Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Gauneři

Gauneři (1992)

Tímhle filmem jsem začal Tarantina uznávat, jako žijícího génia, i když on je tak trochu magor, ale naprosto úžasný. Možná bych i kvůli němu, založil nové náboženství a jeho bral jako proroka. Pro mě Tarantino číslo 1

Braindead - Živí mrtví

Braindead - Živí mrtví (1992)

Já fakt nevím co říct.....snad....ABSOLUTNĚ největší masakr co může být! Tohle miluju celým svým srdcem. (Jenom je škoda, že Jackson asi už nic takového nenatočí)

Noc oživlých mrtvol

Noc oživlých mrtvol (1968)

Jak by svět byl smutný a bez cíle, kdyby tenhle film nevznikl. Jen představte si to, žádná hnijící mrtvola by neobědvala čerstvou klížku z lidského bio masa. Fulci by začal točit romantické komedie, a města by naopak ničili zástupy hladových metrosexuálů. Nevím jak vy, ale věřím, že v takovém světě by se nedalo žít :).

Lesní duch

Lesní duch (1981)

Jeden z mých nejoblíbenějších hororů vůbec. Miluji tu kameru, vynalézavá a hravá. Hned první záběr, přeled nad bažinami je bomba, uvazovaní řetězu to jsou podle mě perly z kamerou. Svíravá atmosféra, opuštěné chaty z které není úniku, se stupňuje každým záběrem. A pak to gore, naprosto šílené nápady. Scény kde je Ash, jen sám a přesto je to naprosto zábavné. Vím, že triky už zastaraly, ale mají své kouzlo. Krvavá lázeň s pořádnými kýbly úchylnosti a atmosféry, která líbá moje pulzující srdce.

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Nikdy mi předtím nepřišlo tak krásné dívat se na scénu, kde se ani tolik toho neděje, do které hraje nádherná hudba, a připadat si jako v sedmém nebi. Ta kamera, ta hudba, Ten děj, ten pistolnický souboj a prostě všechno Pro mě nejlepší film, co byl kdy natočen.

Tetsuo

Tetsuo (1989)

Tohle se opravdu hodně špatně popisuje. Co říct o filmu, který začíná tak, že muž si rozřízne nohu a narve si do ní ocelovou trubku? Je to genialní! Při sledování Tetsuo mám pocity jako bych zažíval orgasmus a přitom mi ještě vytíkal mozek z ucha. Trvdím, že lidé se dělí jen do dvou skupin, jedni co film úplně nesnáší a odsuzují ho, že je to blbost, a ti druzí ho naprosto milují. Tak do jaké skupiny se řadíte vy?

Lví král 2: Simbův příběh

Lví král 2: Simbův příběh (1998)

Pro mě je to nejoblíbenější animák. Možná se ptáte proč? Vždyť je to obyčejný animák od Disney. A proč není tvůj oblíbený animák jednička? Vždyť je přece více oceňována a lépe hodnocena. Ano máte pravdu. Krásně zpracování prvnímu dílu neodpírám, ale nebavil jsem se u něho až tak moc(i když je to pěkné dílo). Dobře i animace je podstatě lepší v jedničce. ALE! Miluji ty ten soundtrack a dokáže ve mě proudit nějaké city. Samozřejmě to nesmíte poslouchat český dabing. Hned jak film začíná a začíná hrát hudba a do toho ten obraz, tak jen sedím a jsem naprosto v tranzu. A scéna kdy je Kovu vyhnán, tak v tý chvíli cítím ten smutek s ním, všechno tady začíná a končí s nádhernou hudbu, jejíž texty jsou už uložené v mých vzpomínkách. Takže podívejte se na to v originále nebo i němčině a třeba budete mít z toho takové pocity jako mám já. A mám k tomu ještě jednu vzpomínku. Při moji návštěvu v Hamburku(který má Broadway muzikál a hrají Lvího krále, sice v němčině, ale i tak je to krásně), jsem musel tohle navštívit, sice je to děj z Jedničky a i hudba, ale jedna píseň je ze dvojky a to je He lives in you. A to bylo naprosto nelepší píseň co tam zazněla a mě pobíhal takový malý, pěkný mráz po zádech. Jestli budete mít někdy cestu do Německa nebo do USA, tak tohle musíte vidět.

Já, Kuba

Já, Kuba (1964)

Je jasné, že film odehrávající se za Batistového režimu, bude kritikou předešlého režimu a bude propagovat ten nový, stále trvající socialistický režim. Když se přenesete přes to, že je to propaganda na revoluci, tak zjistíte, že tohle je naprostý filmový klenot. Nemám co říct více, úžasný film.

Ovládací panel
1 bod