Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Hudební
  • Drama

Obsahy (36)

Ringo Starr: Never Without You

Ringo Starr: Never Without You (2003) (hudební videoklip)

Oficiální videoklip k písni Never Without You, kterou vydal Ringo Starr jako poctu svému zesnulému kolegovi z kapely Beatles Georgi Harrisonovi. S napsáním songu pomohli muzikanti Mark Hudson a Gary Nicholson, kromě nich se na vzniku podílel také Eric Clapton. Píseň vyšla jako singl a rovněž také jako součást studiového alba Ringo Rama (2003).

The Beatles: Let It Be

The Beatles: Let It Be (1970) (hudební videoklip)

Videoklip k písni Let It Be, kterou složil Paul McCartney, ale oficiálně je připisována skladatelské dvojici Lennon-McCartney. 6. března 1970 vyšla píseň jako singl, společně s You Know My Name (Look Up the Number), a poté 8. května 1970 jako šestá skladba na stejnojmenném albu kapely. Producentem singlové verze byl George Martin, který s kapelou spolupracoval od úplného začátku, ovšem pro album se produkce ujal Phil Spector. Videoklip je sestříhaný z natočeného materiálu pro film Let It Be (1970), který režíroval Michael Lindsay-Hogg.

The Beatles: Real Love

The Beatles: Real Love (1996) (hudební videoklip)

Videoklip ke stejnojmenné písni od kapely Beatles, kterou v roce 1979 nahrál John Lennon jako demosnímek. Ten byl v roce 1988 vydán na soundtracku k filmu Imagine: John Lennon. V roce 1995, tedy 15 let po tragické smrti Johna Lennona, se zbylí členové kapely rozhodli demosnímek předělat a vydat ho na kompilaci Anthology 2 (1996). 4. března 1996 vyšla píseň jako singl, společně s živou verzí songu Baby's in Black. Videoklip, který režírovali Kevin Godley a Geoff Wonfor, je poskládaný ze záběrů pořízených při nahrávání písně ve studiu, archivních záběrů a trikových scén.

The Beatles: Free as a Bird

The Beatles: Free as a Bird (1995) (hudební videoklip)

Videoklip ke stejnojmenné písni od kapely Beatles, která byla původně složena a nahrána v roce 1977 jako domácí demosnímek Johna Lennona. Teprve až v roce 1994, tedy 14 let po Lennonově smrti, zbylí členové kapely píseň dokončili ve studiu. 20. listopadu 1995 byla píseň vydána na kompilaci Anthology 1 a 4. prosince 1995 vyšla jako singl, společně s vánočním songem Christmas Time (Is Here Again), který kapela nahrála v roce 1967. Videoklip, který produkoval Vincent Joliet a režíroval Joe Pytka, je líčen z pohledu ptáka, který lítá městem, kde pozoruje různé události vztahující se ke kariéře Beatles a jejich písním.

Eazy-E: We Want Eazy

Eazy-E: We Want Eazy (1988) (hudební videoklip)

Hudební videoklip k písni We Want Eazy od rappera Eazy-Eho, která vyšla na jeho albu „Eazy-Duz-It“. Hudbu složili Dr. Dre s DJ Yellou a o text se postarali The D.O.C. s MC Renem. Videoklip zobrazuje Eazyho zatčení a následný pobyt za mřížemi, kde je zavřený i Ice Cube. Mezitím ostatní členové N.W.A připravují vystoupení, během kterého Eazy rapuje na obří obrazovce z vězení a poté obrazovkou proskočí přímo na pódium. Klip se natáčel v Comptonu a režie se ujal J. Kevin Swain.

Eazy-E: Eazy-er Said Than Dunn

Eazy-E: Eazy-er Said Than Dunn (1989) (hudební videoklip)

Oficiální videoklip ke stejnojmenné písni od rappera Eazy-Eho, která vyšla na jeho debutovém albu Eazy-Duz-It. Hudbu složili Dr. Dre s DJ Yellou a text napsal The D.O.C. Videoklip se natáčel v kalifornském Comptonu a kromě Eazyho se v něm objevili také jeho kolegové ze skupiny N.W.A.

