Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (3 894)

plakát

Buffy, přemožitelka upírů - Vejce zla (1998) (epizoda) 

Buffy se cicmá s Angelem a mezitím po ní jdou dva hloupí upíři (což by nemuselo být špatný,  kdyby byli líp zahraní) a pod kůži se jí snaží dostat vetřelec. A kromě cesty k zarachu to nemá vůbec žádnou pointu.

plakát

Buffy, přemožitelka upírů - Vítejte v bráně pekelné (1997) (epizoda) 

No... rok 97. Podle toho to i vypadá (treba kulisy v podzemí,  nebo příchod Pána jsou dnes už k pousmání). Ale myslím, že minimálně Sarah Michelle Gellar člověka zaujme. Seznámení s postavama - done.,,A říkal ještě něco?" - ,,Něco o pekelný bráně... "

plakát

Buffy, přemožitelka upírů - Žně (1997) (epizoda) 

Xander si hraje na hrdinu. Asi jsem srab, ale kdybych tohle v hrobce zažila já, už se tam dobrovolně nikdy nevrátím. :D Každopádně ve dvou úvodních dílech se do toho nebáli a rovnou to odpálili. Jakápak klidná střední.

plakát

Bůh masakru (2011) 

Popravdě jsem nemyslela, že půjdu tak nahoru, protože film začal atmosférou podivna, rozpačitosti a trochu trapnosti a já tyhle situace vážně nenávidím. Jenže postupně se to celé zvrtlo někam jinam a já měla možnost sledovat postupnou přeměnu chování čtyř rozdílných lidí ve vygradovaném rozhovoru, který začal řešit nejen to, kvůli čemu se všichni zúčastnění sešli v jednom bytě, ale spoustu dalších věcí, které ležely přítomným v žaludku a musely ven. Konec společenské přetvářky, tady to máte. A to mě bavilo. Jodie Foster nemám moc ráda, prostě mi není sympatická a touto postavou to nijak nezměnila. Připadala mi dost hysterická (ale třeba změním názor, až mi přijde dítě ze školy bez předních zubů), sice jí dávám za pravdu, že pokud jedenáctiletý uhodí někoho tyčí do hlavy, tak to vážně není v pořádku, ale její touha po absolutním ovládnutí situace mi byla opravdu protivná. John C. Reilly mě s křečkem vážně naštval a mile překvapil zvládnutím své "proměny". Kate Winslet mám vážně ráda, líbí se mi, že ji nemám zaškatulkovou v žádné postavě a opravdu se dokáže (pro mě rozhodně) převtělit do postavy, kterou hraje a tomto filmu to nebylo jinak - přiznání, že kdyby byly role jejich synů opačné, rozhodně by to neřešili tak klidně, vypovídá dost o její postavě a o jejím chování v průběhu filmu. Christoph Waltz byl skvělý, trochu úsliný, zaměstnaný manažer a "velký zvíře", spolu s jeho úšklebky, rýpáním, věčným telefonováním a skorozhroucením se při ztrátě svýho "parťáka" (aspoň něco s ním dokázalo hnout).

plakát

Buchty a klobásy (2016) 

Viděno v kině. Já vlastně ani nevím, co k tomu napsat. Prakticky hned po shlédnutí traileru bylo jasný, že zítra jdeme do kina, a jestli to stálo za to? Neee, rozhodně ne :D Až posléze jsem se od kolegyně z práce dozvěděla, že tam byly nějaký odkazy na filmy (buď jsem nepozorná, nebo to nejsou filmy který bych viděla - kombinace obojího?) a dost možná byl překlad o dost sprostší, než originál. Těžko říct, každopádně jsme se všichni shodli, že kdyby ubrali na sprostotách, tak by to ve finále bylo lepší. Nějaký vypovídající přesah se mi tam ani hledat nechtělo, na to jsem se u toho až moc chtěla pobavit. Což se moc nestalo.