Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Poslední recenze (998)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Asi se budu opakovat, ale je to velkolepá audiovizuální podívaná. Ať si to vychutnáte plnými doušky, tak se vyplatí jít do IMAX, nebo někam na Dolby Atmos. Jinak za mě 90%.

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Co k tomu říct. Asi jedním slovem zklamání. Zklamání o to větší, že jsem se na snímek těšil hlavně kvůli knize, která mě bavila a která byla napsána jednoduše a zajímavě co se českého pohledu týče s mnoha retrospektivami na naší historii, kde koření základy budoucího "kosmonauta z Čech", Jakuba Procházky. K mému překvapení Netflix nechal mnohé s odkazem na Česko. Už při úvodu vidíme řídící věž na Ruzyni, nyní ale sloužící jako velín pro první českou kosmickou loď Jan Hus I s logem inspirovaný naší vlajkou. Nesčetněkrát se objeví naše vlajka na skafandrech nebo jiných oděvech, české nápisy uvnitř vesmírného plavidla a jiné věci a  názvy spojené s naší malou zemičkou, která se vydala na cestu vesmírem, kterou sleduje a obdivuje celý svět. Je velice příjemné, že zachovali všechny názvy postav, od Jakuba, po jeho partnerku Lenku, mimozemského Hanuše, Tůmovou (v knize Tůma) a jeho kamaráda a spojovatele se Zemí Petra, kterého jsem si z knihy nepředstavoval jako člověka původem z Indie. Ale budiž, je to Netflix a s tímto se dá a musí počítat. Co je ale nejhorší na tom všem, že jsou všechny postavy bez duše, kde jasně vévodí v podání Lenky - Carey Mulligan a bylo utrpení jí pozorovat. Dále jsou tam velice prazvláštně vizualizované retrospektivy, v podobě rozmazaných vzpomínek, které mě spíše mátli. Jsou tam střípky, ale horkotěžko jdou poskládat a neumím si představit, že bych to nečetl. V knize je vše zřejmé, jasné. Zde nikoliv. A ať se ve filmu snaží zajímavě navnadit několikrát českou atmosféru nejenom při Dvořákovic Rusalce, která je tam pak párkrát zmíněna a vizualizována k Lence, tak už to doslova časem jde na nervy. Možná i díky českým stopám ve filmu se mi mnohdy zdálo, že je to natočené za malý rozpočet a tak nějak česky. Konec filmu končí tam, kde je kniha teprve v tom nejlepším, nebo abych to správně nastínil, tak konec filmu nemá nic společného s knihou. Všechno je špatně, nic mě neudělalo radost a místo hrdosti se dostavil pocit zmatenosti a velké znuděnosti.

plakát

Napoleon (2023) 

Šel jsem na Napoleona a dostal naservírovanou Josefínu. Trošku sice přeháním, ale tak nějak jsem se skoro po dobu téměř tří hodin cítil. Nemůžu říct, že jsem se vyloženě nudil. Bylo tam pár zajímavých scén, nějaké bitvy a politické šarvátky, ale trošku jsem se ztrácel v ději, jelikož to úplně vše logicky nenavazovalo a chyběl pro mě mnohdy důležitý kontext. Např. změna postoje Alexandra Velikého, nová manželka a vytoužený syn a jejich budoucnost. Abych to uzavřel, tak jsem na to šel i kvůli Scottovi a čekal jsem velkofilm ve stylu "Gladiátora" a jako třešničku Joaquina Phoenixe v hlavní roli. Bohužel asi bych to přirovnal k režisérovu průměrnému Robinu Hoodovi a je vidět, že i mistr tesař se někdy utne.  P.S. ty scénky pohlavních aktů Napoleona a Josefíny (narážím na provedení), bych čekal spíše v komedii od Guye Ritchieho, zde se to spíše nehodilo, než hodilo.

Poslední hodnocení (3 252)

Kosmonaut z Čech (2024)

04.03.2024

Duna: Část druhá (2024)

01.03.2024

Železní bratři (2023)

27.02.2024

Gran Turismo (2023)

23.02.2024

Go (1999)

10.02.2024

Renfield (2023)

10.02.2024

Čas (2021)

07.02.2024

Anatomie pádu (2023)

06.02.2024

Bastard (2023)

03.02.2024

Reklama