Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (233)

plakát

Deštivý den v New Yorku (2019) 

Nechápu, jak první řada intelektuálů, předpokládám fandů Woodieho, dává za tři. Woodie zraje jako víno, jeho povídání, kde vystupují vždy zajímaví či vzdělaní lidé, kteří mají své "existenciální" problémy, musí každého, podotýkám každého fanouška chytit za srdíčko. Celý den sice prší, ale slova padají jako zlatý déšť. Celá poenta putování mladé reportérky jeden den za režisérem je senzačně vtipná, stejně jako nahánění jejího neurotického partnera, který ji nakonec vystřídá za "sexuálně vyspělou" a neméně báječnou Selenu Gomez. Další gem do jeho sbírky, vřele doporučuju.

plakát

Dunkerk (2017) 

Dunkirk je velký počin Nolana pro Anglii i pro celý svět. Celý film je pocta těm "třicetisícům" (nebo kolik jich bylo) bárek a lodiček, které poslal Churchil pro své vojáky, kterými poté chtěl bránit Anglii "na plážích, v přístavech i v ulicích". Vojáky, kteří sice nesplnili svůj účel, ale byli připraveni dále hájit "malý ostrov", hájit ho do posledního muže a ženy, do posledního dítěte, "nikdy se nevzdát", nikdy se nevzdát zlu, které je hloupé, které je zlomyslné a omezené, které baží po krvi a neštěstí druhého, které je lačné po majetku, které je fašistické. Fantastické záběry, bezvadné herecké výkony, mimořádný soundtrack, dlouho jsem se takto nepobavil. Doporučuju pěti hvězdami.

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Honičky bych řekl, to bylo nejlepší, řekl by normální fanoušek. Ovšem zarputilý fanoušek Bournerovek, který je od Ludlowa dokonce i četl, a potvrzuje, že každý film byl lepší než ta předloha, musí s čistým srdcem říci, že to byly i výkony. Bourne v podání Jeremyho a jeho Bournegirl Rachel nám předvedli horkou jízdu. Vše začíná honbou v horách, pokračuje ve výzkumném středisku a také v domě Ráchel a vrcholí velkým finále v Thajsku nebo kýhošlaka kde. Prostě se vám to bude líbit, to vám řikám já...

plakát

Slunovrat (2019) 

Myslím, že událost roku. Celý scénář bylo jako snové putování, které nemá konce. Všichni zúčastnění ani zdánlivě nejeví známky toho, že by to mohlo skončit nějak jinak než si to naplánovali. Hlavní postava hraje jakoby sama sebe. Vnitřně rozervaná rodinným zážitkem přijíždí, aby zapomněla, ale nikdy by neřekla, že zapomnění bude úplné. Příběh střídá hororové prvky s úsměvnými, řekl bych spíše groteskními, a láká na bližší prostudování mytologie Skandinávie. Výkony, scénář, dramaturgie, všechno ideální. Náboženství je opium lidstva, nebo jediný lék. Zapomnění a oddanost Bohu, nebo ego, které přemýšlí nad každým dalším krokem. Stereotyp ve víře, nebo honba za matérií. Spoustu otázek...spoustu odpovědí....doporučuju!!!

plakát

Kvaska (2007) 

Dávám pět z revolty. Je podivuhodné, že to má tak málo hvězd, i když snad do kina či u tv sledovalo spousta, tedy patnáct tisíc fanoušků, to je hodně na zdejší poměry, že se k tomu chtěli vyjádřit, že chtěli něco na toho našeho lanďáka říct, je to až humorné, proč neocenili vcelku normálnost a reálnost scénáře, kdy člověk čeká na zápletku, ale i na další děj společně s příjemnými postavami. Reálné znázornění muzikálu jako All that jazz, ale v českých podmínkách, velmi zábavných a fajnových. Hodně štěstí rodino Landových v Německu!!!!

