Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (264)

plakát

Don't Knock Twice (2016) 

Místama velmi solidní vizuál, hlavně ta čarodějnice je zdařilá. Místama to ale zas vypadá podivně levně... neseděli mi herci, dějově to působí poněkud nesoudržně, sem tam je to velmi zdlouhavé. Největší problém je ale něco, co jsem zažil snad poprvé. Ten film nemá žádnej solidní prolog, ze začátku tvůrci příliš tlačí na pilu, později jsou zase nelogické prostoje, kdy to začne nudit. Hlavně je špatně budované napětí, nemá to žádnou gradaci. Začalo to příliš natvrdo, pak zase byly hluché pasáže ve chvíli, kdy mělo přituhovat. Výsledkem je taková jakási podivná sinusoida, která prostě do horroru nepatří. Škoda, když zhruba polovina filmu míří správným směrem a zbytek to celé zazdí.

plakát

Doodslag (2012) 

Předně bych tento film ani tak neřadil do kategorie thriller, jako spíše do kategorie drama, napínavý ten film totiž ani náhodou není. Film je nudný, má nepovedený hudební doprovod a hlavně má tak nesmyslný scénář, že nechápu, proč se tohle někdo rozhodl zfilmovat. Ten film v podstatě nikam nesměřuje a především ho naprosto degraduje chování hlavního hrdiny. Ten se chová naprosto nepochopitelně a nedá se odtušit, co se mu v té jeho hlavě asi děje. Bídnou úrověň scénáře a logiky děje přičítám tomu, že scénárista během psaní notně pokuřoval trávu nebo i něco ostřejšího. Co by taky ne, když je to v Nizozemsku legální. Ze všeho nejvíce mě ale rozčílil fakt, že se těm malej zmetkům v podstatě nic nestalo a mám nyní silné nutkání pustit si starou klasiku - Přání smrti s Charlesem Bronsonem. Ten totiž věděl, jak si poradit s kriminálnickou verbeží všeho druhu.

plakát

Downrange (2017) 

Děj a chování postav je místy debilní, ale zase to má pěknej vizuál, hlavně co se střelných ran a krve týče.

plakát

Drive Angry (2011) 

Jak bych Drive Angry definoval? Film se špatným scénářem, odfláknutými triky, špatným soundtrackem, který se tak snaží být cool, až přechází do trapnosti. Nečekal jsem žádný zázrak, ale přesto jsem byl poměrně zklamán. Nicolasi, Nicolasi, takto si kariéru nezachráníš.

plakát

Drsnej Shaft (2000) 

Hlavní postava krajně nesympatická, připomíná Walkera Texas Rangera. Zbytek filmu klišé a nuda. Takhle tedy ne, Same.

plakát

Dunkerk (2017) 

Válečnej film si teda představuju jinak. Nolane, běž točit nějaký televizní výplachy, když už ti zjevně někdo ufikl koule. Otázkou je, co je větší provar - že Němci ty anglány a žabožrouty na plážích nevystříleli do posledního, nebo že o celé té šaškárně u Dunkirku byl natočen film tak nudný, že je lepší číst si asi jakoukoli knížku na dané téma. Každopádně mě bude navždy hřát vědomí, že jsem na tom nebyl v kině, když už nic jinýho.

plakát

El Norte (1983) 

Smutný příběh, téma je silné a dalo by se z něj vytěžit i víc, ale i tak je to pěkný film. Lepší tři.

plakát

Emperor (2012) 

Mně se to líbilo, ta romantická linka mi tam sice tak úplně neseděla, ale jinak se ten film vydařil. Pochválit bych chtěl zmínku o bombardování Tokia a debatu hlavního hrdiny s knížetem Konoem na téma dobývání cizích území. V amerických filmech se jinak taková sebereflexe a pochopení pro ostatní zrovna moc nevidí. Stejně tak závěrečné setkání byla pěkně silná scéna. Přesto jsem po většinu filmu váhal, zda to bude za tři a nebo si Emperor tu čtvrtou hvězdu vybojuje. První polovinu filmu to vypadalo spíš na tu trojhvězdu, za což mohl hlavně Fox, jenž svou postavu minimálně celou první polovinu filmu odehrál v poloze namyšlený nesympatický kokot. Na druhou stranu, ono to k tomu přímo vyzývalo, když má ta postava křestní jméno Boner. Pak se ale Fox uklidnil a na ty čtyři hvězdičky to nakonec bylo.

plakát

Eyewitness (2016) (seriál) 

Super seriál, až tak dobrý, že jsem nějak překonal i nevolnosti z líbacích eskapád těch dvou análních explorerů. Taky to tvůrci mohli vymyslet nějak jinak, pak bych tomu tu pátou hvězdu bez problémů dal.

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Já věděl, proč se mi do tohohle filmu tak dlouho nechtělo. Podivný nápad, nedotažený scénář, nelogické chování postav, divák má dilema, zda spíše fandit fašistickým frankistům, nebo komunistickým partizánům, protože je to všechno stejná verbež a k tomu i nějaká ta nezbytná klišé. Nejhorší na tom ale je, jak je to celé o ničem. Dvě hvězdy za podařený vizuál, víc ani ránu. Ukázkový případ totálně nadhodnoceného filmu.