Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (99)

plakát

Čtyřlístek - Kamarádi z Třeskoprsk (2024) (epizoda) 

První film byl příjemné překvapení, až na tu otřesnou animaci a otravný product placement. Druhý film se z předchozích chyb poučil, ale zase měl béčkovější vyprávění. Seriál Čtyřlístku sluší nejvíce, protože se nejvíce přibližuje svým komiksovým předlohám.

plakát

Echo (2024) (seriál) 

Jako byste vzali She-Hulk a malinko ji vylepšili. Protože to navazuje na události Hawkeye, tak jsem trochu NAIVNĚ čekal, že to pojede v podobných kolejích. Jenže od druhého zmíněného seriálu uběhlo celkem dost času a v Marvelu se jim to začalo bortit. To, že se to zaměřuje na jednu kulturu mi nevadí, a ani to že hlavní hrdinka/herečka je zdravotně handycapovaná. Jen to zase působí všechno lacině, povrchně, odbytě a já z toho zase necítím vůbec nic. Vlastně mě to i trochu nudilo a bylo to utahané a nezáživné. Co mi ale dělalo ohromnou radost byla přítomnost Kingpina (pominu to, že absurdně přežil, protože on v podstatě přežije všechno. A to je právě to co mě tak baví, ta jeho nedotknutelnost, "nesmrtelnost" a je mi jedno jestli hraje v tom nebo onom seriálu. Já Kingpina žeru a ať už je kvalita onoho seriálu jakákoliv, pokaždé, když přijde na scénu, tak to celé nabírá na hodnotě. Taky oceňuju, že to nepůsobí tolik parodicky, jako JUDRyně ZLOBRyně a akce také nebyla špatná, ikdyž opět Hawkeye ji měl lepší. 47% a to je sakra málo.

plakát

Barbie (2023) 

3,5 hvězdičky plus narovinu říkám, že je to nejrůžovější film na světě. Postava Barbie je jako puberťačka, která si píše deníček o tom, jak je všechno totálně O.K. a je happy. Dokonce i když pozná realný svět a poznává emoce, které předtím neznala (slzy, slzy a zase slzy) tak je to pořád všechno moc RŮŽOVÉ. Hvězdná camea potěší, až někdy zamrzí, že nedostala o krapet více prostoru. Vlastně je to docelá sympatická (ne)romantická komedie, které ubližuje to, jak se ve všem příšerně tlačí na pilu, a tak jsem se za celou dobu sledování zasmál opravdu jen dvakrát... zbytek je opravdu pro puberťáky.

plakát

Čtyřlístek má rodiče (2023) (TV film) 

Pan Němeček je skvělý pán. Dodnes mám velkou knihu Čtyřlístku, kam se mi osobně jako malému chlapci podepsal a k tomu mi namaloval Bobíka :)) mohlo mi být asi sedm, když jsem byl u něj v ateliéru a dodnes na to velice rád vzpomínám. Takže ve zkratce: přeji mu, ať mu ten elán do práce ještě mnoho let vydrží a jsem rád, že na Čtyřlístku vyrůstala moje maminka, já a teď i můj syn. Je to fenomén a srdeční záležitost.

plakát

Expend4bles: Postr4datelní (2023) 

Ano, efekty byli hnusné. Ano, staří známý byli upozadění a Statham si většinu prostoru bere pro sebe. Ale na obranu musím říct, že mi to ale vůbec nevadí, protože už se dlouho dopředu mluvilo o tom, že by Statham měl namísto regulérní čtyřky dostat sólo, kde bude mít několik málo přicmrndávačů. Další věc je že po strašné trojce nejspíš nedostali tolik důvěry-peněz a v rámci možností všichni udělali, co mohli. Akce šlape prakticky nonstop a na rozdíl od trojky to i s menšími hvězdami jako celek zase působí jako oldschool film, a ne žádné moderní technologie. Za mě je to lepší béčko, kterému vytknu jen tu fakt hnusnou CGI a taky mě mrzí, že Jaa nedostal tolik prostoru a finální souboj mohl být drsnější a delší.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

V době filmů od Marvelu a DC, kde je hnusných digitálních scén celá řada si fakt nemá smysl fňukat nad tím, jaké efekty Indy měl, nebo neměl. Naopak musím vysmeknout poklonu krásnému úvodu, který mi chvílemi dával zavzpomínat na Poslední křížovou výpravu. Jinak celý film spíše táhla Phoebe Waller-Bridge, jejíž postava mi moc sympatická nebyla, ale chápu, že 80-ti letý Ford by to už nejspíš sám neutáhl. Jako celek film potěší svojí snahou o nostalgii a až na ten humusální konec to bylo fajn. Je ale otázkou, zda stačí, aby se na pátý díl z tak skvělé série jen dobře koukalo, a nepřinášel vám za celou dobu žádné rozbušení srdce, žádný bombastický zvrat, ani chvilkový pocit strachu o postavy, když se jedná o to "VELKÉ FINÁLE?" To už si musí posoudit každý sám. Já jsem alespoň rád, že jsem nemusel z kina odcházet naštvaný.

plakát

Marvels (2023) 

O chloupek lepší než Echo, ikdyž tu alespoň zachraňuje fenomenální Kingpin. Marvels nemají moc, co nabídnout, krom poměrně časté trapnosti, ošklivých efektů (opět) HODNĚ slabé záporačky, jejíž záměry se dozvíte až někdy ke konci. Kdyby to bylo postaveno, jako sólovka Captain Marvel, tak s tím nemám ani moc problém, ale všechno navíc zabíjí Ms. Marvel. Co mě ale potěšilo byla potitulková scéna... díky za ni!

plakát

Mezi živly (2023) 

V první řadě bych rád začal tím, že Mezi živly byla první zkušenost mého synka s kinem, a když mi po skončení filmu řekl, že by chtěl jít ještě jednou, tak mě to potěšilo. Já jako dospělý jsem byl velmi mile překvapen, protože mě animáky musí opravdu zaujmout, abych se na ně fakt mrknul. A mým hodně oblíeným je Zootropolis. Tento film se tomu v mnoha směrech docela podobá (na první pohled nesourodá sympatická dvojice musí spolupracovat, aby zachránili město) a ne, nebylo to otravné, ani mi nevadilo, že už jsem něco podobného někdy někde viděl. Taky mám ten pocit, že bych na to klidně šel ještě jednou.

plakát

Rychle a zběsile 10 (2023) 

5* tomu dát nemůžu, protože je to furt dokola to samé. 3* mi přijdou málo na to, že jsem big fanda, ačkoliv jsem měl chuť tomu ten průmer tentokrát dát. Jenže tu Jokerovskej Jason Momoa a taky Cipher je čím dál větší sympaťanda.

plakát

Tlapková patrola ve velkofilmu (2023) 

Přinejmenším stejně roztomilé, jako předchozí film. Jen kdyby si to nechtělo hrát tolik na Marvel.