Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Oblíbené seriály (8)

Death Note - Zápisník smrti

Death Note - Zápisník smrti (2006)

Naprosto bezkonkurenční anime, ani jednou během sledování, až do konce posledního dílu jsem neváhal že bych dal jinak než 5*. Rozhodně si nemyslim že část kde Light nemá deník a ztratí všechny vzpomínky by byla nějak nudná, nebo ubrala seriálu na kvalitě. Když už nic jiného, tak bych řekl, že prvních a posledních pár dílu jsou zbytečně moc rychle odbyté a neuškodilo by jim roztáhnout je tak na dvojnásobek. Takových 45-50 dílů by bylo naprosto ideální, ale je třeba brát ohled na to že seriál je tvořen podle manga předlohy, takže tvůrci neměli úplně volnou ruku. Do čtení mangy Death note jsem se dal nedávno a mam 3 z 5 knížek které vyšly česky přečtené. I když je to knížka tak na max. 2 hodiny čtení tak za to rozhodně stojí a je škoda že na komplet českou manga sérii si ještě pár let počkám, jelikož vychází jen jednou za 3-4 měsíce. Co ale byla naprosto dokonalá část seriálu je soudtrack, ten nemá jedinou sebemenší chybičku a že já na filmovou hudbu tolik nejsem, tak soudtrack z death notu poslouchám pořád. edit po roce a půl: už vyšlo 10 dílů mangy, zbývají poslední 2 + díl 13. How to read. Mám je všechny a rozhodně pořád trvám na tom, že je to naprosto špičková záležitost. Na začátku roku 2015 by měl v češtině vyjít poslední díl mangy.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Hodnoceno po dokoukání první série. Rozhodně jsem nečekal ze to bude taková pecka, ale opravdu je. Děj je svižný, pořád se něco děje, žádné nudné prázdné epizody. Prostě se s tím neserou. Vůbec nemá cenu snažit se vázat k nějaké postavě, protože stejně do pár dílů umře. Člověk až přemýšlí jak si vůbec autor dovoluje takhle lidi mučit neustálým zabíjením hlavních hrdinů (ať už kladných nebo záporných), jenže ono ani tak nejde přestat sledovat.

Fullmetal Alchemist

Fullmetal Alchemist (2003)

I když se velká část nedrží své předlohy tak je to od začátku do konce neuvěřitelná podívaná. Strašně silný příběh, úžasné souboje a občas hodně nečekané zvraty. Dal bych 5*, ale zatím si je šetřím pro Brotherhood a až teprve potom se rozhodnu která verze je lepší.