Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Komedie

Recenze (33)

plakát

Poslední chlap na Zemi (2015) (seriál) 

Tenhle seriál dělal génius. Je to legrace hrající na trapnou strunu, ale je to vítečně provedené a promyšlené. S dobrým námětem a dobrými herci. Hodnotím hlavně míru zábavy, když to někdo dokáže vsřebat. :) I když chápu že takovýto humor není pro každého. Nicméně. Za 5 hvězd pro lidi co mají rozmanitý smysl pro humor.

plakát

Je to i můj život (2009) 

Dlouho jsem tento film neviděl. Ale už jsem ho přecejen viděl, tak jsem myslel že ho podruhé zvládnu podstatně lépe. Ale nezvládl. Pět hvězdiček. O5 jak želva. Už zase 10 let nechci vidět. :) Herci vynikající i námět zajímavý, a to citový vydírání na nejvyšší úrovni. Co od tohohle filmu člověk čekal a evidentně bylo v plánu, to prostě dostal xkrát a né nárazově, ale tak nějak v průběhu celého filmu. Nechci se chvástat, ale jinak určitě nejsem žádnej uplakánek. Svět někdy umí být krutý a tohle to vykreslilo všemi barvami.

plakát

Old Boy (2003) 

Na mě to působilo perfektně. Herci, příběh, nevšední rysy filmu, skvělé hudební dokreslování...Celkové zpracování a mixování brutality a citlivosti v ponurém, romantickém, trochu zvráceném nádechu... Emocionálně mi to naložilo dost na to, skrze specifickou náklonnost a soucítěnost k postavám + vystupňovaností příběhu, že dávám za 5 hvězd.

plakát

Saló aneb 120 dnů sodomy (1975) 

Pecka! Vizuál je starý, jasně. Ale psychologicky, syrově, artisticky povedené dílo s dobrými hereckými výkony. Tenhle film se vůbec ničeho nebojí. A něco takového pohledat (ať už u nových, nebo starých filmů) je extrémně těžké, skoro nemožné. Tenhle film je našlápnutej výstředníma, úchylnejma věcma od začátku do konce. Velice ale baví (upozorňuju že nejsem gay), v souladu s poněkud tišší atmosférou. (Ale řekl bych spíš napjatou atmosférou). Očekávání toho co se bude dít dál zkrátka eskaluje. Tenhleten pán, který to zpachtil, tak ten se s tím prostě nes**l. Co ho napadlo, to tam prostě hodil, bez jakéhokoliv ohledu na morálku, potenciální kritiku a názory ostatních na něj konkrétně. Možná, že je hlavní se na tenhle snímek podívat jako já, bez jakýchkoliv info pro správné posouzení. Možná že dokonce mě ten film trochu poznamenal vzhledem k pocitům po dodívání. Napříč tomu mám po dokoukání poněkud polehčující pocit, že úplné prase, které jsem si myslel že jsem prozatím nejsem. :-D 5 hvězdiček. Nejednou jsem se i zasmál. A to v "dobrém" úhlu pohledu.

plakát

Fase 7 (2011) 

Bylo to poněkud zvláštní a místy to vážně připomínalo parodii. Přes kapsu se určitě neplácli moc, ale díky tomu je film celkem syrový, což bych neviděl jako úplně mínus. Mohla tam být větší zápletka? Mohla, ale zrovna mě takové klaustrofobičtější, nudnější, (post)apokalyptické začátky nevadí.Často to i vyhledávám. Rád pozoruji psychiku postav a to jak se s tím vypořádává. Také jak se postavy vypořádávají s různými problémy ze situace plynoucími. V první řadě mi přišel sympatický ústřední pár Coco, Pipi. A přestože to zavánělo parodií a postrádalo to trochu obsáhlejší děj + se to ani nijak extra nezajímalo o to co se vlastně děje. (mimo pár konspiračních teorií z úst hlavních postav), přestože postavy jednaly o5 parodicky a ne moc reálně, tak přesto mě to bavilo. Vypnout jsem to neměl nutkání ani jednou. Ale to záleží asi na tom jak člověku podobný typ filmu sedne. 2 nebo 3 hvězdy? Dám 3.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Dobrý filmek. Dobré grafické zpracování. Ale příběh se dal vymyslet i o něco lepší. (Špatný nebyl). Co nás ale v kině hlavně pobouřilo byl hlavní záporák k zasmání. Záporák z telenovely možná. Záporák na zeď pro dvanáctileté puberťačky. To byl fakt gól. Ale co už. Když už tam (aby čirou náhodou nediskriminovali) musel být černoch, tak proč tam nefrnknout i nějakou postavu pro homosexuály že. Čistokrevné 4 hvězdy.A to již po pominutí afektu z ultra-prapodivných postav, kvůli kterým na tenhle přepropagovaný trhák budu chtít asi celkem rychle zapomenout. Avšak to se mi díky masovému šílenství chvíli bohužel nepodaří..

