Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (445)

plakát

Pevné pouto (2009) 

Tenhle film jsem potkávala často, ovšem zcela jsem se nezajímala, to kvůli tomu příšernému českému názvu, který evokuje romantický cajdák. Ou, jaká chyba, kdybych ho ale prošvihla úplně! Jsem typ člověka, kterého tyhle příběhy vždycky dostanou. Miluju zvláštní a zavražděné holčičky (zní to úchylně, ale tak to nemyslím), barevné fantasie plné prostoru, světy ve skle atakdále. A Jackson mi to všechno dal. Pravda, když na to koukám "střízlivě", triky jsou na mnoha místech nezvládnuté, některé linie zbytečné (babička naprosto nanic, smazat!) a lepší by to bylo pouze o té holce, jejím světě a vrahovi, všechno ostatní (mamka, taťka, ségra a přítel, policajt), tam bylo zcela zbytečné, zabíralo to moc času a vlastně to tam bylo jen z principu. A ta 'rajská' scéna skoro na konci, to byl moc velký kýč i na mě. Ovšem za pomněnková očka Saoirse, za koupel monstra, za potápějící se lodě, za ten pocit strachu a bezmostnosti pod mokrou polní hlínou a za všechny zavražděné dívky...dávám plný počet...a jdu si to pustit znovu.

plakát

Malý krámek hrůz (1986) 

Perfektní! Tvůrci dohnali tuhle muzikálovou předělávku filmu z roku 1960 k naprosté horrorovo-komediální dokonalosti. Šílená skvělá úchylárna. Kytka má neuvěřitelné charisma a k zubaři není co dodávat, ten si natáčení musel pořádně užívat. Výborné scény: Sen Audrey o dokonalé americké budoucnosti a "jsem zubař"!

plakát

Imaginárium Dr. Parnasse (2009) 

Úžasné. Gilliam je zpět! Naplno rozvíjí svojí imaginaci a už od počátku, kdy se rozvine děravá opona, jste chyceni. Celý film jede příjemným, přesto bláznivým tempem, Lily Cole je půvabňoučká a krom Farrella to všichni herci zvládli na jedničku. Bála jsem se, že tenhle film bude jedno velké requiem za Ledgera, naštěstí tomu tak není a všichni jsou si vyrovnaní. Je tam pár chvil, kdy film zpomalí a vy čekáte, kdy se to konečně zase vrátí do té příjemné šilenosti. Naštěstí těch okamžiků není moc. Naprostou bombou je ovšem scénka s policisty, ryzí a nefalšovaný Gilliam, co Pythony nezapře ani v tomto filmu. Všechen ten vizuál, příběh, postavy....nádhera!

plakát

Čtvrtý druh (2009) 

Konečně dobrej film o UFO, pod kterým není podepsán Spielberg. Třikrát hurá! Výborně natočené, byť herecké výkony nejsou nic moc a místy hodně teatrální. Rovněž se mi zopakoval fakt, že Mila není dobrá herečka (přesto ji mám ale ráda). Velmi mě potěšilo, že tvůrci mají skutečně nějaké povědomí o tomhle fénoménu (viz. Sumerové) a nekopírují pouze už zažíté mýty a pohádky z jiných filmů. Budu za kašpara, ale klidně a ráda tomuhle filmu uvěřím. (Ano, věřím v mimozemšťany, ale z Vesmírnejch lidí a podobnejch hovadin nejsem.) Prostřihy filmu a "skutečných záběrů" tady - narozdíl od mnohých podobně udělaných filmů - fungují. Naopak, gradují napětí daleko lépe, než by to udělaly kdejaké drahé počítačové triky. A ani mi nevadí, že alieny neukázali...ba, tahle věc se tady dokonce stává plusem, zatímco jinde bych kvůli tomu házela vajíčka na televizi. Bravo! Celkově? Vřele doporučuji všem, co ví něco o Sumerech a podobných starých kulturách, či třeba jen těm, kterým se líbil seriál Uneseni. A srovnávat tento film s PA nebo Blair witch je blbost, tohle je trochu jiná kategorie.

plakát

Mystery Men (1999) 

Geniální blbost. Boj looserů proti všem zloduchům pohromadě- Diskantům, hoperům a sportovcům (tedy, nic proti). K tomu skvělé obsazení, top zloduch G. Rush, vtipy samozřejmě místy tak blbé, až byly dokonalé, fajn vizuál a kostýmy + odvaha natočit něco tak bláznivýho = 5*.....no, asi mám divnej vkus.

plakát

Metalocalypse (2006) (seriál) 

Tohle nejde jinak. Metaaal !!!

plakát

Záře (1996) 

Rush je opravdu pan herec. 5*

plakát

Od soumraku do úsvitu (1996) 

Do nástupu upírů je to dokonalý. Dokonalý, dokonalý dokonalý! Při tanci Salmy Hayek jsem slintala i já. Avšak jakmile tančit přestane a začne cenit zoubky, film sklouzne do klišovitého béčka. Přesto kvůli té první části nemůžu jinak. 5*.

plakát

Trio z Belleville (2003) 

Hudba, animace, jednotlivé postavy, spousta skvělých nápadů, celková milost a láska, s jakou je film dělaný....vše je naprosto za jedna. Tady nezáleží na příběhu, tady je důležitá jen ta poetika a laskavý způsob vyprávění....a to téměř beze slov...5*.