Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (264)

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Všechna čest, tematika sériových vrahů mě vždycky bavila a něco tak zdařilého jsem v našem malém českém rybníčku teda nečekal. Točit o čem by přitom bylo, ale nějak pořád nikdo netušil jak na to. Až do teď. Skvěle napsané, výbornej retro vizuál a herecký výkony, to je přímo radost pohledět. Že zrovna Kotek někdy vystřihne sadistickýho vraha a já mu to budu věřit, to už je na mě snad i trochu moc. A hlavní hrdina, ten je zahranej a podanej jako z partesu. Jak by on řekl, tenhle seriál je celkem pošmak, to nelze popřít.

plakát

Před mrazem (2018) 

Jako potomek rodu někdejších sedláků musím na základě svědectví předchozích generací prohlásit, že to fakt není žádný žůžo rejpat se ve hnoji. Není to takovej brutál jako v tomhle filmu, ale je fajn, že už se to dělá mechanizovaně a tahání řípy ručně nadobro odzvonilo. Páč se celej den plahočit na poli a pak jít hladovej spát, to jde holt nějaká stavovská hrdost stranou.

plakát

Bratrstvo (2019) 

Žádný přehnaný gigantický akce a vyumělkovaný bojový scény, akce pomálu, ale když už, tak pěkně syrově a natvrdo. Bratrstvo je odvyprávěno velice lidsky a má neuvěřitelnej feeling, zejména útok na vesnici je scéna vpravdě nezapomenutelná. Skvěle natočeno, Rusko opět jednou pořádně překvapilo. Vzpomínka na afghánskou anabázi zjevně přetrvává a jestli to Rusové vidí takto střízlivě, tak i za to palec nahoru.

plakát

Operace Rudé moře (2018) 

Nevím, na co koukali ostatní, ale já jsem viděl naprostý akční klenot, jehož jedinou vadou na kráse bylo pár až příliš přehnaných momentů, které si scénáristé mohli odpustit. S lehce přimhouřeným okem se ale dá říct, že přesně takhle to má vypadat. Akce je tu v míře víc než vrchovaté, je přehledná, naturalistická a nějaký velký patos jsem v tom teda nepostřehl - oproti klasickým záplavám amerických vlajek v hollywoodské produkci tady chvíli vlaje jedna čínská a úplně to stačí. A když feeling filmu srovnám s trapnýma americkýma žvejkaninama typu Lone Survivor nebo Fury, tak těch pět hvězd dám s radostí, protože tenhle film je důkaz, že to jde, stačí jen, aby scénář nepsal někdo úplně vymaštěnej.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Já myslel, že to bude totálně nablblé, rádobyvtipné a trapně vtíravé, ale holt to netočili Disneyovci, tak je z toho poměrně žůžo labůžo velkolepý akční spektákl bez jakéhokoli šaška v elasťákách. No ty kokos, takovýhle filmy se dneska už moc v kinech nevidí, což však na výsledku nic nemění.

plakát

The Devil's Candy (2015) 

Jak málo občas stačí... skvělá délkově střízlivá podmanivá atmosférická lahůdka.

plakát

Mroží muž (2014) 

Pět hvězd, nemohu jinak. Nízká hodnocení ostatních přičítám faktu, že jsme vnitrozemské národy a neměli jsme historicky s mroži dostatečné styky, tudíž je nechápeme a sociálně jsme je z našeho světa zcela vyloučili. A přitom jsou to tak báječná stvoření, jen co je pravda. Takže mrožům zdar a šťastnou plavbu, saláti.

plakát

Hlasy nevinnosti (2004) 

Upřímně řečeno je to spíš za čtyři hvězdy, ale poselství filmu je tak důležité, že přimhouřím oko. Je dobře, že se tvůrci nebáli natočit film o tom, jak salvadorská junta vedla vyhlazovací válku proti vlastním občanům, to vše za podpory USA, které poslaly odřady vojsk zvláštního určení pro výcvik salvadorských eskader smrti. Vládní vojsko se tu celkově s civilním obyvatelstvem moc nemazlí a seznam válečných zločinů je poměrně pestrý - od používání dětských vojáků, znásilňování civilistek, střílení zajatců, až třeba k vypalování vesnic. Je strašné, co si museli obyčejní a velice chudí lidé prožít kvůli mocenským hrám několika jedinců vzdálených od místa dění stovky a tisíce kilometrů. A co je ještě strašnější - Salvador nebyl jen jeden, podobné války se vedly na několika místech celé planety a dnes něco podobného zrovna zažívají prostí Ukrajinci.

plakát

Lepší spánok: Verejnoprávna služba s Andrejom Bičanom (2014) (pořad) 

Herecký koncert. Usnul jsem tedy po napočítání tuším nějakých dvaceti oveček a neviděl jsem ten opus celý, ale snad jsem z něj viděl to nejdůležitější. Ten pořad prostě nemá chybu. Je nutné převzít od sousedů to dobré a koupit od Slováků licenci na tento typ pořadu. Pak budeme moci natočit echt moravskou verzi - počítání demižónů. A sousedy ještě překonáme. Místo do 2750 napočítáme do tří tisíc, takoví budeme machři. Pořad pak bude mít slavnostní půlnoční premiéru v multikině v Makově.

plakát

Syupomaeniottdeon sanai (2008) 

Ač ten superhrdinský žánr zas nějak extra moc nemusím, tak tohle bylo super. A opět se potvrzuje, že s diváckými emocemi umí nejlíp pracovat Korejci. Tenhle korejský Kick-Ass trochu jinak totiž tak umě zkombinoval komediální prvky s dobře napsaným dramatem, až mě v závěru přesvědčil na plný počet. Takovýho supermana si nechám líbit.