Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (42)

plakát

Stáhni mě do pekla (2009) 

Raimiho návrat k žánru, který nastartoval jeho režisérkou kariéru (Evil dead) se ukázal jako správná cesta k úspěchu. Drag me to hell, je kvalitní horor, který chvílemi nahání strach v naprosto stejném stylu jaký byl vidět právě v Evil dead. Film má sice pár slabých míst, to ovšem na výsledném efektu je pramálo znát. Myslím, že Sam Raimi by měl točit více filmů ze žánru, který je viditelně jeho krevní skupina a rozhodně by se měl zdržet natáčení komerčních blockbusterů tipu Spider-man, kde se jeho filmařské umění absolutně ztrácí.

plakát

Chci to! (2007) 

Tento film pro mě osobně značí přesný průměr filmové zábavy. Nijak zvlášť nenadchne, ale dokáže trochu zaujmout a pobavit.

plakát

Tichý muž (1952) 

Trochu netipický John Ford, který vzhledem k oscarových ovacím zcela nenaplnil mé očekávání. The Quiet man je velice zajímavý a skvěle natočený film, s krásnou výpravou a kvalitnímy hereckými výkony. Má ovšem mnoho slabích míst a scénář dosti nevyladěný.

plakát

Dům na špatné adrese (2008) 

Film z kterého plyne ponaučení: Nikdy nemějte za souseda Samuela L. Jacksona.

plakát

Gilda (1946) 

Rita Hayworth září ve své životní roli. Gilda je mistrovský film s pravou "Noir" atmosférou, která je viděna málokde. Je to zkrátka absolutní klenot, který se řadí po bok nejlepším noirům. Jen škoda, že je u nás tak málo dostupný.....

plakát

Psycho 3 (1986) 

Perkins by zasloužil od Hitchcoka facku.

plakát

Havran (1963) 

Tipický Cormanovsky nouzový film natočený z potřeby ukojení finančního hladu.

plakát

Stalo se jedné noci (1934) 

Pravděpodobně ta nejromantičtější z romantických komedií jaké jsem kdy viděl. Frank Capra byl génius a Clark Cable ještě vetší. Poviná škola pro dnešní filmaře.