Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (22)

plakát

Srpnová madona (2019) 

Druhá polovina filmu je bohužel výrazně slabší. Slibný začátek tak nakonec vyšumí do prázdna.

plakát

Griffin a Phoenixová (2006) 

Krásné a smutné. Až mě překvapilo, jak moc, když příběh a jeho vývoj je prakticky od začátku zcela jasně daný, v nejdůležitějších ohledech nezměnitelný, více než předvídatelný. Přesto vtáhne, zaujme, naplní nadějí a nechá alespoň na chvíli zapomenout na to, k čemu směřuje.

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Akce s velkou nadsázkou a bez složitostí. Viděno s českým dabingem, kde "Mařenka" a hlavně "Jeníček" jsou k nezaplacení (zejména v jejich úvodní "potitulkové" scéně, pak už to i trochu zevšední, ale k celkovému ladění filmu to skvěle sedne). Těším se na druhý díl!

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Gatsby? What Gatsby?_Přestože se do jisté míry jedná o klasiku, před shlédnutím této verze jsem nečetla knihu, neviděla starší film s Robertem Redfordem (ani jedno z toho už neplatí) a vlastně jsem celkově ani netušila, o čem to celé bude (přičemž nutno podotknout, že trailer mi v tomto ohledu moc nepomohl), I proto jsem se ale mohla nechat unášet nejenom, v mých očích, skvělým zpracováním, ale i příběhem samotným, který mě chytil a nepustil. Především samotný Gatsby mě díky své nejednoznačnosti neustále nechával v nejistotě a do poslední chvíle přemýšlet a pochybovat (aby mě nakonec nepřesvědčil). Právě Gatsbyho "zásluhou" je na první pohled možná jednoduchá zápletka mnohem zajímavější, přičemž velkou měrou k tomu přispívá i výborný Leonardo DiCaprio, který mé, i pozdější, vnímání Gatsbyho bezpochyby ovlivnil a díky němuž se tak Gatsby nikdy nezařadí mezi nudné postavy. Celkově obsazení je skvělé, ať už Carey Mulligan, jejíž Daisy nepůsobí "nelidsky", nebo Tobey Maguire, který je příjemným průvodcem celého příběhu. Samotné zpracování nemusí sednout každému (ačkoli jako jedno z jeho velkých plus lze zmínit např. provedení Gatsbyho minulosti) hodně v tomto ohledu napoví už Moulin Rouge, které se nese na podobné vlně. Stejně jako tam, je i zde jedním z nejvýraznějších aspektů, které utváří celkový dojem, hudba, tedy fantastický soundtrack, u kterého se nebojím, že by se lehce oposlouchal.

plakát

Kravaťáci (2011) (seriál) 

Ať se snažím, jak se snažím, nemůžu tomuhle seriálu přijít na chuť. Ani Harvey, ani Mike si mě zatím (?) nezískali, a tak je mým oblíbencem zřejmě Louis, který sice baví, ale tahoun to není. Jednotlivé díly jsou pak zajímavé podle právě probíhajícího případu, některé lepší, jiné nudnější, bohužel žádný pro mě ještě nevystoupil jako ten "nej", díky kterému bych se pro celou sérii nadchla. Přesto stále doufám, že se taková epizoda najde, a sleduji (ač velmi vlažným tempem) dál.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Osvědčený recept - knižní předloha, dobové kostýmy, Joe Wright a Keira Knightley. Tentokrát navíc netradiční "divadelní" zpracování, které se mi líbilo a na kterém oceňuji hlavně snahu o něco jiného, zejména v porovnání se staršími filmovými zpracováními tohoto příběhu a vlastně i ostatními režisérovými filmy. Opět se vrací Matthew MacFadyen a nově se objevuje Jude Law, i přesto mi bohužel k dokonalosti filmu něco chybí. Možná je to způsobeno samotným příběhem, z jehož hlavních postav si mě nedokázala žádná úplně získat, a tak jsem film sice sledovala, ale "neprožívala".

plakát

Hitchcock (2012) 

Bohužel malé zklamání. Film který mě svým tématem zaujal a trailerem nadchl na tolik, že jsem čekala něco velkolepého. Hitchcock není špatný film, nenudí, má své momenty, ale nemůžu se ubránit dojmu, že celkově by mohl o mnoho lepší. Možná je to určitou roztříštěností příběhu, který se, až moc, štěpí mezi natáčení Psycha a manželskou linku, místo toho, aby všechno lépe plynulo a "zapadalo".

plakát

Země bez zákona (2012) 

Pro mě jedno z největších filmových překvapení roku 2012! Zajímavý příběh inspirovaný skutečnými událostmi. Skvělá atmosféra, která člověka vtáhne, už během prvních minut a nepustí, Bezchybný soundtrack, který jsem si od shlédnutí filmu pustila už mnohokrát. A navíc výborní herci, ať už Tom Hardy jako "drsňák" Forrest, Jeesica Chastain jako "dáma z města" nebo Guy Pearce jako vážně "slizký záporák". Nemůžu hodnotit jinak než plným počtem hvězd.

plakát

Hotel Transylvánie (2012) 

Příjemná oddychovka, která si prakticky po celou dobu udržuje svižné tempo. Hotel pro všechna monstra světa se mi jako motiv líbí, některá monstra jsou pak vyloženě povedená. Příběh sám o sobě nic moc převratný není, ale celkově film působí velice milým dojmem. Akorát tu hudbu bych zvolila jinou.