Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (16)

plakát

Krysař (2003) 

I přes velmi nízké hodnocení jsem se odhodlal film shlédnout. Výsledkem bylo, že jsem pochopil proč se uživatelům film vůbec nelíbil. 1) Scénář byl nezajímavý, myslím že i pro někoho kdo nečetl původní knihu těžko pochopitelný. Téměř nic se nedělo. Projíždění Prahou a bezvýznamné toulání krysaře zabíralo delší část filmu než dialogy a jakýkoliv obsahově důležitý děj. Myslím si že pokud by scénárista strávil nad svým dílem delší dobu, dalo by se z toho něco vykouzlit. 2) Zpracování bylo otřesné. Chápu sice že byl film natočený za 24 hodin, ale to co prošlo střihem je občas opravdu tragédie. Pokud někdo neví základy tvorby filmu, tak ať se do filmu nepouští a už vůbec ne za 24hodin. Takže můj závěr je, že se opravdu nejedná o film který by měl patřit do seznamu úspěšných filmů české kinematografie.

plakát

Fakta Barbory Tachecí (2009) (pořad) 

Ano, je pravda že B. Tachecí je značně nesympatická, ale když vezmu v potaz fakt, že 90% jejích hostů jsou zkorumpovaní politici, tak mi ta nesympatičnost a negativita vůči nim vůbec nevadí a spíš naopak jí fandím.

plakát

V peřině (2011) 

Další film, který dokazuje jak je na tom český filmový průmysl bídně. On by ani tak nebyl problém ve scénáři (jsem si téměř jistej, že kdyby to do ruky dostal třeba takový Burton tak by dokázal z filmu udělat top-seller), ale zpracování bylo opravdu ubohé. Jediný herec na kterého se dalo dívat byl Roden (popř. Bílá), ale ostatní jako by točily všechny záběrny na poprvé. Dokonce i Vašut od kterého se dalo očekávat něco lepšího zapadal k těm podprůměrným rolím (a o dětských výkonech ani nemluvím). Na scény v peřině neměl štáb pravděpodobně dostatečné finance protože jinak si nedokážu vysvětlit proč vypadaly tak jak vypadaly. Na druhou stranu určitý "režijní" styl ve filmu byl. I hudba byla docela příjemná. Za tyto fakty dávám 2*.

plakát

Daniel Landa - Bouře (2006) (koncert) 

U koncertu tohoto typu je nemožné dělat procentuální hodnocení. Stejně jako vždy fanoušci Daniela Landy dají 4 nebo 5* jen proto aby ho "podpořili" a jeho odpůrci Odpad! protože je Landa strašnej nácek!, přitom valná většina z nich nemá ani zapotřebí záznam shlédnout...

plakát

My a oni (2000) (seriál) 

Jeden z těch vydařených dokumentů české televize. Co se mi nejvíc líbilo bylo to, že ČT nevystřihoval z kontextu a dala tak divákovi možnost zjistit jak to skutečně s hnutím Punk je. Pokud bych měl hodnotit kvality co se týče kamery, režie, atd... dostal bych se určitě na jiné hodnocení, ale tenhle dokument měl hlavně dokázat to že punkáči nejsou jen pouliční výtřžníci a chuligáni a to se taky povedlo.

plakát

Film o neporozumení - Nezmením sa! (1989) (TV film) 

Teda čekal jsem od toho víc. Dokument nebyl tak ani o Zóně A, ale spíš to byla anketa na téma : "Co si myslíte o Zóně A?" Na druhou stranu přestože jsem se moc nových věcí nedozvěděl, nebylo špatné sledovat názory ostatních lidí na tuto kapelu. Celkové hodnocení je průměr - ten kdo tuto kapelu nezná si udělá základní představy kdo to asi je a ten kdo o nich má nějaké znalosti si vyslechne jaký názor na ně mají ostatní.

plakát

Rozsudek smrti (2007) 

Tak mě zase jednou hodnocení čsfd zklamalo. Dobrá kamera, skvělé herecké výkony, docela i pěkná hudba, jen to ostatní filmu nějak scházelo. Nikdy bych neřekl, že by se James Wan ponížil na tento film.Nezáživný scénář, obrovská absurdita a k tomu absolutně nereálný děj. 2* dávám za jako vždy skvělého Kevina Bacona a vkusnou hudbu. Víc si tento film nezaslouží.

plakát

Melodie mého srdce (2007) 

Nemůžu si pomoct, ale celý film mi připadal jako napodobenina Olivera Twist opepřená hudbou. Tím však nemyslím, že by byl film nějak špatný, spíš naopak. Až na obrovskou naivitu a téměř nulovou možnost reality byl film docela příjemě ztrávených 100min. Hudba téměř všude pasovala kam měla a docela jsem byl i spokojený s výkony herců. Docela jsem se obával toho, jak bude působit závěrečné setkání rodiny, ale Kirsten Sheridan se této části celkem povedeně vyhla a film ke konci nepůsobil ani neukončeně. Za toto má Kirsten můj obdiv.

plakát

Oi! Warning (1999) 

Nezajímavý film! Scénář nebyl nic zvláštního, ba naopak byla to spíš taková ukolébavka. Co mě ale nejvíce vadilo bylo to, že ačkoli autor kladl hodně na to, že hlavní postavy jsou skinheadi a punkáči, nenaznačil ani kousek o "punx and skins" ideálech. Pro mě to byl film plný holých hlav, ale skinheadi to rozhodně nebyli. Určitě nedoporučuji těm, kteří o těchto subkulturách něco vědí...

plakát

Requiem za sen (2000) 

Tento film se stal ztělesněním toho, jak se z poněkud nezajmavého a ohraného scénáře dá vykouzlit geniální film. Už jen kvůli vkusném obsazení si film zasloužil můj velký respekt, ale to je to nejmenší co se na tomhle filmu dá vychválit. Darren Aronofsky zase jednou ukázal že slabší filmy nejsou jeho silnou stránku. - Při žádném takovém filmu jsem nezaregistroval tak dechberoucí ukázku toho jak se feťák cítí a kam to dopracuje. Vynikající hudba Clinta Mansella měla velkou část na závěrečném působení. A za zmínku určitě stojí i nepříliš typická, ale o to lepší kamera, která se Matthew Libatiqueovi opravdu povedla. Jedním slovem Genialita!