Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Počátek

Počátek (2010)

Tenhle film jsem poprvé viděla v kině. Nejdříve jsem na něj jít nechtěla. Nevěděla jsem, o čem je, a to, že v něm hraje Leonardo DiCaprio, mě taky zrovna nezaujalo. No popravdě......při sledování Počátku jsem měla téměř po celou dobu husí kůži. Z kina jsem odcházela naprosto nadšená. No a Lea jsem si hned samozřejmě taky oblíbila. Nebudu popisovat vše, co se mi na tomle Filmu líbilo, protože to bych psala až do zítřka. Od perfektního obsazení (Gordon-Levitt, Hardy, Cotillard, Page, DiCaprio, Caine, Murphy), přes dokonalé efekty, až po naprosto famózní hudbu. Sci-fi, které není ani tak sci-fi, jako spíš velmi dojemný příběh velké lásky a to jak té milenecké/manželské, tak i té otcovské. I po čtyřech zhlédnutí se neubráním slzám. A skládám poklonu nad Umem pana Nolana, že dokázal vymyslet a hlavně dobře promyslet takhle zapeklitý příběh. Nedát plný počet hvězd by byl hřích!

Sedm

Sedm (1995)

Když se mě zeptáte, jaký film je podle mě nejděsivější a nejstrašidelnější, odpovím vám, že Sedm. Protože děs a hrůza se neměří podle počtu lekaček nebo litrů krve. Viděla jsem spoustu hororů, kde jsem si zakrývala oči, abych se uchránila před nechutnými či "lekavými" scénami. Ale většinou to byly plytké filmy, na které jsem po chvíli zapomněla. Tento snímek je jiný. V tomto filmu je nejdůležitější lidská psychika. Na ní je to celé postaveno. Prostě psycho, které mi chvílemi drásalo nervy nepochopitelnými činy toho vyvoleného. A nejstrašnější a nejstrašidelnější scéna vůbec je objevení "líného hříšníka". Když jsem tento film viděla poprvé (před mnoha lety), dávali ho pozdě večer, tudíž už byla tma, a já jsem byla doma sama. Po téhle scéně jsem se tak strašně bála, že až do konce filmu jsem měla strach vylézt z postele. Proto jsem byla nesmírně šťastná, když se konečně vrátili rodiče a já jsem se konečně mohla jít vyčůrat. A ten konec? Prostě boží!!!

Dumbo

Dumbo (1941)

Nejlepší kreslený film. Pohádka mého dětství. Před chvílí jsem ji po dlouhé době opět viděla (bohužel s jiným dabingem) a musím říct, že na mě zapůsobila stejně, jako když jsem byla malá holka. Jak já jsem se při jeho sledování nabrečela. A i dnes mi slzy tekly proudem. Nejlepší scény : 1. Když jde Dumbo navštívit svou uvězněnou maminku. (To je ona. Ta scéna, u které brečím jak malý děcko.) 2. Když se Dumbo s myšákem opijí a vidí růžové slony. (U téhle jsem se zase děsně bála.) 3. Scéna s vránami. A navíc ta perfektní hudba. Tohle byla, je a navždy bude moje srdcová záležitost!

Ukradené Vánoce

Ukradené Vánoce (1993)

Když jsem se na Ukradené Vánoce dívala poprvé, upřímně, moc se mi to nelíbilo. Ale po druhém zhlédnutí jsem jimi byla naprosto uchvácená. Originální děj/zápletka, nádherně zpracované loutky a především úžasná hudba. Asi hlavně kvůli ní jsem se do tohohle filmu zamilovala. Danny Elfman je prostě nejlepší současný hudební skladatel + má neuvěřitelně překrásný hlas (viz Jack Skellington :) Ukradené Vánoce jsem viděla nejméně čtyřikrát, ale pokaždé v nich najdu něco, co mi dříve uniklo, a dostávám husí kůži z té,musím to říct ještě jednou, nádherné hudby. Nemůžu dát jinak než 5*! :)

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007)

Tenhle film já prostě miluji. Byly doby, kdy jsem se na něj dívala velice často. Burton+Depp+Carter, to je prostě nejlepší kombinace. Tenhle snímek zahrnuje vše: lásku, nenávist, pomstu, krev, skvělou hudbu a bohužel smutný konec. Prostě báječně popsaný krutý život jednoho chudáka, který se se svým smutkem vypořádal po svém. Bravo!

V Bruggách

V Bruggách (2008)

To je dokonalost sama. Zajímavá zápletka zasazena do kouzelného prostředí, okořeněná vtipnými dialogy a skvělou hudbou a s úžasným Colinem Farrellem. Co víc si přát?