Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (445)

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Začínám mít alergii na stále stejně se tvářící xicht Christiana Baleho. A na Cainea vlastně taky...

plakát

Do naha! (1997) 

Komedie s laskavým a nepodbízivým humorem, tak, jak to umí jen Britové.

plakát

Do nebíčka (1997) 

Viděla jsem to kdysi ještě v první třídě, tehdy to na mě hrozně zapůsobilo, i když jsem tomu ani za mák nerozuměla. Mimozemšťani, hrad, nacisti a strašidelný Hapka...jou! Na naši vísku hodně zajímavý experiment, ještě když vezmeme v úvahu, že je to rodinný film. Bohužel, tvůrci nevěděli, co vlastně chtějí vytvořit, jestli tajemnou záhadovku nebo lehčí film na sobotní dopoledne. Takže tam nacpali spoustu zbytečných oddechovek (ty dvě ženský "zvědavý zlodušky" apod.) a máme z toho neucelenej mišmaš se zajímavým, ale zakopaným jádrem. Dneska pochybuju, že bych tomu dala více než dvě *, vidět to poprvé, ale protože mě to v dětském věku hodně vzalo (a ještě dva roky poté jsem si do matiky čmárala "mimozemský symboly"), tak budu velkorysá, navzdory špatným hereckým výkonům a scénáři.

plakát

Dopisy mrtvého (1986) 

Tak asi něco mezi tímto: O zlomek slabší než Stalker, o malinko lepší než Vlákna a o hoodně silnější než první Den poté. To k těm lepším postapo filmům. Jinak v tom dusném tichu a prázdnu jsou slova zbytečná, zůstává jen prach a hučení v uších. A možná kapka naděje...

plakát

Dracula (1992) 

Tohle zpracování mám hodně ráda, byť je to nehorrorovský slaďák až na půdu. Po všech těch starých draculovských filmech s Draculou typu Lugosi - plášť, límec a krátké vlasy do Vé konečně přichází Dracula jako historický Tepes. Coppolova stylizace je hodně příjemná a jedinečná, herci jsou vybraní skvěle a všichni odvádějí dobré výkony - minirole Belluciové je oku zatraceně lahodná a potěší i Tom Waits... ale... přestože je to mému vkusu zatraceně milé, nemůžu se často ubránit táhlé a rozbředlé nudě, kterou je to celé cítit. Na tenhle film ráda vzpomínám, ráda na něj koukám jako na části, ale vcelku je to jako pořádně táhlý smažeňák. Než se prokousáte nakonec, tak vám zbytek vystydne. To ta zatracená romantika, kruci. Přesto je to však srdcovka.---------------------- Ne, ne, ne, beru zpět. Tohle je dokonalé. Po pár letech a po několikerém zkouknutí musím konstatovat, že to miluji. A konečně tam vidím tu spoustu odkazů na výtvarné umění (Klimt, Kupka, Dürer...) a je tam i moje milovaná Diamanda! Kašlu na romantiku a mdlý příběh, ten obraz a pomrkávání na diváka mě konečně dostalo. Jen Mina a Lucy by nemusely být takové ku*vy.

plakát

Drákula roku 72´ (1972) 

Ano, ano, mňam mňam. Zase něco jiného, než na co je člověk od Hammeru zvyklý, hlavně díky hudbě a hipíkům. Puberťáci ze zoubkama mě sice donutili k smíchu, stejně tak jako rozluštění jména Alucard (no jo, asi nekoukají na anime Hellsing), a to, jak dědeček svou vyvinutou vnučku starostlivě objímá, když je zrovna v průhledné košilce (taky bych se nechala). Ale to všechno je k dobru! No a pak ten rituál....a vůbec....podivné a přesto jedna z těch lepších drákulovin.

plakát

Drákulovo znamení (1970) 

Jak už napsal liquido26, tady je to konečně ten pravej vznešenej Drákula (a zlej jak noc, oj -ta kaple a jeho nevěstka! Konečně). Skvělé po celou dobu. Jediné, co mě fakt mrzí, je ten dementní, ale opravdu dementní konec Drákuly.

plakát

Dravci (1999) 

-"if you die first, I am definitely going to eat you."- Tak to bylo maso. Ne kvůli krvi a námětu, ale tou jedinečnou a pořádnou atmosférou, hudbou a celkovou..hm, jak to říct..udělaností? Bylo to celé tak zvláštní a netypické a přesto nekokážu říct čím, protože na první pohled se vše zdá být normálním krvákem. A přeci ne. Tohle chytne a nepustí, je to horror, zábava i taková divná úchylná romantika (i když teď fakt neřeknu kde, prostě celkově...dělané s láskou?). Neobvykle zvolená hudba sice bourá typickou hororovou atmosféru, ale přetváří jí na něco zcela jedinečného a neokoukaného. Je to odproštěno od chybných klišé, kterých se běžně doupouštějí ostatní horrory, herci jsou skvělí a Carlyle tu má svou nejlepší roli (ten herec je prostě borec, zezačátku je jak Ježíš, pak cvoklej úchyl a na konci skoro až Drákula) =poprvé Calhoun, zuřivé vychytralé zvířátko se třipícíma se očičkama a s chorobnou radostí z kořisti ("utíkej!"), podruhé chladný, civilizovaný Ives, kalkulující a politický. Mezi dvěma soupeři to téměř až sexuálně jiskří (a přesto to není gay) a závěrečný souboj muž na muže za zvuku "Save our soul Issa!" je jednou z těch životních scén, na které se můžu koukat znova a znova. Živelné a animální.Poprvé jsem si to pustila dvakrát za sebou.... A dohromady to viděla tolikrát...A teď ještě zjišťuji, že to točila ženská. Bravo! Tomuhle filmu říkám rozkoš na večer.

plakát

Dr. Horrible's Sing-Along Blog (2008) (seriál) 

Je dobře, že je to tak krátké, ale zároveň toho strašně lituju. Výborná sympatická ptákovina, se skvělými momenty a hláškami. A ten konec, wahhaau! Někdy zkouknu podruhé a možná pak dám i plné skóre.

plakát

Dr. House (2004) (seriál) 

Samozřejmě, postava House je skvělá, image, charisma, černý a satirický humor atd. na jedničku s hvězdičkou. Všechno ostatní je taky fajn, bohužel nemohu říct, že by mě to-celkově jako seriál-bavilo. Koukat jednotlivé díly jako hlavní program, tak zívám. Jako půl-kulisa to jde. K tomu na mě příliš roztahané a nikamnejdoucí. 3*.