Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (445)

plakát

Nikdykde (1996) (seriál) 

Tohle je i na televizní/kamarádské zpracování hodně špatné. Knížka byla skvělá, ale tohle (stejně jako komiks) je nepovedené, byť to bylo první. Atmosféra, herci, kamera...bad, bad, bad. BBC, taky jsi do toho mohla vrazit víc.

plakát

Absurdistán (2006) 

S tímhle eugenickým námětem by se dalo skvěle pracovat, byla by to dobrá komedie se zajímavým základem, ale pánové to tady zase utopili ve vyčpělých vtipech, fekálním humoru a trapnosti. Zajímavé je to, že se film vlastně vysmívá a trká do sých vlastních diváků, do cílové skupiny s tímhle druhem humoru. Otázkou je, zda to pochopí. Ale to je tak všechno.

plakát

Lovec trolů (2010) 

Jé, já mám ty seveřany tak ráda! Sarkasmus ztuhlý mrazem, a pocit: celé to dělám pro radost, protože nás to zkrátka baví. A je to z toho cítit, i když je to filmařsky řádná blbost. Na pomezí 3* a 4*.

plakát

Nesvatbov (2010) 

Rozpačité tři *, spíše dvě. Směšné, ale v tom špatném smyslu slova. Starosta to myslí dobře, ale dělá to hodně špatně a v dokumentu dopadá jak karikaturní postavička, občané snad o seznámení ani nestojí, spíš je jim starostova idea pěkně otravná a sem-tam otázky dokumentaristy jsou jako otázky žačky prvního stupně ZŠ, dělající svůj referátek. Závěr mi také připomněl Hoří, má panenko říznutý Troškou. Karikaturní fraška, velmi špatná.

plakát

Kníže zvaný Dracula (1979) 

Film zachycuje šest let Vladovy vlády, od usednutí na trůn až po jeho uvěznění, které je jen v epilogu. Bohužel, celé to šestileté období je vyvedené velmi nezáživně a suše. O dětství v tureckém zajetí, o tom, jak se Vladův bratr dostal do služeb Turka, o tom není ani zmínka. A rovněž Vladovu konci by prospělo nacpat ho přímo do filmu, než ho jen krátce na konci zmínit. Stačilo by jen zkrátit tu povětšinu času nudnou blamáž středu. Takhle to člověku znalému událostí nic neřekne a tomu neznalému to udělá pořádný, z kontextu vytržený, nepořádek v hlavě.

plakát

10 000 př. n. l. (2008) 

Připadá mi, že Emmerich je řádný vtipálek. Jinak nevím, kdo by byl schopen s vážným úmyslem natočit něco takového. Bohužel i jako vtip to selhává.

plakát

Piknik na Hanging Rock (1975) 

Čistá esence něžnosti a magičnosti, přírodní a až děsivá nevinnost, hudba proplouvá stojícím vzduchem a já jsem lapena, okouzlena a ztracena. Jen škoda té nedokončené reality.

plakát

Jdi a dívej se (1985) 

Silná, hrůzná, syrová, krutá a krásná výpověď. K zešílení nesnesitelná. A pravdivá. Proč to děláme...? Znova a znova....mlčte...

plakát

Nestyda (2008) 

Proč? Křeč, prvoplánovitost, prázdnota, ztráta času a Viewegh. Mor na dnešní české filmy.

plakát

Nebe, Peklo (2010) 

O BDSM to vůbec není a vůbec to nevadí. Je to jen o lidech, vedle kterých můžeme sedět třeba na obědě, o tom, co je k tomu zvláštnímu způsobu odreagování vedlo, pudy a podvědomí už v dětství a celé je to tady věcí tak naprosto normální a přirozenou. Jeden si jde večer zahrát člobrdo, druhý jde do Hellu zavěsit se na háky. No a co, je to normální.