Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (44)

plakát

The Mandalorian - Kapitola 22: Žoldnéři (2023) (epizoda) 

Opravdu dodnes nevím co vedlo lidi jako Favreau a spol. natočit takovouto epizodu. Side quest story s výdrží na jeden díl chápu, jelikož se pohybujeme pořád v kruhu, ale zasazení na opět neznámou planetu, kterou drží v rukách Jack Black, hrající polohu Jeffa Goldbluma s Ragnaroku mně připadá trochu za hranou. Je zvláštní, že nás před premiérou Giancarlo Esposito navnadil jeho velkou účastí ve třetí řadě a doteď nic. Celá řada opravdu jen tak teče jako potok do neznáma a já začínám mýt pocit, že touto řadou začal možný Sandbox. Tuto, dle mého názoru slabou řadu, bude muset zachránit velmi silný konec, anebo nějaké utajené překvapení.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Opravdu jsem nečekal, že i v této sérii se dočkám s problémem zpestřit film. Udělali to stylem ,, přidám mladé a staří jim přijdou zachránit prdel ". Chápu každá série musí mýt nejhorší díl, ale tenhle mozekvymetací a hrdinský film stojí za prd. Film je z mého pohledu rozdělen na tři úseky, první akční scéna s překvápkem na konci, druhá nábor a třetí velké finále. Očekával jsem, že když jsou první dvě na nic, tak aspoň ta třetí, ale bohužel. Akční pasáž, kdy se 500 vojáku s veškerým možným vybavením snaží sejmout Stalloneho bandu vypadá spíše úsměvně a když už vypadá situace opravdu špatně přiletí Harrison Ford s vrtulníkem a je vymalováno. Je opravdu škoda, že Wesley Snipes nedostal až tolik prostoru, kolik jsem čekal (kradli mu ho špatné scény s Schwarzeneggerem). A tak jsem jen čekal, kdy se Gibson nasere, nasedne do prvního auta, který viděl a přijede to vyřídit sám, bohužel se mu to cesty postaví nečekaně Stallone a má po legraci. Nevím proč v každém díle záporák zemře vždy tak debilním a rychlím způsobem. Na víc než dvě se tento film nevyšplhá, ba ani nemůže a od čtyřky nečekám už vůbec nic... P.S. : Po celém komplexu jsou rozmístěny bomby a při útoku se vojáci do bomby ani jednou netrefí, aby vyhodila všechno dovzduchu, jaká náhoda.

plakát

Výchozí bod (2014) 

Velmi tajemný a filosofický film, ale škoda že jen na hodinu. Tvůrci očividně chtěli natočit něco k zamyšlení, ale zrovna tohle téma asi není to pravé. Po ošklivé smrti Sofi film začal směřovat k předvidatelné koncovce ve které se Ian Graye snažil na bázi svého výzkumu dokázat, že posmrtný život při shodě oční duhovky je vlastně teoreticky možný, ale neprůkazný. Celý motiv filmu byl neslučitelný s vědeckými důkazy, a tak bych vyzdvihl jen detailní snímky očí, které určitě nemá člověk moc šancí vidět a snaživé herce, kteří působily sympaticky. S potitulkové scény mám spíše rozpačitý pocit, který působil spíše blbě a jenom podtrhl celkovou myšlenku filmu, která je postavená na hlavu. Na film se pěkně dívá díky atraktivního ženského obsazení, ale nemá štávu ani pořádný závěr.Je škoda nevyužitého potenciálu a myšlenky filmu.

plakát

Železná srdce (2014) 

Tak za mně jsou to lepší dvě. Film měl určitě potenciál na to, aby byl lepší, ale bohužel. Film dusil slabý rozpočet filmu, díky kterému jsme mohli sledovat suchou podívanou. Spousta scén přecpané patosem, který se snažil hrát na city. Stačilo mi jedno zhlédnutí a nemohl jsem si nevšimnout logických chyb. Například tanková bitva, kde čtyři americké tanky proti jednomu Tigeru, který zrovna náhodou prozkoumával okolí, vybuchující granáty uvnitř tanku, které s Pittem ani nepohnou. Od poloviny filmu, která se mi líbila, jsem čekal aspoň finální nálož, ale dostal jsem jen heroickou pasáž, která se mi hrubě nelíbila a dokreslila název Železná srdce. Vyzdvihnout mohu snad jen herecké výkony posádky tanku, hlavně Jona Bernthala a Brada Pitta. P.S. - Blbce s oddílu německých vojáku SS dělat nemuseli..

plakát

Gravitace (2013) 

