Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (264)

plakát

BlacKkKlansman (2018) 

Nijak mě to neoslnilo a ten vyloženě agitační konec... ne, děkuji.

plakát

Inrang (2018) 

Poměrně dobře zvládnutý akční film z hlediska vizuálu a akce, ale nemůžu si pomoct, přijde mi to co se scénáře týče takové přehnaně naivní a i ta zápletka je docela děravá. Tohle je určitě z kategorie toho slabšího, co nám moderní Asie servíruje.

plakát

Indian Horse (2017) 

To jsem netušil, že i v Kanadě měli takovou pifku na Indiány. Velice mrazivý film, podobných věcí není moc a dobře se to strefilo do nálady. Škoda, že hlavního hrdinu nezlanařila naše hokejová liga, tady v ČR jsme k Indiánům tolerantní. To sou dím podle toho, že jsem jakživ neslyšel, že bychom tu nějakému indiánovi ublížili.

plakát

Děsivé dědictví (2018) 

Tenhle horror je výjimečnej jen tím, jak je to celý na hlavu. Už jen to, že mají dva běloši přičmoudlý dítě je poněkud bizarní. Oproti ksichtu druhýho dítěte je to ale bizarní jen trochu. Celkově se dá říct, že snaha byla, ale je to takové moc zmatené, pointa mně osobně přišla dobrá, ale ta závěrečná scéna se teda dala zmáknout vizuálně mnohem líp, to snad muselo být tak blbý schválně. Budu shovívavej a označím to za poněkud ulítlej průměr, jen co je pravda.

plakát

Halloween (2018) 

Dostatečně temné a atmosférické, některé věci bych tam udělal jinak, ale v zásadě byla většina filmu trefena přesně. Pár zajímavých nápadů tam bylo, což u takto vyčerpaného žánru potěší, JLC mi ale spíš lezla na nervy, než že bych jí fandil. Upřímně řečeno, všechny postavy jsou mi víceméně volný, stejně jsou tam jen pro Michaela na porážku, bez jeho ikoničnosti by tyhle filmy byly o ničem. Nezastavitelný vraždící stroj ve své unikátní masce opět číhá v šeru a s ledovým klidem masakruje všechny, kdo se k němu dostanou příliš blízko. Samotné vraždy by mohly být o něco drastičtější, ale špatné rozhodně nejsou a nasnímané jsou výborně. Bylo to lepší, než jsem čekal, avšak upřímně řečeno, Zombieho Halloween tohle nemělo šanci předčit, to mi bylo jasné už cestou do kina. Ale to se asi nepovede žádnému slasheru, jak jsem předpokládal.

plakát

Tell Me Your Name (2018) 

Tohle nemohl DeVan myslet vážně, takovej nekompaktní čajíček... možnosti jsou reálně dvě. Buď se mu během natáčení ztratily části scénáře a především konec, nebo nejdřív hodil pár nápadů na papír, že to pak rozepíše do smysluplnýho celku, pak se mu do toho ale už nějak nechtělo, tak si řekl něco ve smyslu „Ale co, však konkurence je slabá, to těm oslům divákům musí stačit.“ a prostě to zflikoval jen tak z rozstřelu. Ať tak nebo tak, tohle je 75 minut o ničem, pět minut kde se zase přehnaně tlačí na pilu a pět minut závěrečných titulků. Těžký podprůměr, jestli chce DeVan ještě něco točit (jako že po režijní stránce to nebylo špatné), tak ať už si hlavně nikdy nepíše scénář.

plakát

Operace Eichmann (2018) 

Já nevím, Kingsley druhého nejslavnějšího Adolfa Třetí říše zahrál výborně a místy ten film má i jakous takous atmosféru, ale nemůžu si pomoct, je to nuda, beztvárnost a hlavně to vypadá příliš sterilně a televizně, asi by to chtělo i pevnější režii. Je prostě poznat, že to točil netflix, protože to celé působí... tak nějak totálně netflixovsky. Na druhou stranu, tahle společnost přece natočila bezkonkurenční Narcos, tak nevím... holt už jsou teď produkčně asi za zenitem, netřeba si nic nalhávat.

plakát

Operace Rudé moře (2018) 

Nevím, na co koukali ostatní, ale já jsem viděl naprostý akční klenot, jehož jedinou vadou na kráse bylo pár až příliš přehnaných momentů, které si scénáristé mohli odpustit. S lehce přimhouřeným okem se ale dá říct, že přesně takhle to má vypadat. Akce je tu v míře víc než vrchovaté, je přehledná, naturalistická a nějaký velký patos jsem v tom teda nepostřehl - oproti klasickým záplavám amerických vlajek v hollywoodské produkci tady chvíli vlaje jedna čínská a úplně to stačí. A když feeling filmu srovnám s trapnýma americkýma žvejkaninama typu Lone Survivor nebo Fury, tak těch pět hvězd dám s radostí, protože tenhle film je důkaz, že to jde, stačí jen, aby scénář nepsal někdo úplně vymaštěnej.

plakát

Kazišuci (2018) odpad!

Dost často jsou slyšet názory, jak jsou americké filmy plné krve, vražd a násilí... Podle mě je teda ale mnohem větší mor tenhle typ vtíravejch nedůstojnejch americkejch komedií deformujících vnímání sexu a intimity. Teenage komedie je dost obtížnej žánr a jen málo co v této kategorii má vtip, úroveň a nějakou hloubku. Kromě čtyř dílů American Pie (český distribuční název odmítám používat a výplachy typu Nahá míle atd. do té série prostě nepatří) vlastně máloco stojí v téhle kategorii za zkouknutí... snad ještě Road Trip, nic dalšího si ale momentálně nevybavuju. A tady máme co? Nesympatické postavy, absenci humoru (myslím humoru pro diváka s IQ nad 70), afektované herce (to jim ještě některým fandím), trapné kecy, nefungující atmosféru, mizernou hudbu... k tomu si přičteme lití piva do análu, líbačku dvou leseb a mám pocit, že se tam mihli i nějací dva teplouši, ale to se mi doufám jenom zdálo, čtyřicetikilovýho vařiče drog, skupinové zvracení a chytání chlapa za koule jiným chlapem, vše pěkně na kameru. Děs běs. Když se v titulcích jako producent objevil tragéd Seth Rogen, tak musím říct, že mě to ani v nejmenším nepřekvapilo. Jestli se ještě někdy dočkám opravdu vtipné americké komedie, kdy mě nebude hanba fackovat, že na něco takovýho vůbec koukám, tomu už popravdě moc nevěřím.

plakát

Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006) 

Nemám rád spojení horroru a komedie, ale vzít si subžánr slasheru takhle na paškál, to byl skvělej nápad. Hlavně Leslieho vysvětlování, že zamýšlené oběti ve skutečnosti neudělají logické kroky, protože to tak prostě nebývá. Snad bych jen doplnil scénu, kdy by hlavní hrdina na místě chystaného masakru nainstaloval rušičku mobilního signálu, jinak tam ale bylo asi vše, co ve slasherech bývá. Stejně vtipné a nápadité jako Tucker and Dale versus Evil, u obou snímků je i výrazně lepší první polovina filmu. Kdo má v rámci horrorů něco nakoukáno, toho tohle musí alespoň trochu pobavit.