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010) 

Moc dobré zpodobnění staré herní klasiky, kterou spousta lidí včetně mě hrálo jako jednu ze svých prvních her, na nyní už velmi starém počítači 486 :)) . Bylo to zábavné. Byla tam krásná princezna, sympatický hrdina, spousta skvělých skoků a spousta bojů, přesýpací hodiny :).. Bylo to napjaté a i když to byla víceméně oddychovka, tak jakožto oddychovku jí musím hodnotit pěti. :) Dalo se to natočit i jinak? Dalo. Ale takhle ztvárněné to bylo moc hezky. Výkony herců, grafická stránka a hudba velmi příjemná. (Mohly být i o něco lepší? Nebudu spekulovat, protože celkový dojem z tohoto filmu mi přebije potřebu jakékoliv spekulace..). Já tomu nemám co vytknout. Bavil jsem se a vnořil se do atmosféry, do které jsem se po dlouhé době přesně vnořit chtěl.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

No nezlobte se na mě, ale vymazat původní dějovou linku? To jako vážně? Terminátor 1,2 byla senzace. Terminátor 3 bylo parádní zakončení. U toho to mělo zústat. Resp. čtyřku bych si klidně ještě dal, ale bejvale už jinak. Nebyla nic moc. Pětka to zabila. (Pro mě terminátor skončil u trojky a basta. Pokračování už je pak jen v mé fantazii.) Terminátora považuju za jedno z nejlepších scifi. Ale tohle už pro mě není. Fail. Abych byl objektivní, tak řeknu, že pokud by místo mršení klasiky z toho udělali zcela nový film s podobným námětem, tak by to nebylo špatné a dal bych tomu 3-4 hvězdy. Takhle... 2 hvězdy za vizuál a za snahu a nějakou tu akční scénu budiš (i když už vlastně nevim jakou). Ale marná to snaha. . Postavy nic moc. Scifi rovina (cestování časem) taky trochu jinde.. Děj takovej celej nějakej hektickej. Vtipný mi na tom přišlo akorát to, jak se z toho snaží vyždímat prachy. A popravdě mě to trochu rozezlilo. Hlavně tím co jsem psal v úvodní větě.

plakát

Seiken no Blacksmith (2009) (seriál) 

:) Fajn anime. Jesně, objeví se lepší. Ale mělo něco do sebe. Klidně bych byl pro další řadu. A rád bych se podíval. 4 hvězdy

plakát

Země: poslední konflikt (1997) (seriál) 

Pár dílů jsem si dal. Potenciál to jako nápad mělo. Avšak nevyvedlo se. Je to prostě k mé lítosti nudný. :-/ A zpracování na svůj rok taky nic moc. A herci taky nic moc. Celkově spíš nic, než moc. Dvě hvězdy. Možná změním názor, pokud se přinutím podívat ještě na nějaký díl. Leč dost o tom pochybuju. Dvě hvězdy jsou čistokrevné.. A možná zkusím nějaký díl z novějších řad . Moc se nebojím odhalení příběhu, protože bych na to stejně jinak asi nekoukal. Trochu nerozumím tomu jaktože je tolik sérií tak podprůměrného seriálu. Takže možná, že v tom zkusím ještě nějaký náboj najít. Změna na jednu hvězdu. Protože miluju scifi. Prostě špatně vizuálně zpracovaná nudná utahanost, bez známky snahy o něco jinýho.