I přes nádherné a pomalu plynoucí obrazy a pečlivou práci s hudbou (nejintenzivnější jsou pasáže, kde zní pouze ticho) má Gravitace pekelné tempo. Není tu jediné hluché místo, dokonce i v místě, kdy se sympaticky civilní postava Sandry Bullock rozhodne v poklidu zemřít, divák nevydechne. U Gravitace (která sci-fi úplně není) vše přesně sedí s drobnou výjimkou předvídatelného konce. Je to první film, ve kterém režisér vzal diváka přímo na oběžnou dráhu a nechal jej vychutnat všechny krásy i hrůzy pohledu na vzdálenou Zemi. Bohužel obsahově je film na minimální úrovni a o ději nemůže být ani řeč, protože tu žádný není.Intenzivní zážitek na jedno zhlédnutí to ano, ale nic víc.

plakát

Riddick (2013) 

Film Riddick potěšil především návratem na stejnou vlnu na které jel první díl série. Temná a hutná atmosféra je místy znatelná, ovšem snad ani jednou není dotažená dokonce a to je celkem škoda. David Twohy se jako scénárista a režisér zhostil filmu nešťastným způsobem. Celý film okolo Vás tak nějak propluje a v podstatě ani nebudete vědět, že jste nějakého Riddicka viděli. Protože snad vše co je vidět v tomto pokračování, bylo vidět v lepším světle prvního dílu. Dalo by se tedy s klidem mluvit o promarněné šanci plnohodnotného a alespoň trochu smysluplného pokračování.Je to velká škoda ale až na začátek filmu stál celý film dějově za prd a zbytek už byl jen obyčejná vyvražďovačka u které jsem se nudil jako nikdy.Podle mě zahozený potenciál a velké zklamání.

plakát

Po zániku Země (2013) 

Po zániku Země je sice nákladný sci-fi příběh zasazený do předaleké budoucnosti, ale v jádru se skrývá jednoduchá sentimentální historka, která trpí přílišnou linearitou, nepropracovanou mytologií, a navíc je zřejmě plná odkazů na scientologii. V tomhle filmu jsou pouze dva Smithové z čehož jeden hrát neumí a druhý hraje nesympatického blba, jeden vyhořelý režisér a mizerná zápletka plná běhání po lese a logických kiksů. Nejnudnější blockbuster letošního léta. Rozhodně nestojí za to, abyste tomuhle filmu věnovali byť jen minutu svého času. Nic vám za to nedá a budete se nudit po celou dobu tohoto nicneříkajícího a prostého filmu.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Nemůžu jinak. Guillermo del Toro mě poprvé skutečně zklamal a natočil něco, co je vizuálně úchvatné, ale obsahově naprosto děsivé. Je to překvapivé? Možná vlastně ani ne. Když jsem viděl trailer, říkal jsem si, že to bude paráda. Ta myšlenka se mi strašně líbila. Kaiju proti robotům. Konečně uvidíme Kaiju na velkém plátně. Jenže ovace se rozhodně nekonaly. Naopak, výsledkem jsem byl velmi zklamán, a to jsem del Torovi hodně věřil. Film pro každého kdo chce vidět skvělé souboje a až moc prázdných keců, 45 % za skvělou digitální stránku, ale neskutečně prázdný obsah. Nic víc, nic míň .

plakát

Muž z oceli (2013) 

Film Muž z oceli vyniká nadpozemskou akcí, skutečně vymazlenými rvačkami a vyladěným hudebním doprovodem. Bohužel, i když jsou přestřelky a doslova pouliční rvačky vychytané do detailů a je na nich i znatelně vidět, že nestály zrovna málo peněz, časem se tak trochu okoukají a nepomůže jim ani výborný hudební doprovod Hanse Zimmera. Chybí „supermanovský“ punc a důvod, proč se vlastně o „klaďase“ bát. Celý snímek má tak jediný primární účel a to předvést svaly, bojové hračky a ukázat, jak během několika desítek minut srovnat část velkoměsta se zemí.Navíc celá akce působí jako animace ve hře.Jsem zklamaný a je to škoda protože Supermanův zrod se dal hlavně po stránce scénáře zpracovat lépe a věrohodněji.Až na úvod,vizuální průměr.(65%).

plakát

Světová válka Z (2013) 

World War Z je pro fanoušky zombie filmů dlouho očekávaný kousek, který by mohl přerušit neustále béčkové vykrádačky a spustit novou vlnu áčkových zombie filmů. I přes některá negativa působí film příjemným a ne příliš okoukaným dojmem. Zobrazení nákazy v globálním měřítku při vysokém rozpočtu nepůsobí směšně ani amatérský. Všechno spolu poměrně dobře ladí a Brad Pitt, který táhne celý film vpřed také není špatný.Musím vyzdvihnout originální pojetí zombíků a místy napínavou atmosféru.Nenudil jsem se a to se počítá.Rozhodně budu Forsterovi držet palce aby se mu podařilo natočit i pokračování, nad kterým díky neustálým přepisováním scénáře a přetáčkám, visí otazník.