Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (174)

plakát

První člověk (2018) 

Vesmír, samota, odhodlání, oběti. Film roku.

plakát

War Machine (2017) 

Žánrově trochu nejasné a poselstvím neobjevné, ale na 6/10 se to u mě vyškrábalo, hlavně díky tomu, že film obstojně odsýpá (byť o pár minut zkrátit by nebylo na škodu), a řekněme, že přesah mohl být podaný o dost hůř. Plus půlhvězda za cameo na závěr.

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Slabých 7 jako béčkový meh slasher. Míň jako cokoli jiného. Ještě míň, kdybych byl hardcore fanda původních filmů.

plakát

Den patriotů (2016) 

Po Deepwater Horizon a Patriots Day mi Berg začíná připadat jako největší smolař Hollywoodu. Oba filmy fungujou perfektně (byť Horizon je ještě o hvězdu výš) a všechno v nich šlape. Boží soundtrack je jenom dort na dortu.

plakát

Doktor Strange (2016) 

Nápaditá komiksovka, minimálně stran vizuálu a akce. To jsme to dopracovali. Giacchina hluboce můžu, ale ta podobnost se Star Trekem mě málem rušila. Třeba jsem ale jenom citlivka.

plakát

Je s námi konec? (2016) 

Úžasná kamera a hudba, ale informačně hrozně povrchní a dojmové. Záběry z vyhořelé Indonésie jsou síla, ale nejvíc na mě upřímně zapůsobila jednoduchá infografika o dopadu krav, která aspoň obsahovala konkrétní data. Relevantní XKCD je pak v eleganci ještě úplně jinde: https://xkcd.com/1732/.

plakát

Anthropoid (2016) 

Příjemně překvapivě jeden z nejlepších filmů 2016. Hrubá neznalost předlohy nejspíš hodně pomohla.

plakát

Podfukáři 2 (2016) 

Omezení množství logiky vyneslo u jedničky 350 mega dolarů, takže u dvojky šli autoři klasicky ve všem ještě dál a logiku zahodili úplně. Ale co, hlavně, že to baví – byť někdy už nechtěně.