Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (170)

plakát

Noční můry (2022) (pořad) 

Dokud bude autor tak šíleně komolit češtinu, tak víc hvězd nedám. :-) Jinak je kanál super.

plakát

Černý krab (2022) 

Utahaná šedivá nuda, křečovitě předramatizovaná a navíc značně nesmyslná zápletka. Asi první švédský film, který se mi vůbec nelíbil. A když říkám šedivá, tak doslova, veškeré prostředí je jen prázdnou kulisou pro přehrávající drsňáckou matku. Těch pár akčních scén bylo úplně o ničem. Navíc tu bojujeme proti naprosto neznámému, sterilnímu nepříteli. Nevím vlastně vůbec nic a postavy jsou natolik ploché, že nám o ně ani moc nejde. Velká slabota a se sci-fi to nemá nic společného.

plakát

Mezi živly (2023) 

Nerozumím té kvalitě. Něco by se dalo přičíst stylizaci, velké celky a pohledy na město jsou pěkné, částicové efekty jakš takš, ale modely a textury mi přijdou jako z 10 let staré videohry. Už od začátku nechápu fyzikální zákony tohoto světa - papírová propustka do města jim v ruce neshoří, ale domovní zvonek ano. Ohně prodávají v obchodech pochoutky, které jsou zcela evidentně plátky rozporcovaného kmene stromu. Hádejte jak vypadají zemní elementálové? Jsou to stromy. Takže ohně ve svých obchodech prodávají kousky svých spoluobčanů. Funguje to jak se autorům zrovna hodí. Elementy které jsou si vzájemně nebezpečné jen svou podstatou jezdí vedle sebe v metru. No je na tom postavená celá zápletka, protože co očividnějšího si vymyslet, než příběh dvou vzájemně se vylučujících elementů. Rádoby cool ghetto hudba mi vůbec nesedla. Líbili se mi obláčkoví lidé. Potom se ve 40 minutě začalo něco pořádně dít, oheň a voda pochopili, jak si mohou být navzájem užiteční. Aby se to za pár minut zvrhlo v přiblblou teen romantiku a hledání sebe sama. Příběhový oblouk je předvídatelný a bohužel až na pár hezkých scén ve vizuálním smyslu nic zajímavého nepřináší. Je to navíc ten typ romantiky, která maximálně vydírá a dělá ze všeho ohromné drama ve stylu Romeo a Julie. A sledovat Amber jak opakovaně selhává a naprosto všechno ničí, je fakt k uzoufání. Od Pixaru ještě pořád čekám víc, ale jde to s ním tedy dost z kopce. 45%

plakát

The Black Demon (2023) odpad!

Nic horšího jsem už dlouho neviděl. A ne v tom dobrém smyslu slova.

plakát

UFO Švédsko (2022) 

Tohle se bohužel nepovedlo. Nenápaditá pohádka, která má sice hezkou hudbu a snaží se o Spielbergovskou atmosféru seč jí síly stačí, ale moc jí to nejde. Hrozně se to vleče a závěr je hodně neuspokojiví. Jestli čekáte sic-fi, tak kolem něj se tohle povrchní drama prošlo jenom z dálky. Hvězdička za hudbu a za občas nápaditou práci s kamerou.

plakát

Čung_E (2023) 

Zajímavé nápady s přenosem vědomí bohužel se značnými logickými děrami, béčkový vizuál a efekty, přehnaně dramatické. Prostě takové klasické zfilmované anime, které neurazí, ale brzy na něj zapomenete a znovu ho vidět nechcete.

plakát

Herkules v New Yorku (1970) 

Čekal jsem že to bude horší :-). Je to naivní groteska, která moc nefunguje, ale že by mě to až tak uráželo, to zase ne.

plakát

Southbound (2015) 

Souhlasím, že příběhy mohli být lépe propojené. Připomínalo mi to dlouhý díl krajních mezí - několik příběhů hříšných lidí, kteří se dostanou do pekla v podobě zapadlého městečka uprostřed Americké pouště, obydleného démony, kteří si s nimi docela sofistikovaně pohrávají. Fajn atmosféra a synťáková hudba. Dal bych těch 65%, ale nelituju, že jsem film viděl.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Tak já nevím, co si publikum žádá. Za mě to byl komiksový film od Marvelu jak má být - barevný, nápaditý, vtipní a bez přehnaných dramat a klišé. K tomu sympatičtí hrdinové, spousta zajímavých potvor a potvůrek a výborný záporák. A navíc MODOK. Nechápu co od toho lidi čekají a co jim na tom nevoní. Bavil jsem se a rád si to někdy zopakuju. 80%