Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (275)

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Ne vůbec! Za mě je tohle totální sračka na ntou, zase splácaný všechno dohronady. Efekty super a i herci, ale je to příšerně nudné. Možná jsem debil no asi jo. Prijde mi, ze lidi jsou jak stado viz covid očkujte se pitomci a víte proč? Ne! Protože o tom píšou novinky. To samy tenhle skvost, jedna paní říkala, že je to super tak 90% tomu dá 5*.

plakát

Duna (2021) 

Duna 1 se mi daleko více líbila než dvojka. Jednak děj neni tak zběsilý a je tu lepší příběh. Dvojka je fakt totální bizár, člověk má chvílema pocit, že se tam jen bojuje a vypadá to na nějaký pseudonácky ve vesmírných lodích včele s Batistou. Timthee za mě není nějaký echt herec, ale v roli Paula mi docela sedl. Hodně bych ocenil, kdyby někdo natočil ve shrnutí co se stalo za posledních 20.000 let a proč technika ustrnula a vše se vrátilo k pseudostarověku. 85%

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

10.3. jsem na tom byl v kině. Duna je jistě velkolepý, hodně drahý a vizuálně skvěle udělaný film, hudba je také skvělá, ale marně jsem zde hledal nějakou vyšší myšlenku. Když to zjednoduším, tak tam bojuje jeden rod proti druhému, kvůli těžbě koření. Celkově i ten nápad že je rok 10100něco a svět je multikulturní, pak mě zaujalo, že zde neni žadná umělá inteligence, ani androidi, technika je hodně velký bizár stylu steampunk, uniformy jak ze Třetí říše, spojené s římskými gladiatorkými hramy. Za mě kdyby byl film o trošku kratší a víc by vysvětlili určité věci, byl by to skvostný film. Já se neubráním pocitu, že se někdo snažil lidi zaujmout hodně vysokým rozpočtem, ale příběhově chudým filmem.  60%

plakát

Bod obnovy (2023) 

Moje očekávání nepředčilo realitu. Zpracování je hezké, efekty, jestli se to tak dá říct. Děj je jednoduchý a předvídatelný, bohužel po chvilce začne dost nudit a člověk se v tom lehce ztratí. Neubráním se pocitu, že je to klasická vykrádačka serialu Půjčovna masa. Nechci nikomu zkazit požitek z filmu, jde vidět, že se Česi snažili, ale mě to opravdu nijak nezaujalo a znovu bych si to už nepustil.

plakát

Chata v horách (2012) 

Vzhledem k šílenému scénáři a ještě šílenějšímu konci jsem se nehorázně bavil. S flaškou vodky jsem zapíjel nelogické a šílené pasáže a kecy pubertáků. Chvilku jsem si myslel, že se koukám na nějakou reality show, ale ten konec na té základně a s obří rukou mě dojebal :D 3 hvězdy za zpracování, ale rozhodně si je to nezaslouží, kdybych to hodnotil v rámci hororu, tak je to spíš podprůměr. Ale originální zpracování.

plakát

Zhasni a zemřeš (2016) 

Pekna lekacka, uz od zacatku navozuje temnou atmosferu. Cely film skvele kraci ve stylu klasickych hororu, neni plny krve coz ocenuji, pribeh Diany hlavni zaporacky je originalne ztvarnen. Dialogy hlavnich postav nejsou bezduche jak uz to byva a dale tu nalezneme prvky humorna, neni jich mnoho, ale stoji za to. Doporucuji ke shlednuti.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Tetnto snímek mě mírně zklamal. Oproti nespoutanému Djangovi to postrádá akci a je vytřídána mnohdy bezduchým a nudným tlacháním. Celý příběh se navíc odehrává dá se říct v jedné lokalitě a není tak krvavý jako předchozí Tarantinovky. Konec mě velmi pobavil dá se říct od epizody "Domergues has a secret" a otrávené kafe to už nabírá na spádu. Co mě štve na většině Tarantinovek je přehnaný smích a grimasy, je to nepřirozené a zde bych se na to zaměřil, aby to vypadalo více věrohodněji. Za mě 70%.

plakát

Hotel Modrá hvězda (1941) 

Nevěřil bych, že to někdy napíšu, ale kam se hrabou dnešní české filmy na tuto klasiku. Tak nenásilné chování, povídání si o zajímavých věcech v podání skvělého verbálního projevu. Stejně jako snímek Kristián dokazuje, že pan Nový dokáže zahrát různé povahové rysy, skromnost, nerozvážnost, nejistota až k mírně namyšlenému zbohatlému floutkovi.

plakát

Hercules (2014) 

Je to naprosto průměrný film, kterých je dneska habaděj. Když pominu The Rocka, zbyde předvídatelný děj, tak nějak odebírající se jedním směrem. Efekty a zpracování jsou celkem slušné, závěr je velmi hezký. Bohužel nedokážu odpustit totálně zabitý potenciál. Nemůžu si pomoct, ale tenhle film měl být pro 18+ a ne pro děti. Přidat na dramatičnosti, trochu více krve, rozvést více postavy a bylo by to fajn. Pro mě tak 50%

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

Čirou náhodou jsem narazil na tento britský seriál a musím říct, že mě to chytlo a docela hodně. Děj je poutavý, nechybí smysl pro dramatičnost, zajímaví herci, dobré efekty, co dodat? U mě za 5*