Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (70)

plakát

Americký táta (2005) (seriál) 

Výborný nápad potopený postavami. Taťka to sám neutáhne, Roger pomůže jenom sporadicky a u zbytku si ani nevzpomenu na jméno. Je to dost škoda, protože některé epizody(většinou zaměřené na Stana, CIA vtípky) jsou v kvalitách Family Guye a ke dnu je táhne pouze šeď zbytku rodiny, kde vážně nikdo není nijak zvlášť zajímavý, a tudíž ani Mistr Farlene pro ně nějak třeskuté vtipy sesmolit nedokáže.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Po Šifře, která mě zaujala svou plavbou proti katolickému proudu, jsem očekával, další přiblblou honbu za konspiracemi u které člověk vypne a užívá si alespoň atmosféru "ilegality". Bohužel kde nic, tu nic. Tom běhá pořád nádherně ale ono založit film na mottu "vždycky o chvilku později" je přece jenom trochu málo, a žárovka co se Tomovi rozsvítí nad hlavou vždy za pět dvanáct mě iritovala soustavně. Nicméně kromě nádherného Vatikánu a Říma mě u monitoru držel i příběh který ačkoliv je nepříjemně roubovaný, má spád, odolává i McGregoroviho knězi s padákem (co vypadal jako jeden z Quaidovýh G.I. Joe. ), a zběsile utíká až do podivného finále.

plakát

Avatar (2009) 

Nesnáším Camerona, nesnáším jeho aroganci a opovrhuju jeho titulem krále světa, který jistiojistě náleží lidem se snílkem a fantastou v sobě. Dál opovrhuju sebou, neboť i přez své zásady bortící se jako domečky z karet musím sklonit hlavu a přiznat, že i přez bodové chyby je Avatar v určitém směru dokonalý a to co u filmu hledám, jsem v něm našel v množství které, dalo zapomenout na plochost charakterů, přepálený happyend a další blafy, které vnímám jenom protože mám profil na csfd. Film je zážitek od první do poslední minuty a to je dost na to abych toho machýrka potleskem na konec uctil jako zbytek světa. Tlesk, Tlesk.....

plakát

Battlestar Galactica (2004) (seriál) 

“* * * * * survivors in search for a home. Called Earth." úvodní věta má v sobě víc epiky a podkladů pro úžasný a strhující příběh než většina soudobých seriálů v celé své délce. A opravdu. Během čtyř řad a nespočtu mini odboček se bez výjimek sympatičtí hrdinové zaplétají do stále zamotanějšího a silnějšího příběhu plného velkých otázek a osudových momentů, které nemají na obrazovkách televize prakticky žádnou konkurenci. V neposlední řadě Gallactice hraje do noty sirový a zemitý přístup díky kterému nejsem nucen dívat se na papundeklové Zakňaktely a domýšlet si 90% efektů podle klepání kamery ale užívat si buď pořádného rozpočtu nebo Zemanovského umu vydolovat z mála sakra moc. K dokonalosti vypilované vesmírné bitvy se tedy neobjevují pouze na konci řady ale jsou proloženy víceméně v každém díle, kde harmonicky ladí s psychologickým dramatem odehrávající se za zastaralými pancíři Battlestar.

plakát

Bílá smrt (2009) 

Až bolestně průměrný thriller, který své zápletky a příběhové nuance vysvětluje šíleně polopaticky prostřednictvím hrozných flashbacků u kterých nejsem schopný určit, jestli jsou nebo nejsou komiksově stylizované. Ani jedno by tak nevadilo, kdyby nevyprávěli absolutně zbytečný kus historie nemající s hlavním dějem, který je mixem Dead Snow a Útoku z hlubin, téměř nic společného. Je to celkem škoda, protože díky místu konání a perfektnímu kamerovému filtru tu šance na super napínavý film byla, a některé scény si o čtyři hvězdy dost razantně říkali.

plakát

Brainiac: Šílená historie (2005) (seriál) 

Sbírka trapných vtípků která by měla být zaměřena na historii což nesplňuje ani v nejmenším. Jediným spojovacím článkem s celkem zábavnou Science Abuse je pohrdání chlápky ve žlutém ze strany hlavních moderátorů a nechutnosti vyvolávající dávicí reflex. Bohužel ale ani to tady není vtipné.

plakát

Californication (2007) (seriál) 

O tom, že šukání nemá s láskou nic společného, o tom, že ti nejlepší jsou zmrdi a o tom, že na konci dne je to vždycky jenom o té jedné. Beatníci ještě žijou mezi námi.

plakát

Čas (2006) 

Popravdě musím říct, že mě oslovil spíš zatracovaný Luk než Čas. Onu lásku ústřední dvojice bylo pro mě dost těžký najít pod tvrdou slupkou povrchnosti a honbou za nevšedností a i přesto, že byla hybatelem celého filmu jsem ji spíš chápal než abych ji vycítil. Nechci tady citařit ale Čas byl na mě až moc chladný.

plakát

Česko - Slovenská SuperStar (2009) (pořad) odpad!

Jak už někdo řekl, nechápu jaký popud vede lidi, aby se sem přihlasili a světu "předvedli co v nich je"...ale ješťě mnohem víc nechápu, jak může mít takový pořad, TAKOVOU sledovanost....Taková je společnost a takoví jsme my...Nova je jenom děvka, které my platíme.

plakát

Číslo 9 (2009) 

Ve skromném počtu animáků bez zvířátek se 9 řadí vedle Koralíny na pomyslný vrchol. Na hadrové panenky bojující proti armádám strojů se díky perfektním akčním scénám (zejména sedmička je killer) dívá jedna radost a protože z celkově hodně krátké stopáže vyplňují její velkou část, film útěšně plyne. Co mi ale vadilo, byly sekvence mezi akcemi. Nechci říct, že Shanovi se nedaří svůj zajímavý a atmosférický příběh prodat, chci říct, že celou dobu filmu jsem si říkal, že mi něco uniká. Postupem času jsem se přišel na to, že to je základy vysvětlující začátek, který tu podle mě opravdu chyběl a zejména při prvním setkání 9 s hadrovou partou mě díky tomu film docela mátl. A ani devítkový kraťas mi nijak nepomohl. Áaale... hážu infantilní námitky za hlavu...Byla to pecka a houšť takových.