Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Šílenci z Manhattanu

Šílenci z Manhattanu (2007)

Víte, jak hrozný bylo čekat na to, až se dodívám na všech 5 dosud vydaných sérií, abych mohla tenhle skvost ohodnotit? Protože já jim těch 5* chtěla dát už v polovině první season, ale tentokrát jsem se rozhodla počkat. A udělala jsem dobře. Už dlouho jsem neviděla fakt dobrý drama seriál a po objevení AMC´s Mad Men jsem se cítila jako malé dítě, co dostalo vysněný dárek pod stromeček. Dokážu si živě představit situace, ve kterých se jednotlivé postavy nacházejí, mám ke všem nějaký vztah (ať už kladný - Don, Pete, Roger - či naopak né moc dobrý - Harry, Paul, Peggy) a proto mi přijde vše více realistické. Zamilovala jsem si malou Sally, ta coby dcera Drapera exceluje a mezi její máti Betty to správně jiskří při každé sebemenší potyčce. Mohla bych jmenovat mnoho kladů a záporů, ale nač, když bych nad nimi musela přemýšlet. Jako první se mi vybaví příběh, který všechno překoná a o to přece go. 6 season: Mad! a (wo)men k tomu. Absolutní špička a já jim baštím každé slovo, gesto...nechápu, jak mě může něco bavit až v takových rozměrech. A po skončení první poloviny 7th season se Roger u mě vypracoval do jedné z nejlepších a nejoblíbenějších postav!

Please Like Me

Please Like Me (2013)

To je něco tak krásnýho vidět po několika mých celkem občas depresivních seriálech takovou lehkou chuťovku, která prostě pobaví svým zvláštním awkward způsobem (což mi připomíná, jak se Josh zmínil, že prvně nechápal, proč lidi používají s jeho seriálem slovo awkward, když pro něj to jsou věci ze života, tedy normální :D). Fakt jsem teď celá rozjařená jak to tu píšu, když si na to vzpomenu.A Wade mi fakt připomíná Hugh Granta. Je to dobře? A v půlce druhé sezóny můžu říct, že jsem zase totálně v tom, to jak si John píše roli, aby mohl líbat cool guys, snad zatím nejvtipnější díl sérié s křídly, mámina story line...Ohhhhh a teďkom jsme u třetí série. A první díl byl fakt tak moc relatable a zabijácký, až teď mi dochází, jak takovej seriál člověku prostě chybí.

Hříšníci

Hříšníci (2011)

Snad jediný člověk, který mi z britského osazenstva chybí, je James McAvoy, protože tady tenhle Steve mi prostě moc nesedl. Ale zase se hodí k Fioně. A když už jsem u těch postav, tak jednoznačně nejvíc mě baví linka Ian(a) (a ne, není to jen proto, že je zrzek :D - i když tím sympatie znásobuje). Jo a bez Lipa, to by nejspíš seriál spadl o hodně níž. Co se tedy jej samotného týče, seriálu myslím, tak hození si jej do oblíbených by mělo říct vše podstatné ne? Potenciál rozjetých příběhů je s každou sérií větší a vše prostě padne. Čtvrtá série se rozjela božsky, nenapodobitelné postavy a Carl! Když jsem psala o tom, že mám oblíbené dějové linky, tak teď se rozdíly maximálně smazávají a těším se, jak to letos dopadne.

Hannibal

Hannibal (2013)

Je hezké sledovat seriál, kde pro vás na 45 minut přestane existovat okolní svět. Vážně zase jednou zážitek, kdy je zbytečné přemýšlet nad dějem nějak dopředu, protože ty mind fucks jsou na denním pořádku. Vzhledem k tomu, že jsem na filmy takového rázu celkem strašpytel, tak jsem sama málem nevyšla z údivu nad tím, jak jsem si všechny ty zvrácenosti vychutnávala. A to vážně nekecám. Je to docela i vztahovka, všem se pomalu ale jistě hroutí jejich světy a nadšeně (a někdy s děsem, pokud se jedná o oblíbence) se dívám, co kdo nějak dokope nebo koho kdo oblbne v míře, kdy je to na hranici únosnosti. A upřímně, večeře mi nikdy nechutnaly tak lahodně, jako když si u toho pustím právě Hannibala. Prostě to k tomu patří! Vážně nechápu, co mi trvalo tak dlouho si ho do topky přidat. Opravdu ne. ^^

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

To je tak snadné! Myslím tím zamilovat se. Jen si to představte - sedíte v pokoji a ať děláte co děláte - nuda jako hrom. Zajdete sem a hle! 14 dní prázdnin uteče jako voda. Raduju se. Dojímám se. Těch 8 (9. jsem neviděla - očividně) sérií jsem se cítila jako jedna z party. K některým se můj vztah měnil, u některých jsem si byla jistá, že mě nezklamou, ať udělají cokoliv. Jako celek to prostě klapalo a přes očekávané zvraty mě to stejně vždycky určitým způsobem překvapilo. Děkuji. EDIT: Tak a je to tady, Scrubs si našli cestu i na televizní obrazovky. A jak to dopadlo z pohledu věrného fanouška? No...žádná sláva to není, ale rozhodně jsem mile překvapená. Nejpodobnější si je Sarah (Elliot). Janitor ujde, na Coxe se člověk zvykne, Carlu ještě přežiju. Přes co se ale pořád ještě nemůžu přenést je Kelso, není správně děsivý...Turk je vtipný, jak přišli na Dolanského? Ale jooo, docela v poho už. Jen JD má až moc veselý hlas i v situacích, kdy u Zacha to prostě poznáte. Teď mi přijde, že i vážný situaci budou pochopeny až moc light. No uvidíme, rozhodně chci ale poděkovat, že se snažili a ta úroveň je fajn. Dabing prostě neurazí ty, co seriál už nějaký ten pátek znají, ale dovedu si některé dabéry představit jako lepší volbu. 65% EDIT II - Čekala jsem na díl, kdy Elliot řekne - I love U2 a Flowers se zeptá, co to říkala. A sakra, to nemohli vymyslet něco, co by vyznělo dobře v češtině? "Miluju U2." "Cože?" "Říkala jsem, že tě miluju.! Ehm...what?

