco u nás, když do obchodů vtrhne banda rozlícených důchodců a začne si nadávat do p*čí nebo do ku*ev, kvůli tomu, že jim kolega - aktér - tzv. „bitvy o slevu“ vyfoukne před nosem výborné maso slevněné o 5 korun, v Japonsku a konkrétně v seriálu Ben-to si nenadávají, ale dokonce si říkají vznešenými jmény jako Jezerní kráska nebo Ledová královna (nejvíc sexy tsundere roku mimochodem), tedy takhle nazývají legendy, kteří v bitkách o slevněné jídlo většinou vyhrávají. Nebudeme si dámy a pánové z řady otaku nic nalhávat, samotná zápletka, nestojí za moc. Pokud se na to ale podíváme z pohledu, že kolem tohoto jakéhosi primitivna se motá spousta slušně napsaných postav, souboje jsou super a hudba a kresba jsou výborné, vyjde z toho Ben-to až překvapivě dobře, ikdyž se tak nemusí zdát hned od začátku. Ono totiž není vůbec jednoduché mít ústřední zápletku, která je opravdu hodně jednoduchá a nějak na to naplácat postavy, aby to nenudilo a fungovalo, což se tvůrcům skvělého Ben-ta prostě daří. Vcelku dobře je tu popsána i hierarchie v některých gangách a člověk si občas říká, jakoby ani nesledoval seriál, kde jde prakticky hlavně o to se pořádně nažrat, ale prostě něco víc (Ikdyž samozřejmě, gangy jsou celkem v pozadí a často pouze slušně přicmrdávají ústřední čtvreřici). Ben-to je seriál, který se dá díky začátku celkem lehce shodit, pokud mu ale dáte šanci, což v tomto případě jsou tak 2 a více dílů, budete se velmi dobře bavit (díky soubojům, audiovizuálu,...) a přejdete i slabou ústřední zápletku a pár nudnějších momentů a dialogů. Slabší 4*.

plakát

Shakugan no Shana - Final (2011) (série) 

Je tomu již rok, co jsem viděl obě řady Shany. Bylo to druhé shlédnuté anime a také ono rozhodně přispělo k tomu, že jsem si celou tuto „kulturu rozpohybovaných japonských obrázků“ zamiloval. Ikdyž bych dnes po roce a půl 200+ shlédnutých seriálech hodnotil první dvě sezóny možná méně, rozhodně je považuji za kvalitní a tak, když se objevily zmínky o třetí řadě a následně začala Shakugan no Shana III (Final) vycházet opravdu hodně jsem se těšil...což jsem asi neměl. Třetí řada totiž selhává prakticky ve všem, hlavně ale v tom, v čem excelovali první dvě a to ve velmi dobře napsaných postavách a taktéž v patřičně cool soubojích a napětí. S třetí řadou jakoby se také zapomnělo na kvalitní a osvědčený koncept, totiž mix magie, soubojů a solidní školní romance. Tentokrát je nám předkládán velmi nezajímavý a sterilní děj, spousta nudných soubojů, naprosto dementní osud Yujiho (tohle vymyslet, tak chodím kanálem - vůdce nepřátel - WTF?), ostatní v předcházejícíh seriích příjemné a osvěžující postavy najednou působí zbytečně až nuceně (chudák sexy maidka Wilhelmina). Děj je poslepovaný blábol a slet spousty hloupých dialogů, které tedy nudit opravdu umí, to ano. Nejsmutnější ale na tomhle otřesném paskvilu je hlavní hrdinka, která snad jako jediná ještě trochu svou tvář zachovává a statečně se pere s nepřízní osudu a hlavně se špatným scénářem. Osobně mě to celé docela mrzí, protože na ty 4-5 dní co jsem před rokem shlédnul první dvě serie rád vzpomínám a je to jedna z těch skoro srdcových anime zaléžitostí, o to víc mi tahle serie přijde špatná až katastrofální...Lepší 1*.

plakát

Deadman Wonderland: Akai Knife cukai (2011) 

1.sezóna seriálu má otevřený konec. Tento fakt OVA (bohužel) ignoruje a věnuje se minulosti jedné z vedlejších postav a sice Senjimu Kiyomasovi (jo, je to ten co v seriálu přijde po prohraném fightu proti Igarashi Gantovi o oko). Konkrétně se jedná o období chvíli před jeho nástupem do vězení. Nutno podotknout, že bychom se bez téhle pětadvacetiminutovky v pohodě obešly, nijak zvlášť totiž neosvětluje pozdější události ve Wonderlandu ani v samotném Senjiho životě, na druhou stranu, vzhledem k tomu, že druhá sezóna seriálu je daleko, berme zavděk i tímhletím.

plakát

Lamune (2005) (seriál) 

Dlouho jsem se na Lamune těšil, poklidné romantické anime, si dám vždycky rád, ale tohle je poklidné až moc, a romantické vůbec, minimálně tohle platí o první polovině seriálu, dál jsem se nedostal. Uspávací tempo je peklo pro oční víčka, hloupoučké postavičky v nezajímavém každodenním životě, řeší hloupoučké a nezajímavé problémy a je až neuvěřitelné s jakou drzostí někteří tvůrci hodlají vyplnit 20 minut lidského života (narážím na otřesný díl s dalekohledem, kdo viděl, ví). 6 nebo 7 dílů jsem čekal pořád až se rozjede nějaká romantická linie (nic jiného jsem ani očekávat nemohl a ani jsem nechtěl) a jediné co jsem dostával, byla pravidelná dávka nudy...Podprůmerné - slabé 2*.

plakát

Mahó šódžo Madoka Magika (2011) (seriál) 

Žánr Mahō shōjo díky Madoce Magice dostává naprosto nový rozměr od tupého děstkého blábolu po dotaženou, neskutečně zábavnou záležitost, která je místy až geniální. Takhle komplexní, konzistentní zábavu jsme tu letos ještě neměli. Jeden ze tří nejlepších seriálů roku a čistokrevná pětihvězdičkovka.

plakát

IS: Infinite Stratos - Season 1 (2011) (série) 

Otřesný námět, otřesné souboje, otřesný opening, na druhou stranu hezký vizuál, hezké holčiny...to je ale velmi málo. 1*