Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (149)

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Tak toto bylo špatné, tak hrozně špatné! Tento díl už neměl nikdy vzniknout. Rozporuplná čtyřka je oproti tomuto ještě docela solidní dílko. Čím začít? Možná tím, že se 90% filmu odehrává před greenscreenem, což je u dobrodružného filmu nehodící se. CGI triky byly popravdě asi nejhorší co jsem kdy v nějakém AAA filmu viděl. Tak zhruba na úrovni seriálu....ale seriálu z roku 2008...jo až tak špatné to bylo. Celá úvodní scéna s vlakem byl jeden velký facepalm z mé strany. Většina filmu se odehrává v tmavém prostředí, aby se tak trochu zamaskovaly špatné a levné triky. Zdá se, že většina rozpočtu šla do omlazení Forda a na zbytek už nebyl peníze, tak zaplatili nějakého studenta IT ať udělá nějaké levné triky. Ford se zde celou dobu tváří jako trouba, jako Leslie Nielsen v podstatě a působí spíše sebeparodicky. Já vím, že má pokročilejší věk, proto zde měl dělat spíše cameo, protože co si budem...už na to nemá něco předvést a krom seskočení z koně zde nevykonal žádný reálný pohyb. Bylo na tom vlastně něco pozitivního? Jo, poslední půlhodina byla koukatelná, hudba nostalgická a omlazený Ford byl dobře udělaný, děj byl standartní, ale výrazně slabší než první trilogie. Dávám 3/10 nebo v případě čsfd 1/5 hvězdiček.

plakát

Jackass Forever (2022) 

No co si budeme povídat, stará partička toho zase až tolik nepředvedla, možná krom Steve-0 a Ehrena, ale třeba takový Pontius tam krom úvodní scény neudělal snad nic, krom vtipných průpovídek. Nové tváře dostávali až moc prostoru, ale několikrát jsem se opravdu zasmál. Nebavila mě moc úvodní část plná špatného CGI (i když to byl asi záměr) a a ani ta část kde byla zhasnutá světla...no ale jinak jsem se vcelku pobavil a je to tak někde na rozhraní 3 - 4 hvězdiček :)

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Začnu negativními věci. Film je klasickou přehlídkou velmi špatného CGI. Počínaje CGI krví a konče CGI medvědem, což vypadalo skoro až parodicky vtipně a špatně. Zvláštní byl i vizuál...nebyl zde žádný výrazný filmový filtr, chvilku to vypadalo, že sleduji dokument z Animal Planet. Dějově se to hodně táhne a je tam mnoho prázdných scén, ve kterých se nic neděje. Hlavní hrdinka není příliš charismatická a vedlejší postavy...tak na ty zapomenete už zítra. A teď plusy....je tam hezká příroda, je tam Predátor, a to je tak všechno. Film postrádá napětí, dobrý vizuál a výraznější postavy. Celý film působí velmi levně, jakobych sledoval nějaký béčkový seriál. Přesto nebudu dávat odpad, protože jsem to zvládnul dokoukat a navíc pro Predátory mám slabost. Původní film je za mě nejlepším akčňákem. Nevím čím si ale Predátor vysloužil to, že se z něj stane TV Film, který díky mizernému rozpočtu a špatným trikům ani do kin nemůže....Tak tohle si fakt značka Predátor nezasloužila...

plakát

Tři Tygři ve filmu: JACKPOT (2022) 

Není to film pro všechny, spíše jen pro fanoušky a pro lidi, kterým nevadí trapný humor. Určitě bych film nedoporučil nikomu ze starší generace 50+. Film táhne především Albert Čuba, který ze sebe vytáhl opravdu maximum. Kozuba nedokážu moc ohodnotit, protože jsem mu většinou nerozuměl ani slovo. Děj jednoduchý, ale funkční. Asi bych se nebránil dalšímu shlédnutí po čase.

plakát

Uncharted (2022) 

V herní sérii je Nathan Drake hláškující frajer, tady ho hraje Holland, který mu není ani trochu podobný a navíc ve filmu působí jako ňouma a idiot. Nathana měl jednoznačně hrát Wahlberg, který mu je podobný a více by to na něj sedělo. Nevím jestli při obsazování byl někdo zfetovaný, ale jestli si toho nikdo nevšiml, tak Sully je ve hře 60ti letý děda s knírkem, tudíž ho mohl hrát třeba Sam Elliot. Děj jako takový se pak snaží trochu hru kopírovat, nicméně s jinými událostmi. Když člověk zapomene, že existuje herní série, která je třeba tisíckrát lepší, tak se to dá sledovat jako obstojná dobrodružná komedie.

plakát

První večeře (2021) (pořad) 

Krásná vizitka pro restauraci pana Pohlreicha. Dva odporní a slizký barmani. Ukrajinský personál. A účast v pořadu, který je naprostou spodinou televizního bizáru :) Přesto dávám jednu hvězdu, za to, že je to až tak hrozné, že je to vlastně místy zábavné. Musím uznat, že Prima má čuch na výběr exotů a labilních lidí do pořadu.

plakát

Shoky & Morthy: Poslední velká akce (2021) 

Nevyužitý Kozubův komediální potenciál. Film spíše působí jako buddy-movie a je to docela obstojné dobrodružství s docela šíleným vyvrcholením. Chcípat smíchy u toho nebudete, ale v zásadě je to koukatelné dílko. Film je spíše určen mladší generaci, protože 40+ ten film asi nijak nepobere....

plakát

Boratův navázaný telefilm (2020) 

Slabší než původní film, přesto je tam několik ikonických scének a celkový příběh je rozhodně koukatelný. Herecká představitelka je sympatická a dobře Boratovi sekunduje. Vrcholem je samozřejmě scéna s Giulianim.

plakát

Spirits in the Forest - život s Depeche Mode (2019) (koncert) 

Bylo to fajn, dokumentární část celkem taková dojemná a koncertní část byla hodně dobře natočená. Anton tam prostě sesříhal ty oprvadu vrcholné momenty z toho koncertu. Bohužel Daveovi už to nezpívá tak dobře jako v roce 1993, hudba je slabší, protože chybí zvuky od Alan Wildera a chybí tam prostě ten Alan celkově :) Místy to dokonce trochu připomíná spíše tribute band. Dave místy trochu přehrává a stává se z něj takovej mega showman na stará kolena. Zpívá dost falešně a zbytečně tlačí na pilu, někdy zpíval i off-tune (ale to byl asi záměr) I přes mírně negativní věci to byl pro mě velký zážitek a z klidem můžu zandat vysoké hodnocení. Protože mám ty tendence srovnávat s Devotional Tour a ten nikdy nic nepřekoná, nikdy...prostě nikdy chápete?? :)

plakát

Poklad z půdy (2018) (pořad) 

Koncept pořadu se mi docela líbí, je to ale taková spíše "Lidl" verze zahraničních pořadů. Rozhodně je to ale to nejlepší co lze najít v programu Barrandova. Možná bych vyhodil Kuře s poroty, je to spíše jen takový blekotavý maskot, který kupuje jen věci za pár stovek...zabírá tam místo někomu zajímavějšímu pro diváka. A pan Urban z poroty by mohl z fleku dabovat Jelimána nebo Maurice z Madagaskaru, má stejnou mluvu i hlas :)

Ovládací panel
1 bod

Fanklub

(1)