Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (314)

plakát

Neobyčejné životy (2009) (seriál) 

Krásná exkurze do neobyčejného života Františka Peterky! Úžasný člověk! Líbil se mi i díl představující Simonu Stašovou.

plakát

Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009) 

Lepší podívaná než u dvojky, ale laťku nasazenou úrovní první části to nepřekonalo. A ani nemohlo. Některé pasáže se mi opravdu líbily, jiné zase poměrně nudily. Noomi Rapace velmi dobrá a z mého pohledu to držela nad vodou.

plakát

Dívka, která si hrála s ohněm (2009) 

Dynamika a kouzlo prvního dílu je v háji. Tady se vaří z vody a navíc dost křečovitě. Noomi Rapace vyměkla, což je velká škoda - v té drsné poloze byla výborná. Zatímco u prvního dílu jsem napětím nemohla pomalu ani vydechnout, tady bylo čekání na konec spíš utrpením.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Celou dobu byl film svižný a většinu času i úžasně temný. Hlavní ženská postava velmi neotřelá. Nebýt úplného závěru snímku, měla bych z toho lepší pocit. Ne všechno je přece nutné dořešit a odhalit...

plakát

451° Fahrenheita (1966) 

Jak úžasně nadčasový snímek! Až k pálení knih snad společnost nedojde - to by byla vážně nenahraditelná škoda! Truffautova interiérová strohost ovšem dokonale vystihuje dnešní styl a dobu. Můžu jen s úsměvem na rtech konstatovat, že po 46 letech naše domácnost dohnala Truffauta - máme "televizní stěnu". Asi budeme muset pořídit ještě jeden kousek.

plakát

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko (2011) 

To byl zase zážitek. Na začátku filmu jsem si myslela, že nejvíc mi bude po celou dobu vadit Tom Hanks. Jak bláhová představa! Objevila se jiná hvězda - ten afektovanej smrad, co všechno ví (kromě záhady s klíčem), všechno zná a spočítá i kolik kapek vody spadne při zítřejší bouřce a jaké budou mít při své cestě k zemi mezi sebou rozestupy. Po slibném začátku bohužel snímek najel na tradiční "super" americkou linku - svět plný milých lidí, kteří chápou nelehké úděly naprosto cizích osob a bez obtíží je s nimi sdíleji, všichni se mají rádi a nic tak nebrání dobrému konci. Škoda, že mlčel jen Max von Sydow! "Stop! No more!" A za mě taky - "Never more!".

plakát

Válečný kůň (2011) 

Být malá, probrečela bych celý film jako želva. Jako velkou mě to k slzám opravdu nedonutilo. Spíš jsem se divila, co všechno ten kůň dokáže přežít. Dokud se děj odehrával na farmě, líbilo se mi to. Potom už to nebylo nic moc.

plakát

Taxík (2008) (pořad) 

Aleš Háma i Monika Absolonová mě baví, ale Tomáše Matonohu opravdu nesnesu. Čas od času se člověk dozví i něco nového. Určitě tento soutěžní pořad patří k těm lepším, které lze na českých obrazovkách vidět.

plakát

Přepadení (2010) 

Poslední třetina filmu byla jednoznačně nejlepší.

plakát

Temné stíny (2012) 

Lepší 3* v porovnání s těmi, které jsem dnes udělila Lovu lososů v Jemenu, ale že bych byla extra nadšená, to tedy ne. Vůbec mi nesedělo dobové zasazení a navíc díky kvalitnímu promítání v multikině nebylo prvních cca 5 minut vidět nic - ani obraz, ani titulky - jen anglicky mluvící černo. Ale alespoň snímek dostál svému názvu: Temné stíny. Herecky standardní, vizuálně fajn, sem tam vtípek. Vlkodlaka si ale už mohl Burton schovat na jindy. Průměrně průměrné.

Ovládací panel
7 bodů