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Poslední díl Hvězdných válek byl překvapením. To zcela jistě. Jako jogín, jak já říkám na baterky, musím přiznat, že meditace v tak silné levitaci sice není možná, ale velmi pěkná na dívání, o léčení otevřených ran, včetně propíchnutých plic jsem taky neslyšel, o telekinezi jsem slyšel, nicméně zvládnout telekinezí vesmírnou loď vyžaduje zcela jinou bytost, byla by vytuněná jako Palatín (můj kolega z práce :), nicméně veřejná propagace meditace a jógy za 200 mil. dolarů na mě funguje, chtěl jsem hned sednout a ze pět minut jenom tak pobejt, koncentrovat se před sebe a vnímat Sílu...na té herečce, když jsem se podíval na nějaké rozhovory, bylo to uvolnění z meditace velmi znát, Luke, tedy ten herec, to samé, they are with the Force, thats what I liked...jinak to byla jízda hodně rychlá, předchozí dva díly byly mnohem pomalejší, já si vše užil...například jízdu po tipl bych něčem jako methanovém moři nebo co to bylo, že to bylo tak černé, těch například je tam hodně moc, proto přitvrďte s hodnocením, ať to vytáhnem do červených...Lets the Force be with you my friends...happy new year and Christmas

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Musím se omluvit ostatním, ale to co se mi objevilo v úvodní scéně, byla smršť. Kanadská pohledná kráska se svými bicepsy vyhlazuje nezničitelné, zabíjí na šestkrát a rozkazuje jako velké kápo. Moc jsem jí to nevěřil, protože ten kukuč byl trochu jako jehňátko, nicméně minulé díly jsem neviděl, takže pokud to bylo stejné, myslím, že jsem viděl ten nejlepší díl. Úvodní a závěrečná část byly top a k tomu mírné intermezo, kdy se Arnie a ostatní snažili hrát. To jim moc nejde, ale všechno, co měli předvést, předvedli. O to tady jde, žádné velké hraní, čistá zábava. Musím zabodovat za pět, protože i ta letadlová scéna byla fajn. Škoda, že tedy je terminátor viděl jak vstupují do přehrady, no minely tam byly, ale kdo je z nás perfektní...čisté čtyři, pět za kanadskou krásku...

plakát

Kam, pánové, kam jdete? (1987) 

Myslím si, že jedno z nejlepších hereckých představení Heřmánka. Příchod na Háje a zjištění, že jsem zapomněl boty a půjdu sedmdesát kilometrů v polobotkách, dělá z celého filmu plejádu humorných situací. Kdo alespoň jednou zakusil krásu Praha-Prčice jako já, bude vychutnávat každý moment této nedoceněné komedie, a dá jí do červených čísel.

plakát

Kurz negativního myšlení (2006) 

Ač to z názvu nevychází, jedná se o neuvěřitelně pozitivní komedii, která nejenže polidšťuje znevýhodněné lidi, ale dělá z nich humorné postavičky, které svůj osud dokáží zlehčit, třeba i za podpory marihuany. Jedna situace střídá za druhou a vy si užíváte každou novou scénku a nápaditost scénáře. Výkony všech herců geniální. Celé je to jakoby vyvrcholení jejich životů, kdy se všechno odehraje za jeden večer na jedné párty se stejně postiženou partou na první pohled magorů. Katarzi střídá ranní snídaně, kdy se jakoby vše pročistilo a všechny obestřel mír a klid. Klidně zhlédnu ještě jednou, rád bych viděl i divadelní zpracování, které teď u nás v divadlech je.

plakát

Anglický pacient (1996) 

Anglický pacient nás zve do Herodotova starého a romantického Egypta s nádechem válečné doby, kdy není vše povoleno, ale všem se chce žít svobodně a bez násilí, a tak zkoušejí tuto touhu skrýt do pátrání po pouštních památkách a dobrodružných výprav. Já sám jsem v egyptských pouštích byl a zážitek se rovná prvnímu setkání s mořem, ač není písek tak živý, zahltí vás pocitem velkého klidu a míru. Celá poenta lásky a chtíče zaplacená zradou, ztrátou milované ženy a popáleninami následně vrcholí závěrečnou katarzí hlavního hrdiny, který nedokáže zapomenout na okamžiky, ve kterých poprvé skutečně žil. Drtivá scéna z pohřbívání své ženy s nezapomenutelným soundtrackem, ale i uvolněné výkony Ralpha, Juliette i Kristin vám na konci filmu dodají pocit, že jste viděli nevýslovně krásný příspěvek k válečným filmům, ve kterých válka prohrává nad láskou..

Ovládací panel