The Beatles: Get Back

The Beatles: Get Back (1969) (hudební videoklip)

Videoklip k písni Get Back od Beatles, kterou složil Paul McCartney, ale oficiálně je připisována skladatelské dvojici Lennon–McCartney. Píseň vyšla na posledním albu kapely Let It Be (1969). Existují tři verze videoklipu. První dvě jsou sestříhané z posledního koncertu Beatles (na střeše firmy Apple Corps) a třetí obsahuje záběry ze studia.

The Beatles: Old Brown Shoe

The Beatles: Old Brown Shoe (1969) (hudební videoklip)

Hudební videoklip ke stejnojmenné písni, kterou složil George Harrison a která vyšla jako singl, společně s The Ballad of John and Yoko, 30. května 1969. Celý videoklip je sestříhán ze záběrů z filmu Let It Be.

N.W.A: Express Yourself

N.W.A: Express Yourself (1988) (hudební videoklip)

Oficiální videoklip k písni Express Yourself od N.W.A, která vyšla v roce 1988 na albu Straight Outta Compton. Hudbu složili Dr. Dre s DJ Yellou a text napsal Ice Cube. Videoklip nejprve zobrazuje práci otroků na plantážích, poté se přesouvá do ghetta, kde rapují členové kapely a kolem nich tančí místní obyvatelé.

The Beatles: We Can Work It Out

The Beatles: We Can Work It Out (1965) (hudební videoklip)

Hudební videoklip k písni We Can Work It Out od Beatles, kterou napsali John Lennon a Paul McCartney. Píseň vyšla jako singl, společně s Day Tripper, 3. prosince 1965. Natočeny byly tři verze videoklipu, všechny v Twickenham Film Studios v Londýně, a to 23. listopadu 1965.

The Beatles: Help!

The Beatles: Help! (1965) (hudební videoklip)

Hudební videoklip k písni Help!, kterou složil John Lennon, ale oficiálně je připisována skladatelské dvojici Lennon-McCartney. Píseň vyšla na stejnojmenném albu, 6. srpna 1965. Natočeny byly dvě verze videoklipu, první 22. dubna 1965 pro film Pomoc! (1965) a druhá 23. listopadu 1965.

The Beatles: Ticket to Ride

The Beatles: Ticket to Ride (1965) (hudební videoklip)

Videoklip kapely Beatles ke stejnojmenné písni, kterou složil John Lennon, ale oficiálně je připisována skladatelské dvojici Lennon-McCartney. Píseň byla vydána na albu Help!, 6. srpna 1965. Natočeny byly dvě verze videoklipu, první ve studiu a druhá na horách pro film Pomoc! (1965).

The Beatles: She's a Woman

The Beatles: She's a Woman (1964) (hudební videoklip)

Hudební videoklip k písni She's a Woman od Beatles, natočený 16. listopadu 1964 při vystoupení kapely v pořadu Top of the Pops. Píseň napsal Paul McCartney, ale oficiálně je připisována skladatelské dvojici Lennon-McCartney.

The Beatles: I Should Have Known Better

The Beatles: I Should Have Known Better (1964) (hudební videoklip)

Hudební videoklip k písni I Should Have Known Better od Beatles, kterou napsal John Lennon, ale oficiálně je připisována skladatelské dvojici Lennon-McCartney. Píseň vyšla na albu A Hard Day's Night, 10. července 1964. Videoklip pochází z filmu Perný den (1964), který režíroval Richard Lester.

The Beatles: If I Fell

The Beatles: If I Fell (1964) (hudební videoklip)

Hudební videoklip ke stejnojmenné písni od Beatles, kterou napsal John Lennon, ale oficiálně je připisována skladatelské dvojici Lennon-McCartney. Píseň vyšla na albu A Hard Day's Night, 10. července 1964. Videoklip pochází z filmu Perný den (1964), který režíroval Richard Lester.

The Beatles: I Feel Fine

The Beatles: I Feel Fine (1965) (hudební videoklip)

Hudební videoklip k písni I Feel Fine od Beatles, kterou napsal John Lennon, ale oficiálně je připisována skladatelské dvojici Lennon-McCartney. Byly natočeny dvě verze videoklipu, v jedné Beatles zpívají při jídle a ve druhé John Lennon, Paul McCartney a George Harrison hrají na kytary, zatímco Ringo Starr za nimi jezdí na rotopedu. Režie videoklipu se ujal Joe McGrath.

Reklama