Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (13)

plakát

Červená Karkulka (2011) 

Když jsem poprvé uslyšela o nápadu natočit pohádku o červené karkulce jako akční fantasy o vlkodlacích a lovcích vlkodlaků, přišlo mi to jako skvělý nápad. Červená karkulka se stříbrným kůlem - wow. O to víc jsem byla zklamaná jaká břečka z toho byla. Už při počáteční scéně, kdy malá Karkulka zakroutí krkem králíkovi místo svého kamaráda v černém, o kterém od začátku doufáte že on bude tím vlkodlakem, je jasné že to bude průser. Kdo se chce dívat na rozhodování mladé dívky mezi svou láskou a chlapcem, kterého jí vybrali rodiče, pustí si Jane Austynovou. Ne akční fantasy. Snaha zalíbit se co nejširšímu publiku se snímku zle vymstila.

plakát

Správci osudu (2011) 

Zajímavý snímek. Nápad je dobrý, rozhodně má potenciál, ale přijde mi nevyužitý. S delším dstupem od shlédnutí mám v paměti to, že tam pořád někdo někam běhal, před někým utíkal. Pak se napsalo o několik měsícu později, dojemně se setkali, zhodnotili jak je smutné že je honí maník s měnící se knížkou, a běželi dál. Film má určitě své kouzlo, spracování je pěkné i herecké výkony, ale v celkovém dojmu byl docela zklamáním.

plakát

Nezastavitelný (2010) 

Akční snímky většinou nebývají mým šálkem čaje, ale tenhle film je skvělý. Napínavý a s jistým nadhledem vtipný. Sitauce, kdy v začátku filmu jednomu pánovi ujede vlak který řídí - tomu se prostě nejde nezasmát. Samozřejmě, je to jedno velké klišé, ale hezky zpracované klišé. A konečnému rozuzlení se zase zasmějete a řeknete si: Vždyť to je to první, co by mně napadlo, toh mohli udělat hned na začátku. Ale to by nevznikl tak hezký film.

plakát

Moje superbejvalka (2006) 

Proč to Uma Thurman udělala? Proč se snížila a na takovou úroveň a hrála v něčem takovém? Co jí udělali? Když vidíte film s odstrašujícím názvem: Moje superbejvalka, udělejte to co vám radí váš instinkt: okamžitě na ten film zapomeňte. Nedejte se zmást představitelkou hlavní role, o které byste si řekli že bude hrát v kvalitních snímcích. Zde šlápla vedle. Film je naprosto bez pointy, hloupý, nudný a ani není vtipný.

plakát

Prosincoví kluci (2007) 

Na tento film jsem se podívala jen proto, abych viděla Daniela Radcliffa jinak než jako brejlatého Harryho. Mezi zbylími chlapci působil přerostle, a myslím že byli lepší herci než on. A film samotný se mi nelíbil, byl rozvláčný, celkem nudný, a po pár měsících už ani nebudu vědět o čem to vlastně bylo. Nezanechalo to ve mě žádný dojem a znovu už se na to nepodívám.

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Kontrast války a dětské představivosti je v tomto filmu nádherně prokreslen. Faun a ostatní tvorové z Labyrintu vypadají nádherně hrozivě. Dívenka v hlavní roli je skvělá. Temný děj a nečekaný zvrat na konci se mi moc líbí, dlouho jsem neviděla film který by mě tolik oslovil. A dodnes se s kamaárdkou neshodneme, jestli zkončil vlastně dobře nebo špatně. A originální, španělské znění je krásné.

plakát

Pearl Harbor (2001) 

Poprvé jsem tenhle film viděla jko malá holka, co si hrála s barbínkama a od té doby mě často ve snech strašila ruka, snažící se dostat ven z rozstřílené lodi, co nakonec bezvládně padá a umírá. Tenkrát se mi film nelíbil. Dnes ho mám moc ráda. Skvěle zachycuje tehdejší atmosféru, milostná zápletka dodává filmu jakýsi druhý rozměr, než jen prosté efektivní akční scény. Nemluvě o skvělých hereckých výkonech. Vždy a znova se tenhle film ráda podívám, a vždy a znova u něj budu brečet. :-)

plakát

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

Filmů o druhé světové válce a koncentračních táborech byla natočena spousta. Nevím ale o žádném, který by nelidskost a krutost popisoval z naivního pohledu devítiletého dítěte. Možná proto je ještě mrazivější. Když víte, co se za tím plotem děje a proč všichni nosí pruhovaná pyžama, narozdíl od hlavního hrdiny který si představuje farmu a veselé lidi. Uvěřitelnost celé situace dodávájí skvělé herecké výkony, opravdu hrozivý poručík Kotler a samozřejmě skvělý oba chlapci, nemluvě o matce. Samotný film je zpočátku rozvláčný, nedostatkem akce nebo příběhu může diváka nudit. Ale závěr vyrazí dech. Skvěle natočený, efektivní, přesvědčivý. A děsivý, že Bruno do poslední chvíle netuší nic o hrůzách, které se děly za jeho okny.

plakát

Nezapomeň na mě (2010) 

Při jídle bychom vždy měli začít moučníkem. Nikdy nemáme jistotu, že budeme žít tak dlouho, abychom předtím stihli sníst i pečené kuře. To je jedna z nosných myšlenek filmu, vyřčená drobnou blondýnkou v červeném svetru na prvním rande. Myšlenka o tom, jak nás smrt blízkých dokáže ovlivnit, jak je mnohdy nesmyslná a zbytečná. O životě ve strachu ze smrti. Je to silný příběh o lidských vztazích a lásce, partnerské i rodiné. Emilie de Ravin je v hlavní roli skvělá, Robert Pattinson vypadá jako vždycky divně i když recituje Gándího, malá umělkyně má po oné události hezký sestřih a z Jamese Bonda se stal kariéristický, starý otec jak má být. Film je poutavý, melancholický, zachycuje zoufalost i krásu života. Každý si v něm najde své. A nečekaný, silný konec připomene katastrofu, která utnula spoustu dalších, rozepsaných příběhů, které se zdály vést ke šťastnému konci.

plakát

Repo: Genetická opera! (2008) 

Genetická opera je v dnešní přehlcené kinematografii něčím jiným a zvláštním, což je možná ten důvod, proč se neprosadila a nedostala se do podvědomí diváků. V kinech běžela na podzim před dvěma lety, ale diváků ji neshlédlo mnoho. A to je škoda. I přes své šílené zpracování (Repo působí jako když zkřížíte Tarantinovi Hanebné pancharty s Burtonovým Sweenym Toddem a opepříte je trochou gothic stylu) a mělkou zápletku má film kouzlo, kterým vás uchvátí. Svět v pochmurné, tmavé budoucnosti postihne choroba orgánů. Lidé umírají. Až se objeví mladý, nadějný podnikatel se svou firmou na umělé orgány. Děj filmu se odehrává v době, kdy už se lidé nebojí oné choroby, protože vědí že jim firma GenCo kdykoli nabídne umělý orgán. Ovšem za určitou cenu. A když jednoho den přestanou splácet, firma se neobtěžuje se soudním vymáháním, bez varování pošle Repomena, který si vezme zpět majetek firmy. Ale Genetická opera by nebyla ničím výjimečným nebýt skvělého soundtracku. Bez hudby by zapadla mezi spoustu jiných, úchylných krváren. Tento film si buď zamilujete, a rádi si ho budete pouštět znovu a znovu, a nebo ho s nadzvednutým obočím znechuceně vypnete. U takhle zvláštního kousku jiná, střední cesta není.

Ovládací panel
8 bodů