Pán času

Pán času (2005)

Neříkejte, že jste si aspoň jednou jedinkrát nepomysleli, že Doctor někde prostě musí být a třeba bude příště řada na vás. Protože já jo. A vždycky mi to dodá takový ten pocit toho, že nic není nemožný...Co se samotného seriálu týče, tak souhlasím s tím, že ne každý si cestu k němu najde. Ale jakmile to na vás přijde, tak není co řešit. Narozdíl od mnohých mi změna z Davida na Matta padla jako ulitá. Navíc se dokážu odprostit od toho, co bylo a užívám si každou minutu, ať to hraje kdo chce. Tohle je příběh, který musí přežít a být sdělován dalším a dalším generacím. The Best episodes: Blink ep. to začalo, to byla taková síla a The Weeping Angels jsou zatraceně děsiví. A druhá nejoblíbenější je The Doctor´s Wife, následovaná The Girl In the Fireplace. Pokud mám ještě zmínit monstra, tak miluji ty, která si hrají s vaší myslí. A asi nejlépe to dokázali zatím Silence. Freaky.

Grandma's House

Grandma's House (2010)

Jeden z nejzajímavějších projektů, rozhodně. Ty postavy jsou skvěle napsané. Simon a jeho komunikace s okolím....aspoň někdo je na tom podobně jako já a konečně se to někdo rozhodl publikovat a ukázat, že i takoví lidé tu jsou. Teprve jdu na druhou sezónu, ale co jsem viděla trailer, nebude o zábavu nouze. "You're not even a rhino, you're like a shit hippo, pretending to be a rhino." nebo "Thank you! You've made me tick the box saying I have AIDS! Now you've given me AIDS!!"...jak tohle člověk nemůže milovat. EDIT: Po druhé sezóně jsem přesvědčená o kvalitách Simona. Jen ty vztahy se mu tam ne a ne uvést do normálu. Ale s takovou rodinou to není žádné překvapení.

Hledání

Hledání (2014)

San Francisco je kouzelné samo o sobě a spolu s postavami tvoří hodně působivou podívanou. Všechno stojí a padá právě na té symbióze mezi ještě neokoukaným prostředím a herci, kteří si dávají opravdu záležet. Sice to vypadalo, že lehce awkward Paddy všechno zastíní, nakonec to ale dostalo takový rozměr, o kterém se mi ani nestálo. Jak se postupně odtajňovalo více ze životů zbylých kluků, vztahy jak v seriálu, tak i divákovy k protagonistům se nevyhnutelně musí prohlubovat víc a víc. Navíc strašně moc situací je neuvěřitelně relatable. A pokud v první sezóně bylo až moc málo "everyone´s favourite character" Doris, v druhé se to začíná napravovat, ona je prostě boží a i když druhá season je teprve v rozkvětu, Doris dokázala, že jde být zase ještě o kus "božejší". K 23.2.2015 sem oficiálně in love, úplně to rozsekla jednou pro vždy už po prvních tónech tahle pecka od ještě lepších Jungle.

Greek

Greek (2007)

Ten seriál je má slabost. Nepřináší nic nového, není nijak zvlášť originální, ale je tam moc fajn příběh a vysokoškolské prostředí se ještě nestalo zatím tak ohrané. Postavy se vyvíjí. Pár překvapení se za ty 4 sezóny (další plus - žádné zbytečné natahování, otevřený konec vstříc budoucím životům) taky odehrálo. Všichni mají dostatečný prostor se projevit, pohled do zákulisí tak populárních bratrstev a sesterstev není na škodu a i když ty párty nejspíš byly ukázány dost tak přehnaně, sranda u toho byla. Jen ta Casey, coby Rustyho ségra, byla většinu času otravná. Nejraději jsem měla Evana, který to uměl pěkně po**** (jak se říká lidově), ale žádné upejpání a omezování v charakterech se nekoná. Každý má svoje dobré i stinné stránky, tím tvůrci sázejí na (ne)jistotu diváka "What will happen next" a proto má seriál téměř po všechny epizody ten správný drive.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

The Simpsons nikdo nepřekoná. Možná, že se jednou najde seriál, který svými vtípky strčí rodinku do patřičných mezí, ale pochybuji, že to vydrží po 20 a více let. Je až nad moje chápání, jak můžou vymýšlet stále nové a neohrané nápady na úvodní gaučovou scénu ( i když mě homer shakem zklamali, mají na víc než jen jakési reprodukování internetových rychlokvašek - ale jo, šlo to...) PS: Nedovi je 60!?!??? Tak to klobouk dolů :D