Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (760)

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Odpad je pro tohle odporný zlý nevtipný zvěrstvo moc. Nevydržel jsem to celý a ještě jsem se musel jít osprchovat. Troška si zaslouží skončit v Pekle obrácených hříšníků.

plakát

Banda (2019) (seriál) 

Z bojs ár beck in taun. Budu asi opakovat slova jiných, ale je osvěžující moct si superhrdiny vychutnat z druhé strany a celkově je tohle asi ten největší přínos seriálu. Bojsové na druhou stranu postrádají jakoukoliv vnitřní logiku, vývoj a motivace postav je nahodilá a jejich chování se mění, jak se to zrovna hodí a podle toho, kam se má zrovna ubírat děj. To je obrovská skvrna na jinak výborným seriálu, se sympatickýma hrdinama, který jsou parádně nacastování, pár kulervoucíma scénama a zajímavě vymyšleným světem, kde superhrdinství se více blíží možné realitě a je na prodej do poslední nitky. Karl Urban je výbornej, i když jeho postava je kolikrát na otravná (viz motivace výše). A tak přes všechny výhrady, který mě při sledování napadaly, mě závěr přitáhl ještě o trochu víc (i když není bůhvíjak objevnej a nepředvídatelnej) a druhou sérii si dám. Trošku nadhodnocený čtyři hvězdičky za něco novýho na tomhle poli. PS: Comics jsem začal číst v průběhu seriálu, asi je brzo, abych srovnával, ale zatím mi comics přijde moc absurdně cynickej a seriálové pojetí se mi líbí víc.

plakát

Banda - Série 3 (2022) (série) 

Řekl bych, že snad nejlepší série Bandy. Oproti druhé, která působí jenom jako výplň, tahle série napíná, dojímá, je zábavná i temná. Škoda jen toho, že se pořád jede podle jednoho mustru a vždycky na konci série se musíme násilně a hloupě vrátit ke statutu quo, aby se mohla jet další sezóna zase podle stejnýho mustru, jen s přeházením pár figurek. Jinak by to byla za pět. Takto dám čtyři explodované penisy.

plakát

Banshee (2013) (seriál) 

Úplně nerozumím tomu "jednohlasně" pozitivnímu přijetí tady na csfd. Špatný to úplně není, ale je to béčko, který není dostatečně přitažený za vlasy, bere se smrtelně vážně a je plný nesympatických zjevů. Ano, akce je občas OK (na seriál), ale podle komentářů jsou čekal obžerství, je tam hodně prcaček a všechny ty zvláštní tóny (náznaky incestů, ámišové, homo hackeři) to náležitě okoření. Ale zároveň mě to ničím nepřitáhlo a viním z toho především nesympatický postavy v čele se šerifem "čumím jak, kdybych držel hovno" nešerifem.  Až mě překvapilo, že Antony Starr je i Homelander, výborně zahraná postava ze Z Bojsů. Končím na konci první řady a dokud budu mít co koukat, asi to znovu nerozjedu. Takový Justified mi teď během dvou dílů poskytlo daleko víc vidlácké krimi zábavy než celý Banshee v jedné řadě. Tři odzívaný ámiško-sexy.

plakát

Barbie a Kouzelný módní salón (2010) 

Zatím mám s Barbie tři zářezy - zachraňte pejsky a nějaká s mořskejma vílama nebo co. A i když nejsem cílovka, tak tohle je z nich nejotřesnější. Ty další díly mě tak vehementně nesraly, chvílema byly skoro OK. Tohle je ale tak generický, klišoidní, vlezle barevný a hloupý, že to snad víc nejde. Každý trapně přeslazený klišé, který vás napadne, na jednom místě. Ale samozřejmě, Valérie se na to culí jak slunko na hnoju, dnes už to jede podruhé, Valérie v šatech tančí kolem televize. Takže co já vím...já vím hovno.

plakát

Barbie a kouzlo Pegasu (2005) odpad!

