Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (445)

plakát

Hellsing - Hellsing III (2007) (epizoda) 

A konečně se to po vzoru mangy pořádně krvavě rozjíždí.

plakát

Dobrodružství Barona Prášila (1988) 

Ó, jak já mám ráda tu šílenou Gilliamovu stylizaci, tu absurditu a lásku, se kterou je to dělané...a ty holčičky, které si do filmů Gilliam vybírá.:) Pravda, Zemano/Kopecký Prášil byl o poznání Prášilovštější, ale to byl Zeman, tohle je zase Gilliam nejgillimovatější.

plakát

Hitler: Vzestup zla (2003) (TV film) 

Asi nejlepší film o Hitlerovi. Tenhle televizní dvojdílňák mě dostal podstatně více než třeba takový Pád třetí říše. Carlyle tu odvádí zatraceně úctyhodný výkon, jeho Hitler je slizký až ubohý a přitom podmanivý, přesně jak to má být. Některé scény jsou geniální, třeba ta v poli, kdy nutí svojí neteř otáčet se...brr, z toho doslova běhá mráz po zádech. Prostřihy do kabaretu rovněž nemají chybu. Vše je přesně správně dávkováno a celé se to perfektně stupňuje k dusnému konci. Možná že by si to ale zasloužilo i třetí část, protože ustřižení filmu ve chvíli, kdy se konečně Hitler dostane, kam chtěl, může vyloženě naštvat. Ale koneckonců, ten pokračující děj je zase rozebrán v jiných filmech. Takže...tleskám.

plakát

Dracula (1992) 

Tohle zpracování mám hodně ráda, byť je to nehorrorovský slaďák až na půdu. Po všech těch starých draculovských filmech s Draculou typu Lugosi - plášť, límec a krátké vlasy do Vé konečně přichází Dracula jako historický Tepes. Coppolova stylizace je hodně příjemná a jedinečná, herci jsou vybraní skvěle a všichni odvádějí dobré výkony - minirole Belluciové je oku zatraceně lahodná a potěší i Tom Waits... ale... přestože je to mému vkusu zatraceně milé, nemůžu se často ubránit táhlé a rozbředlé nudě, kterou je to celé cítit. Na tenhle film ráda vzpomínám, ráda na něj koukám jako na části, ale vcelku je to jako pořádně táhlý smažeňák. Než se prokousáte nakonec, tak vám zbytek vystydne. To ta zatracená romantika, kruci. Přesto je to však srdcovka.---------------------- Ne, ne, ne, beru zpět. Tohle je dokonalé. Po pár letech a po několikerém zkouknutí musím konstatovat, že to miluji. A konečně tam vidím tu spoustu odkazů na výtvarné umění (Klimt, Kupka, Dürer...) a je tam i moje milovaná Diamanda! Kašlu na romantiku a mdlý příběh, ten obraz a pomrkávání na diváka mě konečně dostalo. Jen Mina a Lucy by nemusely být takové ku*vy.

plakát

Baron Prášil (1961) 

Mistr Kopecký JE Baron Prášil....a k výtvarnému vizionářství pana Zemana tu (opět) není co dodat.

plakát

Brendan a tajemství Kellsu (2009) 

Nádherná magická věc s neobvyklou, ale zajímavou a překrásnou animací, plná symbolů a úžasné hudby. Pangur Ban mi bude znít v hlavě ještě dlouho. Jedna malá perla, která nemá srovnání. Se srdcem, duší a citem.

plakát

Solomon Kane (2009) 

A mé srdce plesá! Konečně je tady poctivá, temná, hutná, a láskyplná fantasy metal true party, co tu dlouho nebyla. Čert vem příběh, protože přesně o tomhle to je. Tady je ta atmosféra, tady je ta syrovost a láska, tady je ta pravá dospělácká fantasy. Solomon je charakter (pravda, co se knižního přehledu týče, jeden ze stovek těch samých, ale co do filmového, tak těch je pomálu) a Purefoy, který jinak vypadá jak přeslazené tintítko, tak to je tady temnej borec, kterýho by si přála každá zasněná puberťačka včetně mě. A chlapi budou chtít být jako on. Chybí tomu taková ta osudová kočka, což je ale jen k plusu, protože v ostatních filmech podobného rázu mě tyhle románky pěkně štvou. Tady je jen malá sympatická panenka, kterou musí Solomon vrátit mamince v pořádku a s věnečkem, takže žádný líbačky, hurá! Jo, a není to americký film, další hurá! Samozřejmě, že výtky jsou, Solomon je místy k nakopnutí kvůli hlouposti ( "A čím je krmíš?" "Díky Bohu, on je zdráv!" ), ale tím trpí snad všichni Howardovi hrdinové. Vašut mi tam vadil, ale to je jen můj problém, protože prostě jeden český herec v hromadě cizích je příliš neobvyklý prvek. A taky bych ocenila pořádný souboj Solomona se samotným čarodějem, zkrátka nějaký bombastický, velkolepý a kýčovitý souboj. Ten záporák snad není Solomona ani hoden, tohle chtělo fakt super mega extra silnýho, nadupanýho démonickýho a přitažlivýho hajzla a ne tuhle bábovku, co se schovává za babou. Ale to jsou fakt drobky a musím dát za pět, protože z toho mám fakt radost. Amen.

plakát

Dravci (1999) 

-"if you die first, I am definitely going to eat you."- Tak to bylo maso. Ne kvůli krvi a námětu, ale tou jedinečnou a pořádnou atmosférou, hudbou a celkovou..hm, jak to říct..udělaností? Bylo to celé tak zvláštní a netypické a přesto nekokážu říct čím, protože na první pohled se vše zdá být normálním krvákem. A přeci ne. Tohle chytne a nepustí, je to horror, zábava i taková divná úchylná romantika (i když teď fakt neřeknu kde, prostě celkově...dělané s láskou?). Neobvykle zvolená hudba sice bourá typickou hororovou atmosféru, ale přetváří jí na něco zcela jedinečného a neokoukaného. Je to odproštěno od chybných klišé, kterých se běžně doupouštějí ostatní horrory, herci jsou skvělí a Carlyle tu má svou nejlepší roli (ten herec je prostě borec, zezačátku je jak Ježíš, pak cvoklej úchyl a na konci skoro až Drákula) =poprvé Calhoun, zuřivé vychytralé zvířátko se třipícíma se očičkama a s chorobnou radostí z kořisti ("utíkej!"), podruhé chladný, civilizovaný Ives, kalkulující a politický. Mezi dvěma soupeři to téměř až sexuálně jiskří (a přesto to není gay) a závěrečný souboj muž na muže za zvuku "Save our soul Issa!" je jednou z těch životních scén, na které se můžu koukat znova a znova. Živelné a animální.Poprvé jsem si to pustila dvakrát za sebou.... A dohromady to viděla tolikrát...A teď ještě zjišťuji, že to točila ženská. Bravo! Tomuhle filmu říkám rozkoš na večer.

plakát

Něco z Alenky (1988) 

Jediná pravá Alenka v celé historii kinematografie. Nejpůsobivější, nejděsivější a nezapomenutelná. Tu noční můru z dětství už nezaženu.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Nezmůžu se na nic lepšího než - to byl k*rva fakt nářez! Bezchybný a Hit-Girl válí.