Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (445)

plakát

Casshern: První samuraj nového věku (2004) 

Megalomanská vizuální japonská protiválečná agitka, plná patetických dialogů a s neuvěřitelně okoukaným příběhem. Normálně mi takové věci ani nevadí, je-li ten vizuál řádně nabušený, ovšem tady toho patosu a příběhové neoriginálnosti bylo až moc. Vědecký pokus stvoří nové nadlidi, ti jsou strašně na lidstvo naštvaný a tak (sotva se probudí, už všechno ví, všechno znaj) jim vyhlásí válku se svojí novou 'golden army'. Tu na scénu přihopsá vylepšený hrdina "between light and dark", co ještě řeší problém identity, přesto to pak ale všechno srovná. A pak následuje strašně dojemný a poučný konec. No...tak zlé to zase není, ale je to delší než by bylo potřeba a s tím vizuálem to taky není nikterak originální. Prostě jen oživlé anime či herní video se skutečnými lidskými tvářemi. Je daleko více povedenějších sci-fíček na tohle téma. A hlavně méně nudných.

plakát

Cela (2000) 

Ano, ano, skvělý vizuál jak z klipů Marilyna Mansona, atmosféra, hudba...to všechno je tam na jedničku. Bohužel to brutálně "vyvažuje" ta realita okolo bizardností - nudná, klišovitá, podprůměrná. Takže dohromady z toho máme dobré 3*. Škoda, škoda, potenciál to má obrovský.

plakát

Cellular (2004) 

Nic spešl ale taky nic hrozného. Pěkný čistý, dobře udělaný průměr.

plakát

Cesta (2009) 

Hodnotím čistě film bez znalosti předlohy. Příběh je silně klišovitý, často zdlouhavý a s pár mezerami, to vše ale vynahrazuje vynikající postapokalyptická atmosféra, která však není njiak násilná a křečovitá. Výborný je také výběr hlavních představitelů, synek je opravdový anděl. Při druhém puštění se už asi budu nudit, přesto to někdy ráda zkouknu znova.

plakát

Cesta do neznáma (1995) (seriál) 

Tak na tohle jsme koukali všichni jako děti...každé pondělí po šesté hodině natěšeni sedíme před televizí. A druhý den ve škole se trumfujeme, kdo z nás si pamatuje lepší scény. Seriál, který mě možná "předpřipravil" k Hvězdné bráně, a vůbec tak nějak i k sci-fi literatuře. Nejraději jsem měla ten díl s vládci snu. Teď si pamatuji jen záblesky a vlnu nostalgie, přesto, když jsem na tenhle seriál narazila před rokem na nějaké televizi, už to nebylo ono. Raději jsem to vypla, abych si nezkazila fajn vzpomínky.

plakát

Cesta z města (2000) 

Film, co se mi strefuje do noty. Na nic si nehraje a nemyslím, že by chtěl nějak poučovat a moralizovat. Jen reflektuje to, co si dnes mnoho lidí přeje, mnohokrát o tom ale ani nevědí. Příjemný humor, pěkné prostředí a vizuál a Luba Skořepová je jako babka "kořenářka" na jedničku s hvězdičkou. Klidně si ho pusím opakovaně a budu snít, jak by bylo fajn zavést znovu směnný obchod, žít bez přebytku hloupostí, česat jablka a trhat bylinky.:)

plakát

Co ta holka chce (2003) 

Další teenage komedie o tom, jak jsou amíci kůl, fríí a prostě nejlepší, a všichni ostatní jsou zkostnatělí primitivové.

plakát

Cradle of Fear (2001) odpad!

I když jsem na CoF na začátku puberty taky ujížděla, tohle bylo i tehdy na mě moc dementní.

plakát

Čarodějka ze země Oz (2007) (seriál) 

Příjemná, nápaditá a milá fantasy variace na Čaroděje ze země Oz v takovém lehce steampunkovém prostředí bez páry a s výbornou hudbou. Postavy všechny sympatické (Neal McDonough, Alan Cumming a Kathleen Robertson ve skvělém kostýmu), snad jen Zooey se mi s věčně vykulenýma očima protiví, ale to je jen osobní antisympatie. Vytknout by se daly snad jen hodně špatné triky, ale to se v případě takovýchto lidských projektů odpouští.

plakát

Čaroděj ze země Oz (1939) 

Zabte mě, ale já si tomu dám jednu hvězdičku. Mám ráda příběhy s těmi ostatními hrdinkami, jako byla Alenka a Wendy, ale Čaroděj ze země Oz mi byl nesypatický už jako prckovi. A tohle filmové zpracování tomu dalo korunku. Příšerná Dorotka je na facku, kulisy a kostýmy z přebarveného cukrkandlu na zvracení a uječené kýčovité písničky jakbysmet. Je to tak šíleně infantilní a smrdí to americkým předválečným idealismem na sto honů (Víte co, jak takové ty reklamy pro hospodyňky). Sice pár vtipných věcí tam je (nějaké výroky jsou hodně morbidní, makové pole a Dorotky neustálé "Oohh!"), ale celkově mi tohle přineslo jen znechucení. Promiňte, chápu, že pro tu dobu to byla technicky bomba, ovšem...uh silné a hlavně přeslazené kafe.