Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (998)

plakát

Mumie (2017) 

Viděli jste poslední snímek od Shyamalana - Rozpolcený? Tak takovým dojmem na mě působil tento snímek. Takže pokud smícháte dohromady původní dobrodružnou Mumii s nějakou Marvelovkou plus přidáte špetku nějakého filmu se zombie, nejlépe nějakého, kde vám přijdou spíše k smíchu a na závěr přidejte nějaký horor s brunetkou která z vás chce vysát život, tak vznikne tento paskvil, nad kterým mi rozum stál a pokud nepočítám snad jedinou opravdu povedenou (našteští i celkem dlouhou) scénu z letadla, tak na tento film chci zapomenout. O to více, protože jsem se těšil na své oblíbené herce Toma a Russella, kteří pro mě dodnes znamenali jistotu kvalitního filmu (neviděl jsem samozřejmě všechny). Ale že to zrovna přijde v Mumii jsem nečekal a jejich film hodnotím poprvé ** (nepočítám u Toma Austin Powers kde se jen mihl). Herecky u mě obstál pouze Tom, ostatní mi přišli jako kdyby hráli poprvé.

plakát

Julieta (2016) 

Až v tomto filmu jsem si uvědomil jak je červená krásná. A to už jsem jí vnímal v Sin City a v Americké kráse. Nechal jsem se kochat touto barvou která pulzovala celým filmem a dodávala mu krásné umělecké pozadí. Červená barva je neoddělitelnou součástí tohoto srdcervoucího příběhu, vyjadřující lásku, teplo, vášeň, vztek, nebezpečí. Umělecké dílo, v kterém něco chybělo : 70%.

plakát

Život (2017) 

Už jste si někdy pustili trailer ve slow motionu? Zkuste na tento fim a nemusíte na snímek vůbec chodit. Bylo to až příliš nenáročné, dost jsem se nudil. Nevím jestli se snažili, aby film připomínal dějem Vetřelce, v pozdější fázi mimozemský tvor trošku Vetřelce začíná připomínat, ale dějem to bylo bez žádného vyvolání strachu nebo emocí. A asi zatím největší zklamání tohoto roku, protože to vypadalo, že to může být celkem zajímavý snímek z prostředí, které mám rád : 50%.

plakát

Volání netvora: Příběh života (2016) 

Od filmu jsem čekal naprosto jiného. Asi nejemotivnější fantasy s duší které jsem kdy viděl. Někdo srovnává se Spielbergovým Obrem Dobrem, který byl více pohádka, ale na toto rozhodně malé děti neberte. Výborně namluvený netvor Liamem Neesonem a stejně dobře zahrané od všech herců. Ale...., něco tomu stejně chybělo a emoce to rozhodně nebyly: za 70%.

plakát

Oscar 2017 (2017) (pořad) 

Jak to energeticky začalo naspeedovanou písničkou, tak to energeticky skončilo slušným faux pas. Je vidět, že v dnešní době je vše možné. Žádné velké překvapení nebylo, takže o to větší "nuda". Moderátor Jimmy Kimmel se mě osobně celkem líbil, ale trošku to už s tím Mattem Damonem přeháněl :). Dále oproti minulému roku se mě mnohdy zdálo, že běloši jsou v oslabení a vůči minulému roku mi to přišlo až moc okaté. Rozloučení s osobnostmi co odešli na druhý břeh v doprovodu zpěvu bylo fajn, ale trošku to bralo ten emoční efekt ( aspoň u mě ). Hodně mě pobavilo, když herci sami o sobě četli pomluvy :)) Sláva vítězům a čest poraženým.

plakát

Lion (2016) 

Asi si zlatou sošku v konkurenci Moonlight a hlavně La La Land neodnese, ale u mě ho přesto získal. Lion je pro mě překvapení od kterého jsem nic velkého nečekal. Řeknete si možná kýčový film, který hraje na city a opírá se o inspiraci podle skutečného příběhu. Možná nejste daleko od pravdy, ale u mě není kýčem zneužít dojemného příběhu malého chlapce z prostředí slumu v Indii a být tak trošku v nevýhodě oproti vyrůstání v privilegovaném světě ( buďme za to rádi ) a tento příběh by se zcela jistě v našem malém státečku nemohl stát. Děkuji ČSFD za předpremiéru a jak si vedle mě kolega stěžoval na nepohodlné sedačky uprostřed filmu a já mu na to řekl, že co by na to řekl malý Saroo, který ležel na krabici v podchodu metra, tak řekl že mám recht :)). Od tohoto snímku mám stejně jako malý Saroo velké nutkání ochutnat cukroví jalebi, do Indie ale v nejbližší době nejedu, takže stejně jako on to budu muset zvládnout. Výborně zahrál Sunny Pawar ( malý Saroo ), hodně originální bylo vyhledávání cesty domů podle google maps. Výborná byla Rooney Mara s rolí Lucy. Hudba byla dokonalá - sestřelí La la land ? Některé scény byly snadno předvídatelné, jenže já osobně jsem si přál aby se tak staly, takže to neberu jako nevýhodu. Dev Patel v roli dospělého Saraa nezahrál příliš výrazně, stejně tak se filmu dalo ubrat 15 minut. Obsazení Nicole Kidman byl úlet a ta jediná mi v podstatě ve filmu vadila. Každopádně konec filmu opět předvídatelný, hodně dojemný, ale nezklamal mě + třešnička na dortu v podání vysvětlení názvu filmu. Co víc si můžu přát :)) 90,5%

plakát

I dva jsou rodina (2016) 

