Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (60)

plakát

Napoleon (2023) 

Scott se pokusil ve 160 minutách vypovědět kompletní příběh Napoleona. Je zcela zřejmé, že uvedené není možné v takto krátké stopáži, proto film spoustu věcí vynechává (tažení v Itálii, bitvu u Lipska), což by mu člověk odpustil. Film však působí zcela zkratkovitě, nemá žádnou nosnou myšlenku a nevyvolává žádnou emoci. Nadto je film naprostá fikce a nemá s historickým filmem nic společného, pokud si Scott myslí, že takhle vypadalo válečnictví na přelomu 18. a 19. století, je to blázen. Nejde ani o otázku peněz, kdy bitvy vypadají velmi komorně, ale celkový obsah bitev, taktika, pohyby vojsk, jsou zcela nevěrohodné, film působí místy až komicky a namísto válečného dramatu jde o komedii. Je zcela zjevné, že cílem filmu bylo zesměšnit Napoleona a vykreslit ho jako tyrana trpícího komplexy. I v tomto však film zcela selhává a vykreslení Napoleona vypadá spíše komicky. Závěrem lze konstatovat, že film je zcela bezduchý bez jediné nosné myšlenky a jakékoliv věrohodnosti, Scott by už skutečně měl jít do důchodu a filmařské řemeslo pověsit na hřebík.

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Autoři zcela zničili původní myšlenku knihy. Spojení "na západní frontě klid" je v knize myšleno tím způsobem, že když hlavní hrdina zemře, není to událost jakkoliv výjimečná a nutná k hlášení nadřízeným, proto se hlásí, že ten den je na západní frontě klid. Celé to má vzbuzovat nesmyslnost války a s tím spojenou nulovou hodnotu lidského života. Ve filmu je celý koncept změněn tím způsobem, že se děj odehrává v listopadu roku 1918 a film končí tím, že válka opravdu skončí, a tudíž je na západní frontě klid. Jde o zcela základní nepochopení myšlenky knihy.

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Opravdu velmi vyjímečný film, který ve vás něco zanechá.

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Tak skvělé herecké výkony se jen tak nevidí, film s perfektní atmosférou, skvělými herci a navíc jako třešnička na dortu poslední scéna, která vzala za srdce snad každého, jasných 5 hvězdiček.

plakát

Takešiho hrad (1986) (pořad) 

Když se na to člověk kouká sám, až zas taková sranda to není, ale dívat se na to s kamarády v hospodě při pivu je nezapomenutelná sranda.

plakát

Černý jestřáb sestřelen (2001) 

Syrové, realistické... Žádné iluze tenhle film nevytvoří, ale je to tak geniálně natočené a sestříhané, že při sledování jsem nechápal jak to udělal, navíc zážitek podkresluje ještě více soundtrack od Hanse, který je nádherný.

plakát

Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007) 

Už to nemá takový šmrnc jako v minulých dílech, ale Johnny Depp opět předvádí skvělý herecký výkon, jen mi vadí příliš moc zvratů a že přichází až moc chatoticky po sobě.