Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (445)

plakát

Farscape: Mírová operace (2004) (TV film) 

Sic je tam daleko méně drenů, frelů a zvratků, sic film hraje na vážnější, sentimentálnější a už trochu i moralizující notu než seriál, je to důstojné a pro každého fanouška radostné rozloučení se s postavami. Závěrečňák se vším, co si seriál zaslouží. Snad někdy nashledanou, Scorpiusi, Moyo a vy všichni ostatní, bylo mi s vámi dobře a bude se mi stýskat.

plakát

Nemilovaná (2009) (TV film) 

Jeden z mnoha možných fádních příběhů anonymních dětí, snímaný téměř poetickou kamerou, která ho mění na něco úžasného.... v průběhu mi permanentně tekly slzy. Smutná tvářička holčičky, která je pouze unášena okolnostmi, ale které nikdo nepodá pomocnou ruku a nikdo k ní nepronikne, protože je jen další v pořadí, nezajímaná. Neustálý, bezejmenný smutek, bloudění ve vlastním světě, izolovaném od světa ostatních. Pomalé tempo, ohlušující ticho, bezvýznamné řeči cizinců, scéna se srnou, andělská čistota a zároveň naprosté prázdno... Na ten film musí být člověk zrovna správně naladěn, já měla to štěstí, jinak může být divák tempem uvláčen... ale i kdyby, ten herecký výkon malé anonymky za to stojí.

plakát

Do naha! (1997) 

Komedie s laskavým a nepodbízivým humorem, tak, jak to umí jen Britové.

plakát

Maniak (1996) 

Já ten film mám prostě ráda. Poprvé viděno ve věku, kdy by se slušné holky ještě na takové filmy dívat neměly. A to možná bude ten důvod. Kiefer je vážně hnusák, Reese neočekávatelně skvělá a úvodní Elfmanovo karkulkovské theme úchylné, až z toho mrazí. A spousta absurdních a groteskních scén a rozhovorů.

plakát

Muž, který obešel svět (2009) 

I přesto, že jsem zapřísáhlý abstinent, pod vlivem sebevědomého Carlylova výkladu a kroku na pozadí krásné krajiny jsem o skleničce přemýšlet začala. Ale víc než to bych se taky prošla. Šest minut plynulého pochodu s vyčerpávajícím komentářem bez jediného střihu...to si uznání zaslouží.

plakát

Godkiller (2010) 

Leželo mi to na disku půl roku, než jsem to zapla. Šla jsem do toho bez jakéhokoliv povědomí o tom, co že to je a byla jsem velmi překvapena. Silná cyber postapo atmosféra s říznou kresbou (takovou vysokou "deviantartovskou"), doprovázená perfektně pasující divokou hudbou. "Animace" je sice nezvyk, ale o to více si člověk vychutná všechny ty texturované detaily a správně splašený rukopis.

plakát

Labyrint (1986) 

Jako dítě jsem to neviděla, takže při hodnocení netrpím nostalgickým komplexem. Přesto dávám vysoké hodnocení. Tahle pohádka má zkrátka cosi v sobě, takže ani zjevná zastaralost nevadí (zastaralost u žádného filmu podle mně prostě neexistuje). Byť veškerá plyšová zvířátka mi byla protivná, ostatně jako všude, tak o to úchylnější byla jejich kombinace s Bowiem. David Bowie v šílených vlasech křepčící a kopající do chlupatých příšerek...to je jedna z nejbizarnějších věcí, co jsem kdy viděla! Příběh je kombinací několika klasických pohádek, ale jsou v něm hodně silně znát všelijaké symboly, archetypy a ehm....poselství? No, jasně, ta obsahují většinou všechny pohádky, ale tady to bylo zkrátka tak silné...uf, asi jsem ze zbláznila, že tam vidím...všelijaké....ty...no...prostě spíše pro dospělé:) Ale líto mi je, že jsem to neviděla už jako malá.

plakát

Shortbus (2006) 

Šokující? Nechutné, perverzní? Ale prdlajz. Buď jsem už toho viděla tolik a jsem natolik osvícená a nadevše povznesená (nepravděpodobné), nebo až příliš často navštěvuji mageo a 4chan (pravděpodobnější - jo, a neslyšeli jste to, jasný). Tohle je film od lidí pro lidi, co to s tou sexualitou zkrátka tak mají, chápu ji jako přirozenou součást života a jakousi metaforu na život samotný. Proto ten film prostě šokující není a být nemůže. Je to malé, milé, hravé, místy úsměv vyvolávající vibrační vajíčko. Checheche...

plakát

TRON: Legacy 3D (2010) 

Bála jsem se, že to bude prázdná mainstreamová nudná kaše, ověšená třpitícícmi cingrlátky. A ano, byla. Ale skvělá! 126 minut dlouhý techno videoklip s naprosto elektrizující hudbou a akcí, naprosté opojení umělou robotickou krásou. jestli to takhle půjde dál, tak ty mozky vážně můžeme zahodit. Ale při pohledu na Trona se to ani nezdá být tak hrozná představa. Jedinou škodou je nezachování principů z původního Trona - programy se chovaly podle svého naprogramování, tady mají programy lidské pohnutky. No, podruhé na to asi nekouknu, ale adrenalinový, na nic si nehrající zážitek to byl.

plakát

Bitva o Černobyl (2006) 

Asi nejkomplexnější a s tím i nejmrazivější dokument o Černobylu a o jaderném nebezpečí vůbec. A nejen o něm, ale také o tom, jak dokáží vlády a zamlčovat a přetvařovat se (ten májový průvod...opravdu?!). V dnešní době Fukušimy a nového sarkofágu pro Černobyl je tenhle snímek ještě akutnější.