Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Thriller
  • Krimi

Recenze (78)

plakát

Takoví normální zabijáci (1994) 

Mallory a Mickey skoro jako novodobí Butch Cassidy a Sundance Kid. Brilantně v tempu a vizuálně natočený film. Oliver Stone na režijní židličce muset být úplně sjetý (nebo alespoň trošku :-). Psychedelické prostřihy dost podobné Králi Rybářovi. Zamýšlená satira však nefunguje (otázka je, jak moc daleko se scénář dostal od Tarantionovy verze). Jinak ovšem gangsterka jak kráva :-)

plakát

Rabín, kněz a krásná blondýna (2000) 

Tak by měla vypadat dobrá romantická komedie. Film baví a není hloupý. Akorát ten český/slovenský název :-(

plakát

Velmi nebezpečné známosti (1999) 

Tak má vypadat dobrý teenagerovský film! Ta děcka fakt neřeší, jestli byla knížka nebo kolik slavných režisérů podobný film natočilo. Důležité je, že to má spád, děj, není to debilní, jsou tam hezké baby (až moc :-), pro holky je tam mladý krasavec, dějová linka je o sexu a baví se tím. A navíc jeden z nejlepších soundtracků (výběr písniček). Moc dobré...

plakát

Záhada Blair Witch (1999) 

Zápory: 1) Proč si to hraje na dokument? 2) Neskutečně nesympaticke hlavni postavy, především ta holka (jak už psal Anthony) 3) křik :-). Klady: srovnání s Blair Witch 2

plakát

Jak básníci neztrácejí naději (2004) 

Trochu míň debilní než 4. díl, ale na hony daleko prvním třem. Poetika je pryč, v podstatě zmizela i dějová linie. Nemůžu si pomoct, ale na rozdíl od básníků, já jsem naději, že pokračování této ?logie má smyl, ztratil. Pane Kleine, ostřílený režisére, ten Leoš Mareš má znamenat co?

plakát

Hogo fogo Homolka (1970) 

Děda, to byl kanec... a dneska neuhlídá ani tu kozu...

plakát

Sametoví vrazi (2005) 

Hurá, radujme se - je to jeden z nejlepších českých filmů za posledních 15 let. Vychytaný, moderní, technicky výborný. Ani jeden záběr za tu dlouhou dobu nenudí, i ten závěr je v pohodě. Dolanský byl vynikající, ale zase tolik prostoru nedostal, za to Michal Dlouhý se stihl velice hezky vykreslit. Tento film JE jako jeden z mála českých konkurenceschopný na mezinárodní scéně.

plakát

Pražákům, těm je hej (1990) 

4* pro fanoušky Pražského výběru - ovšem spíše jako dokument, jako film pro řadového diváka je to skoro nedívatlené, nicméně poměrně dobré z řady vybočující dílko, kterému ale uškodila doba vzniku, na druhou stranu za komančů by zase v takové podobě film nevznikl... Zcela výjimečná je však scéna v bahně, tu považuji za jeden z vrcholů kinematografie :-)

plakát

Pád Třetí říše (2004) 

Silný filmový zážitek. Aby si ho člověk vychutnal, potřebuje znát historii, ale je srozumitelný i pro toho, kdo ví, že existoval nějaký Hitler, jak vypadal a co to bylo zač... Film není ani tak o Hitlerovi (vynikající Bruno Ganz), ale táhne se jím jako červená nit příběh v podstatě autorky literární předlohy Traudl Junge. Snad kromě délky nelze nic vytknout. Profesionálně natočené a výborné herecké výkony. Atmosféra je hustá jako mlha nad rybníkem Brčálník, a to jak v bunkru, tak v exteriérech (tady to přestává být drama a mění se v regulérní válečný film). Pro mě osobně na německou kinematografii obrovský úspěch.

plakát

Terminátor (1984) 

Výborná, ve srovnání s pokračováním ne vynikající akční sci-fi. Řekl bych, že z celé trilogie nejčistší akce - ultra záporný Arnold a Cameronova režie jsou jednoznačnýmí klady a až příliš sladký Biehn ho trochu sráží... Cameron se zatím drží při zdi.