Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (591)

plakát

Grand Prix (2022) 

Velice slušný film s dobrým castingem. Byť v něm není tolik silná dramatická linka, je v něm spoustu humoru, bláznivé muziky a pravdivých situací. Dokonce i Kozub dokáže hrát pod pevnou režijní rukou ukázněně a uměřeně, a díky dynamickému střihu a nápaditému scénáři jde o skvělou filmovou podívanou, na kterou se vyplatí zajít výjimečně i do kina.

plakát

Pokoj mého syna (2001) 

Naprosto ojedinělý a citlivý komorní film s vynikajícím "nenápadným" scénářem a geniální hudbou Nicola Piovaniho. Doporučuji!

plakát

Postoloprty 1945 - česká odplata (2022) (TV film) 

Z režijního a kameramanského hlediska velmi zpackané dílo. Situace naprosto bez atmosféry, svícení jak z prvního ročníku na FAMO, bez špetky nápaditosti. Dokumentu chybí sugestivní atmosféra, na hercích svítí make-up jak z Commedia dell'arte. Bez nápadu byla i hudební dramaturgie a chyběla jakákoliv práce s hercem. Opravdu smutné, na to, kolik to stálo, protože ani obsahově se nejedná o nějaké vypovídající dílo.

plakát

Buko (2022) 

Laskavý a zároveň přemýšlivý film o tom, co nám v životě vlastně nejvíce chybí. A to je porozumění. Nebránil bych se kratší stopáži, ale nudu také rozhodně nečekejte. Velký prostor získal nedoceněný Martin Kubačák, Martha Issová jako vždy vynikající. Místy se je i čemu pousmát a pokochat se po krásné krajině Českého ráje.

plakát

Kdyby radši hořelo (2022) 

Vynikající práce, všechny stránky filmu naprosto vědomé a originální, od scénáře, přes kameru, střih až po režii. Obdivuhodný magisterský film s velmi výrazným rukopisem, který český film potřebuje a ocení.

plakát

Katrin a spol. (1975) 

Ne příliš povedená komedie po stránce scenáristické a režijní. Dobří herci však udržují vaši pozornost i v kombinaci s poutavým hudebním podkresem Vladimira Cosmy. Byť je film dramaturgicky neuspořádaný, má svá silnější a zábavnější místa a přece jen nějaký přesah. Jean Birkin je ovšem neodolatelná a má dobré milostné partnery.

plakát

Štace Miloně Čepelky (2021) (TV film) 

Vyprávění o zákulisí a tvorbě dokumentu si můžete poslechnout v rozhovoru na DVTV.  https://video.aktualne.cz/dvtv/cepelka-jeviste-je-pro-me-droga-jsme-jako-cimrman-bud-velika/r~def202185f4411eca1070cc47ab5f122/

plakát

Nikdy neodvracej zrak (2018) 

Jeden z nejzásadnějších filmů, které jsem v životě viděl.