Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (239)

plakát

Královna (2006) 

6/10 Chtělo by se mi říct, že se jedná z větší části o dokument, ale o kvalitní dokument. Dovedu si představit, kdyby složka dramatu vymizela úplně, dal bych hodnocení bezpochyby větší. Ani nemůžu s klidním svědomým napsat, že Helen Mirren se skutečně toho Oskara zasloužila.

plakát

Kachní sezóna (2004) 

6/10 S trochou nadsázky by se tento film dal zařadit do kategorie experimentálních. Není co chváli, ale ani co vytýkat.

plakát

Legendy z Dogtownu (2005) 

7/10 Pohodový pohled na rozmach skateboardingu. Hodnotím jako přínos.

plakát

Životy těch druhých (2006) 

9/10 Oskar za cizojazyčný film? Vlastně proč ne. Koneckonců se s tímto výrokem, po zhlédnutí, též ztotožňuji. I když víme, že to není vůbec nadsazené, stejně to člověka musí šokovat. Při podobných příležitostech se mi tradičně vybaví George Orwell. Jaksi mi ale pořád chybí postihnout ten plíživý moment přeměny "hlavního špicla". Pořád jsem si kladl otázku, zda to je vůbec možné. Postavu Gerd Wiesler nemůžete nenávidět, ona si spíše zaslouží soucit, soucit s prázdným životem, který tak dokonalo vystihuje název filmu. Sečteno a podtrženo. Německo má Oskara plus velký objev v podobě režiséra......... 4.9.2007 Musím zvýšit na 5*.

plakát

Občanská výchova (2004) 

7/10 Původně jsme se chtěl u tohoto filmu rozepsat obšírněji. Na vysvětlenou. Nejprve mě to velice zaujalo, po uležení v hlavně opět zklamalo a teď se mi to "pouze líbilo" a to není málo.

plakát

Zastav a nepřežiješ (2006) 

5/10 Asi takhle. Je to velice dynamický film bohatý na akční scény a udržuje diváka po většinu času v napětí. Na druhou stranu nepřináší žádnou přidanou hodnotu do tohoto žánru a snad se o to ani nesnaží. Pro ty, kteří hledají za filmy ještě něco jiného než čistě podívanou, silně nedoporučuji. Pro ostatní určitě ano.

plakát

Yeopgijeogin geunyeo (2001) 

9/10 Je to skvost. Nic víc, nic míň. Na konci bylo nad slunce jasné, že to je film buď z jiného světa nebo z Jižní Koreje. Mě jako Evropan jsem uchvácen tou poetikou, která na mě od první klapky dýchala. Ten kdo hledá dotek génie, možná něco objeví, ostatní můžou zhlédnout dokonalý film.

plakát

Zlomené květiny (2005) 

7/10 Těžko popsat pocity při sledování tohoto snímku. Nebyly negativní ani pozitivní, nesmál jsem se ani neplakal. Tak co na tom filmu všichni vidí? Je to opět skvělý Bill Murray!

plakát

Život je krásný (1946) 

9/10 Dlouho, předlouho jsem se chystal na tento film. Čekal jsem klasiku nejhrubšího zrna a nevím co ještě. Možná to je zbytečně dlouhé, aspoň tak to na mě po prvním zhlédnutí působilo. Na druhou stranu, když si člověk uvědomí, že to je už šedesát let, přeběhne ho lehký mráz po zádech, protože si uvědomí, že tento film mohl dojímat už generaci našich dědečků a babiček. Musím se přiznat, že ke konci jsme byl také jaksi na měkko. A právě v té závěrečné scéně je asi spatřována největší síla a přisuzován klíčový význam. Samotný název filmu opravdu dokonale prezentuje poselství celého snímku.