Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (294)

plakát

X-Men: Apokalypsa (2016) 

Tři hvězdičky jen díky hlášce o Star Wars: "Aspoň se shodneme, že třetí díl je vždycky nejhorší". Taková míra sebeuvědomění se musí ocenit.

plakát

Jessica Jones (2015) (seriál) 

Takhle nějak si představuji komiks do seriálu. Banální vztahové trapárny stáhnuté do pozadí, sem tam se zakleje, a sem tam se zabíjí (no, vlastně se zabíjí docela dost :-) ). Prostě se to nesnaží chovat jako ty mainstreamove sračky, kde se každou minutu musíte smát infantilním vtipům nebo točit oči ve sloup, když se snaží hrát na strunu rodiny. Dalo by se tomu určitě vyčíst, že to působí trošku lacině a dějově chabě (ono je fakt, že ten hon na záporáka byl trošku přetahovaný), ale celkově jsem z toho měl dobrý pocit. Krysten Ritter to zvládá zahrát s jedním ksichtem a je vidět, že mimo seriál asi taky bude slušnej podivín. Daredevil je o něco lepší, ale Jessica Jones je určitě slušným pokračováním cyklu. Druhé sérii se bránit nebudu.

plakát

Forever (2014) (seriál) 

Zajimavé téma, skvělý představitel hlavní postavy, na seriál této ráže i solidní vedlejší postavy.. Taková povedená vykrádačka zaběhlých předloh (seriál je si toho plně vědom a sám na to přímo naráží). Bohužel se kvuli nízké sledovanosti seriál nedočkal druhé série a tak vůbec finále bylo takové.. poloviční. I tak ta jedna série potěšila. Slabší 4.

plakát

Drákula: Neznámá legenda (2014) 

Čekat v dnešní době něco jiného od moderně pojatého remaku "legendárního" příběhu by bylo skoro až naivní. Je to sračka, ale na podobné jsme v dnešní době zvyklí a bereme to jako standard. V rámci těchto skutečností je to snesitelná patlanina. Lepší 2.

plakát

Shadow Walkers (2013) 

Něco mi tu asi uniklo. Podle komentářů ostatních jsou zde komplikované rozbory společenského chování a rafinované prvky originálního sci-fi. Ja vidím pouze bezhlavou a bezpatou rádobyromantickou pakárnu, kde se postavy chovají tak iracionálně, jak jim jen lidské chápání umožní. A konečný vrchol filmu? Ne sorry, to jsem prostě nežral.

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Po druhé po několika letech shlédnuto.. V asi 200min Ultimate cutu. Watchmeni jsou pro mě zvláštní jednou vlatností (nepočítám to, jak je dílo zvláštní samo o sobě). A to tím, že mě chvílemi naprosto "ničí" a přivádí mě do diváckého orgasmu a chvílemi mě zase hází pod studenou sprchu, abych se uklidnil a skoro až naštval. Asi minutu před koncem druhé projekce jsem chtěl z 5*, které jsem plánoval v průběhu dát, přejít na 4. Poslední "kop", který mi film uštědřil, mě donutil zůstat na plném. Faktem je, že tolik opravdových životních rozjímání a krutých ironií jako Watchmeni podávají, uvídíte jen v málokterém jiném filmu..

plakát

Need for Speed (2014) 

Jako adaptace hry dosti zdařené. Sice bych od Needů očekával trošku lepší soundtrack, a méně romance (né, že by jí tam bylo moc, ale spíš byla tak nějak do očí bijící.), ale celkově spokojenost. Osobně bych chtěl jít s hodnocením výš, ale již zmíněné + pár otrtavných/stupidních momentů mi to nedovoluje. Ja jsem byl určitě spokojenější než u Fastů. Lepší 3.

plakát

Želvy Ninja (2014) 

Pár vtipných scén co fungovalo i pro nenáctileté, jinak teenage sračka. Nic víc, nic míň. Nebýt úplně debilního cz dabingu, byl bych ochoten jít o stupeň výš.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Udělal jsem klasickou chybu. Nechal jsem se navnadit hypem. Čekal jsem něco jako alternativní Avengery. A něco podobného jsem vlastně i dostal. Ale s méně charakteristickými postvami a slabší dějovou linií. A přiznám se, že mě už moc nebaví ta Marvelovská snaha o to být cool (hlášky a vtipné mezi-scénky). Když jsem to viděl poprvé, tak to fungovalo, ale po bůhvíkolikáté už to prostě není ono. Ne, že bych si GotG neužil, nedej bože, že by byli špatní. Ale není to taková prda, jak jsem očekával. Lepší 3, Horší 4.

plakát

Filosofové (2013) 

Filozofická koverzačka bez jasného cíle. Průběh filmu je docela stravitelný, chvílemi je to skoro skoro až dobré. Bohužel závěr je úplně o ničem a tak film působí jako takové letní rozptýlení, které vyšumí, jen co se objeví závěrečné titulky. Koukatelné to je, ale prostě v rámci žádného žánru mě to ani zdaleka nestačí.