Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (66)

plakát

Wild Wild West (1999) 

Tak tohle bylo opravdu příjemné překvapení. Geniální mix westernu, steampunku a grotesky. Vlažný, ale fungující humor, který začne ke konci skvěle gradovat. Marně hledám v paměti, kdy jsem viděl tak dobře zfilmovaný steampunk, ono je vlastně podobných filmů žalostně málo. Takže WWW na piedestal a Sonnenfeldovi poklonu za naplněný záměr. Nejsem cílová skupina, ale takhle nějak si představuji Hollywood zábavu a popcorn.

plakát

Waynův svět (1992) 

Vždycky se mi eklovalo pitvoření Mikea Myerse, ale zde mu to pravděpodobně prominete, v nejhorším tomu snad i přijdete na chuť. Kultovní? Opravdu nevím v jakém slova smyslu. Jestliže tu byla ambice pojmenovat dobu devadesátek a její tv popkulturu, tak autorka udělala spíše audiovizuální coming out k hravým osmdesátkám. Má to základní fluidum, které to celé tmelí a drží pohromadě, což je u absurdit to nejdůležitější. Celkem zábavná raritka, proto čtyři hvězdy.

plakát

Mrtvý muž (1995) 

S desetiletým odstupem od prvního zhlédnutí si člověk uvědomí, že má Marketu Lazarovou v dvouhodinové stopáži s winchesterovkou. Geniální western v ambientním tempu. Neodkladnost dějů pomalu lemuje cestu psance až do všeobjímající prázdnoty - Jarmuschův masterpiece, který má až překvapivě velkou moc nad strachem ze života a smrti.

plakát

Za tajemstvím šumavských lesů (2010) 

Zabij bobra, zachraň strom. Nejhorší je, že ti pitomci snad opravdu věří tomu, že zastupujou nějaké "dobro". Šumava je kulturní prostředí, kde žijou lidé, ne Tundra...Ten těžař se musí nějak uživit. Tvrdě makat a poslouchat při tom nějakýho VŠ baťůžkáře, kterej je možná třikrát tolik placenej za "odborné" procházky v lese, to chce stoický klid...Ta hysterie ze strany "ochránců" je vševypovídající. Krásný příklad ekofašismu.

plakát

Český žurnál - Svobodu pro Smetanu (2013) (epizoda) 

Vaříme z vody, z hovna děláme kauzu a nakonec si taky čmárnem, s přiznáním, že nám se vlastně nic stát nemůže. A kdyby, zaplatí to plebs - vlastně už zaplatil. Pat a Mat are dead.

plakát

Babovřesky (2013) 

...a zase to Enšpígl napsal za mě :)

plakát

Pokojný bojovník (2006) 

Pokud jste v životě viděli více jak pět motivačních filmů, tak si uberte minimálně dvě hvězdy. Na závěrečný epos jsem už neměl sílu.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Jak nemám rád Toma Hankse a kýčoviny, tak tady jsem se chytil do pasti. Nádherná pohádka o nekonečném boji za svobodu a lidství. Ale co to prořezávání hrdel?? Velmi potěšilo a rozhodně zopakuji.