Je málo filmů, za které jsem opravdu rád, že existují. Toto je jeden z nich. Není to kýč, ač se to může mnohým zdát. Je to silně emotivní příběh, nepřehnaný, plný života. Emotivnější pro ty kteří mají děti a ještě více pro ty, kteří mají děti v rozdělených rodinách. A jak řekl dokonalý představitel Samuela Omar Sy, nejsou dokonalí otcové a dokonalé matky. Jde pouze o improvizaci, jak nejlépe to my rodiče umíme. A to je fakt. Užívejte každé chvíle života a nepromarněte ani vteřinu. To je cítit i z tohoto filmu a ke konci se také dozvíme proč ten všechen mylný kýč.

plakát

Zpívej (2016) 

Představte si že uděláte celovečerní film o jedné sérii Superstar a zamícháte ho s pohádkou Zootropolis, vznikne Zpívej :). Za mě dobrý, jedna z těch "modernějších" pohádek, kdy se nebude nudit dítě ani rodič. Pravda je, že příběh není silný, ale to je právě i v případě serií Superstar. Každopádně film ladí ve všech důležitých věcech a o to jde.

plakát

Spojenci (2016) 

Hodně jsem se rozhodoval jestli mám hodnotit na 80% nebo 60%, je to totiž úplně přesně 70%. První půle doslova nuda. Je to takový hezký příběh s hezkou výpravou kde se nic neděje, poznáte krásy Casablanky z roku 1942, krásný francouzský styl budov á la Paříž s nádechem orientu, chodící velbloudy v ulicích a staré auta z třetí říše. Prostě idylka na sobotní dopolední oddech po páteční pařbě, kdy se vám nechce moc přemýšlet a kdy si chcete uvařit snídani a u filmu luštit třeba křížovky, nebo posílat fotky z předešlého večírku. Jenže kvůli tomu do kina nechodíme, že? Druhá půle začala alespoň trošku povedenou scénou s písečnou bouří a ta mi trošku nabudila testosteron a já se začal konečně probouzet z deliria. Začal jsem lehce vnímat problémy nacisty ovládanému Vichistickému režimu v této orientální zemi, kterou chtěli spojenci získát díky strategicky významnému přístavu. Začal jsem jim fandit, ale stále taková pohodička idylka, která už byla i skoro ve 3/4 a stávalo se to tak trochu nechutně nezajímavé. Poté konečně pořádný zvrat, a začalo ródeo, které si Brat Pitt alias Max Vatan vysnil po válce. Posledních 30 minut opravdu tedy konečně obrat a mě film začal opravdu bavit. Byly v něm cítit konečně pravé emoce, jenže dalo se jim věřit? Poslední scénu milostného páru jsem hltal a zanechala ve mě hluboký dojem, odcházel jsem ze sálu spokojen. Zemeckis má ale na víc, stejně jako film a doma se mi rozložilo, že vlastně konec zachránil vše a mohli v klidu vypustit 80 minut filmu. Proto nakonec pouze za *** i když pocitově na 69,9%. Výkony Pitta a Cotillard nezklamali.

plakát

Rozpolcený (2016) 

Zázraky existují, Shyamalan je konečně zpět a já se konečně dočkal. Ne sice v takové parádě, jak jsme byli zvyklí z před 15-20 lety, když si vzpomene na legendární větu "I see dead people", která tak trošku katapultovala tohoto režiséra mezi absolutní smetánku Hollywoodu, ale už je to tak dávno, že člověka až zamrazí dvojnásob. McAavoy si podle mě zasloužil nominaci na zlatou sošku, protože to zahrál výtečně. Film graduje a my očekáváme očekávané, ale vše důležité se ukáže v pravou chvíli a tak jak jsme byli od Shyamalana zvyklí z filmů jako Znamení, tak i zde se dočkáme. Některé scény jsou lehce přitažené za vlasy, nebo natočené ne úplně důvěryhodně, ale i tak i toto mile rád odpustím. Nápad super, obsazení výtečné, hlavně mladá Anya Taylor-Joy v roli Casey na mě zanechala hodně dobrý dojem. Takže s odřenýma ušima za 4 ****.