Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (3 894)

plakát

Když Harry potkal Sally (1989) 

,,Vidíš! To jsi celý ty Harry. Říkáš takové věci a já tě pak nemůžu pořádně nenávidět. A já tě nenávidím Harry. Nenávidím tě!" Jsou romantické komedie... a pak jsou romantické komedie o několik levelů výš. A právě k těm When Harry met Sally patří. Film plný životní pravdy, situací, okamžiků, řešící jednu z otázek, na kterou dříve či později dojde vždycky. Může existovat čisté přátelství mezi mužem a ženou? Smála jsem se, byla trošičku dojatá, přikyvovala jsem a taky záporně vrtěla hlavou, říkala si, že je to snad první film, kde můžu o Meg Ryan říct, že je kočka a nemohla se rozhodnout, jestli se mi Billy Crystal líbí nebo ne. Tohle je jeden z filmů o kterých si dovolím tvrdit, že člověku něco doopravdy dají. Takže za mě jasné hodnocení.

plakát

Hříšný tanec (1987) 

Kdepak... "Hříšňák" nežere jen generace mý mámy. A pod komentář Kleopatry se podepisuju.

plakát

Šíleně smutná princezna (1968) 

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Hodně v tom mají prsty písničky, ale nejenom ty. :-)

plakát

Ať žijí duchové! (1977) 

Klasika... u které vždycky na konci přemýšlím, jestli Leontýnka skončila v děcáku. Ale nebuďme zlí.

plakát

Noc na Karlštejně (1973) 

Oblíbený film mé mámy a velmi povedený český muzikál.

plakát

Jamieho rodinné Vánoce (2009) (pořad) 

Já, která miluje všechny vánoční díly nejrůznějších pořadů, si Jamieho rodinné Vánoce užívám i teď v létě. Není to tak MOC vánoční (když pominu výzdobu), jako třeba podobný pořady od Ramseye či Lawson, ale tím nechci říct, že by to bylo lepší či horší. Já si to prostě užívám a líbí se mi to moc.

plakát

Tři oříšky pro Popelku (1973) 

Původně jsem chtěla dát čtyři, protože jsem si pomyslela, že starou dobrou Popelku (1969) si vždycky pustím radši. Ale byla bych nespravedlivá. Tato Popelka není o třech plesem, třech krásných šatech, dokonce se ta holka ani "nepopelila" v chlívku. Přesto je ale natočena tak dobře a se skvělými herci, že ční nad mnohými pohádkami jako královna. Takže za pět. // 25.12.2013 A!! Pavel Trávníček je jeden z nejhezčích princů, co znám! Ne-li ten nejhezčí :-)

plakát

Jamie vaří rychlovky (2010) (pořad) 

Sice ne tak půvabné (lepší slovo mě fakt nenapadá) jako Jamie vaří doma, které mě doopravdy dostalo, ale pořád hodně dobré. Pastva pro oči pro ty z nás, kteří u těchto pořadů slintají a slibují si, že to a to musí taky jednou zkusit uvařit. A navíc Jamie nenudí. Super.