Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (485)

plakát

Problém tří těles (2024) (seriál) 

Doufám, že ta oslavovaná knížka není tak blbá jako ten seriál. Dokoukáno silou vůle.

plakát

Přišla v noci (2023) 

Zajímavé téma, které však vyšumí do ztracena. Osobně bych to raději viděl v divadle. Plátno tomu spíš ubírá.

plakát

Velryba (2022) 

Divadelní scénář, který měl zůstat v divadle. Plátno mu totiž nic navíc nepřináší.

plakát

Víly z Inisherinu (2022) 

Naprosto brizantní. McDonagh, jak ho miluji. Někteří asi čekali o něco více a i já jsem váhal nad tou pátou hvězdičkou. Zejména kvůli určité nevyplněnosti příběhu, který sice má dvě hodiny, ale jisté věci zůstávají nevyřčeny. A třeba je to tak dobře. Ale cítím tam obrovskou práci hereckou i režijní a to zejména při tvorbě postav. Do toho zajímavá kamera. Zkrátka bomba, co vám mimimálně urve pár prstů! A za to to stojí!

plakát

Batman (2022) 

Kdyby se tahle detektivka neodehrávala v kulisách Gotham city a kdyby se tam městem neproháněl netopýří muž, byla by to docela průměrná detektivka. Nicméně Reevesova stylizace Gothamu, pomalé tempo vyprávění a občas skutečně geniální záběry z toho dělají něco víc než průměrnou detektivku. O maličko víc...

plakát

Mělas to vědět (2020) (seriál) 

Je to vlastně docela dobrá záležitost, ačkoliv trochu předvídatelná. Možná by však stačila na jeden film, než na 6 hodinových dílů. Hugh Grant výborný výkon. Ale opravdový "zážitek" je sledovat Nicol Kidman. Co z krásné herečky udělají litry botoxu, to je teda síla. Přijde mi, že v některých scénách je tak oteklá, že ani nemůže hýbat pusou. Jako by měla nasazenou gumovou masku sebe sama, kde jen oči se hýbou. To je prostě hnus, velebnosti. Nicol Kidman se tak z vlastní vůle stala karikaturou sebe sama. Provázelo mě to celou minisérií a vadilo mi natolik, že to znatelně ovlivnilo můj zážitek.

plakát

Hlava 22 (2019) (seriál) 

Velké nadechnutí před skokem z útesu a pak jen nepovedenej placák. Vím, že je tahle minisérie adaptací románu a je sympatická, ale po šestém dílu jsem byl jaksi zklamaný, že na mě nečeká díl sedmý. Ukončení je takové na placato, což můj dojem hodně sráží.

plakát

Toman (2018) 

Technicky výborné, herecky taky, ale dějově nezáživné a smrskává se to na souboj mluvících hlav, které si nezapamatujete. Poslední čtvrtina filmu je lepší, protože díky akci a změně toku událostí je zde více momentů k zapamatování. Obecně dost pokulhávala dramaturgie postav. Právě Toman se občas chová velmi nelogicky, protože nám střih nebo režie něco neřekli.

plakát

Eurosong: Příběh skupiny Fire Saga (2020) 

No, je to sice taková komedie v úvozovkách, protože vtip jsem občas postrádal, ale je to svižné a krásně to plyne. Ferrell mě snad poprvé v roli bavil a byl mi sympatický a Rachel McAdams je moje srdcovka. Fandou Eurovision a podobných soutěží nejsem, ale songy dávají téhle taškařici grády a švih. Zejména závěrečná Húsavik může aspirovat na Oscara. Je to prima prázdninový feel good film o splněných snech. Pokud se chcete zrelaxovat a vypnout, tak si to dejte!

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Další zbytečný film zbytečné trilogie. Po hříchu se ukázalo, že první film z téhle trilogie byl vlastně to nejlepší. Mám pocit, že současní scénáristi pouštějí na papír pouze nějaký fantas-průjem. Tohle nebylo ani pro děti. A jestli to pro děti bylo, tak bych se jako dítě cítil uražen, že ze mě někdo dělá blbce. Všechna ta oživování postav a dokonce reálných herců, která měla scénáristy vymotat z labyrintu, se nepovedla a spíš obecně přispěla k tomu, že nové SW jsou akorát k smíchu. Tohle dojení všech možných univers se mi hnusí. A ještě víc jsem zděšen z toho, že prostě není nikdo kompententní a nadaný k tomu, aby vytvořil něco orginálního, vlastního. Ze záhrobí vytaženým SW tak kraluje v tomto tisíciletí Rogue One, protože našel odvahu jít vlastní cestou, ačkoliv si ji šlape tolik známým vesmírem. -- Dvě hvězdy za krásný vizuál a nepřepálený digitální vizuál, výpravu a kameru.