Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný
  • Drama

Recenze (11)

plakát

Absolutní nula (2008) (TV film) 

Další z důkazů, že britské dokumenty mají svou cenu. Tento snímek je poutavým příběhem o tom, jak se lidstvo dostávalo od krájení ledových ker na britských jezerech, přes vynález chladničky až po teplotu, která se téměř blíží nule. Zajímavostí seriálu je fakt, že historici a vědci si zahrají i samotné historické osobnosti, o kterým mluví. Pro laika perfektně podané, pro odborníka schůdné, bez faktologických chyb. Za mne - 5 hvězd.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Obrovské zklamání. Film se odkazuje na slavnou herní sérii, ale převod z herního světa do filmového nezvládnutý. Věrnost předloze mizivá. Neznat hru, dal bych 3 hvězdy, ale znám ji, takže za mě jen jedna.

plakát

Biblické záhady (2006) (seriál) 

Zajímavý dokument pro ty, kteří se chtějí podívat na pasáže z bible trochu více vědecky. Názory a důkazy archeologů, geologů a vědců divíka přimějí se nad příběhy zamyslet a udělat si názor, zda tomu věří nebo ne. Rozhodně stojí za shlédnutí.

plakát

Černé nebe (2010) (seriál) 

Skvělý pořad z velmi netradičního prostředí. Typově podobný Výrobcům zbraní. Jde o menší dílnu dvojčat (Mike a Jeff), kteří se svým týmem konstruktérů, svářečů a pomocníků staví zatím neviděné stroje pro armádu, hasiče, hollywood, atd. Perfektně natočeno, výborná atmosféra, skvělé hlášky. Pokud máte rádi bojové stroje, tak toto je to pravé.

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Solidní film, solidní efekty, pěkné herečky, ale tak blbý Tristan (minimálně scénaristé psali roli jako blb blbounů). Z toho jsem už vážně umíral. Jinak ucházející pohádka, ve které musíme brát některé části a rozhodnutí určitých postav s velmi notnou dávkou nadhledu.

plakát

Lekce neslušného chování (2008) 

Perfektní anglický humor v dokonalém ladění s atmosférou a hudbou. Mnoho jsem vážně neočekával, ale čím déle jsem se díval, tím jsem se více bavil. Konec je sice trochu předvítadelný, ale jinak nemohu moc vytknout. Doporučuji shlédnout

plakát

Mission: Impossible II (2000) 

Jeden z mála dobrých akčních kousků, který i po 12 letech od vydání dává divákovi to, co chce. Jistě, přiznávám, že některé části jsou přitažené za vlasy a nedokonalé, ale co. Žádný film není dokonalý. Nej z celého filmu je konečná honička, ve které je asi želbohu nejvíc chyb ve filmu. Ale radši chyby a dobrý film, než bez chyb a nutnou rádoby skvělou věc.

plakát

Neprůstřelný mnich (2003) 

Některé filmy je zbytečné brát moc vážně. Tenhle si člověk užije do sytosti, herecky atraktivní (se Stiflerem je vždy sranda). Oddychovka, velmi příjemná a srandovní.

plakát

Noc v muzeu (2006) 

perfektní film, výborně jsem se smál. Jedinečná sranda od začátku do konce s mnoha velice velice vtipnými kousky a komentáři. Luxus. Všichni, co jste dali malé ohodnocení asi nerozumíte humoru.

plakát

Příběh elektřiny (2011) (seriál) 

Elektřina jako vědní disciplína je nesmírně zajímavá. Tento pořad mne vtáhl do samotných počátků, kdy si o ní lidé mysleli, že je dílem sil vyšších. Propracovaným způsoben, a laikovi velmi blízkým, popisuje neskutečně složitou epochu lidského zkoumání a bádání. Skvělá podívaná, perfektní režie, obrazově výborné, uváděné profesorem teoretické fyziky Jim Al-Khalili. Nemohu jinak - 5 hvězd.