Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (424)

plakát

Imburnal (2008) 

Poetický, monumentální portrét komunity, který chytne za srdce všechny filmové voyery a vyznavače stok. Skrytý klenot filipínské kinematografie.

plakát

59-184-84 (2009) (studentský film) 

Život i smrt ve stádiu příprav.

plakát

Niko Pirosmani (1969) 

Film, na který se od letošního března dívám alespoň jedenkrát týdně. Krása.

plakát

Velkolepý bizár (2018) 

Magický stop-motion trip utkaný z textilních vláken a prošitý pozdním kapitalismem. K tomu s geniálním hudebním doprovodem. Hepčik.

plakát

Skrz naskrz (1973) 

Skrz naskrz jsem poprvé viděl loni na LFŠ. Byla noc, měl jsem za sebou asi pět filmů, zabíjely mě mikrospánky a film jako takový jsem příliš nepobral. Včera jsem si ho ale pustil v klidu doma (velké díky uživateli sPaRk) a musím říct, že je to klenot. Geniální zvuková stopa, absolutní bezútěšnost a hlavně naprosto psycho atmosféra prostupující celým filmem, který navíc obsahuje snad nejlépe nasnímanou vraždu, co jsem kdy viděl. Velká spokojenost.

plakát

Díra (1998) 

4. 4. 2020 - ideální film do karantény

plakát

Vyhnání z ráje (2001) 

"A Tarkovski se bude divit!" Nechápu, proč jsem se tomuhle filmu tak dlouho vyhýbal. Krásná kamera, šílenství, Mahler, nadpozemský nudismus - bavilo mě to celé dvě hodiny.

plakát

Zrádci (2020) (seriál) 

Seriál roku. Dobře to shrnuli třeba na Alarmu.

plakát

Osm smrtelných ran (1972) (seriál) 

Mikko Niskanen si zašel do vězení vyzpovídat hlavního hrdinu, napsal scénář, chopil se režie a ještě onoho hrdinu sám ztvárnil. Všechna čest. Pomocí pálenky na dno, zpátky ani krok. Moc mě tady bavilo zachycení pracovních činností – tahání stromů z lesa, opracovávání dřeva, odpalování zeminy, výroba pálenky... Celkově hodně silná minisérie.

plakát

Samota (2007) 

Separace jak jsem ji ve filmu ještě nezažil. Rosales je génius a rozhodně si od něj musím sehnat další filmy.