Cítil jsem se u toho (Valérie odpustí), jako když jsem kdysi venčil našeho pudla a on očuchával a někdy i maličko oblizoval hovna cizích psů, co kde našel. Jediné dva kladné body této makabrozity shledávám ve faktu, že hlavního ladyboye humusáka divňáka mluví v českém dabingu Pacey z Dawsonova světa, což dodává kvalitní bizzaro, a že může existovat něco horšího a unylejšího, než Barbyje kouzelný salón.

plakát

Barry (2018) (seriál) 

To je tak krásně neuchopitelný, nepředvídatelný a divný, že si tomu dovolím napálit plnej knödl už po šesté epizodě. Uvidíme, jestli drajv vydrží a nebudu snižovat, ale zatím nadhodnotím za odvahu a za Bill Hadera, kterýho jsem měl rád už dřív, ale teď ho prostě miluju. Akorát to teda často není vůbec komedie, tak bacha. Když už tam ale nějakej fórek je, je parádní, suchej, chytrej a sedí. Plus ten parádní satirickej podtón, kterej si střílí z herců, mileniálů a dnešní ameriky.

plakát

Barry Seal: Nebeský gauner (2017) 

Trailery a kladné recenze opět vykonaly svou službu medvědí a já čekal víc, než jsem dostal. Soubor epizodek na téma vzestup a pád poloblázna daleko za hranicí zákona. Je to fajn oddychovka, natočená dravě (takovej umírněnější Vlk z Wallstreet), ale člověk si nakonec říká, proč to musel vidět. Cruise si to vážné užívá, hraje spíš Cruise než opravdovýho Barry Seala a chvilkama vypadá strašidelně. Až jsem se párkrát přistihl, že přemýšlím, kolik že on těch plastik asi má, a jak vypadal dřív.

plakát

Batman (2022) 

Předně, pokud máme dál dostávat tuny comicsových filmů, je dobře, že to někdo zkouší trochu jinak než Marvel. Je dobře, že z Batmana je zase trochu detektiv a osvěžující bylo, vidět Batmana jako kluka, kterej není tím nadlidským buldozerem a převlek si vozí v batohu na motorce. Herecky parádní, až na chudáka hlavního netopýráka Pattinsona, kterýmu já prostě tu úpornost nevěřil. Jestli z něj něco probublalo, jak píše Tetsuo, já to necítil (oproti Víťovi Jakoubkovi, který seděl vedle mě a dvakrát probublal tak kvalitně, že jsem málem hodil tyčku) a Robertovo herectví pro mě zůstává ne úplně příjemnou enigmou (stejně jako u jeho upíří kolegyně). Oproti tomu Zoë, to je láska, byla nádherná a tak neuvěřitelně životná, že zastínila zbytek castu. A stejně jako herecké výkony, má celý Batman spoustu parádních jednotlivostí, které pro mě ale úplně nedržely dohromady. Osudovost, životnost Gothamu i celého filmu, Riddlerova skládanka zločinů...to všechno působí jako dobře zinscenované divadlo, kdy za tím vším prostě cítíte kulisy a papundekl. No jo, oni to ti Marveláci dělají vychcaně a dávno vědí, že když se berete moc vážně, musíte být neprůstřelní. A stejně tak v hyperrealistickém a k smrti vážném Batmanovi jde vidět každý zakolísání, každá hloupost, každej špatně zahranej tón. Jokerovi jsem dal slabší čtyři, tohle je rozhodně lepší a sympatičtější film než Joker a proto dám čtyři krásné ohebné kočičí ženy a rád si to někdy pustím znovu a zkusím docenit. PS: Je vidět, že Matt čerpal z batmanovských videoher a mě se zrovna tento aspekt docela líbil.

plakát

Batman: Návrat Temného rytíře, část 2. (2013) 

Úžasný. První díl mě nechytl, i když jsem komiks četl, ale tohle byl totální nářez. Tohle je Batman podle mýho gusta. Pro fanoušky comicsu jasnej MUSOVID!